Direktlänk till inlägg 19 oktober 2010

UTAN BIL

Av Anita - 19 oktober 2010 16:54

  

Jag har lånat ut bilen till DataFia för hennes var trasig och egentligen har jag inte behövt någon bil för min plan var att städa undan i trädgården innan snön kommer.


Som ni väl ha märkt så blir det aldrig som jag planerat. Jag vet inte varför jag är så dum att jag fortsätter med det. Vore bättre att bara låta livet flyta på men jag är nu inte sådan.


Vid 9-tiden ringde vägbasen och ville ha hjälp med att sätta pinnarna i vägkanten så att plogbilen inte kör av vägen.

En syssla som jag inte alls har behövs hålla på med men det var bara att leta fram varma kläder. vinterstövlar och overall .

    

Det tog faktiskt hela dagen för det är ändå 4 km enkel väg. Vi hade sällskap av vägbasens roliga och stentuffa hund.

Jag har ju sagt att jag bara ska se till att fakturorna blir betalda på den här vägföreningen men jag trillar i allt möjligt och så har jag ett stort fel.


Jag kan inte säga nej. Borde gå på kurs och lära mig det.


Igår kväll kom broder O med fjälla och vi satt och såg på tvn och pratade lite.


Idag började dagen med att katten Oskar jagade en räv runt runt på åkern.

Inte ens när både grannen och jag ställde och på bron och tittade på gav räven sig iväg. Tyvärr hann jag inte ta kort på dom men det såg så roligt ut. När Oskar såg att vi kom ut blev han ännu tuffare och vrålade som ett lejon och blev dubblet så stor. Han Oskar är verkligen en häftig katt. Vän med hararna och vaktar dom för räven. Det är väl häftigt.


Jag har fixat det sista i trädgården nu. Det har inte blåst idag och det är skönt. Det ligger lite regn i luften och nu är det nog bara en tidsfråga innan det blir snö.

Kännt mig lite trött och slö idag men igår var ju en jobbig dag.


   

Jag tycker att det är vackert när snön inte kommit och bara vitat ner hela världen. Nu är det i alla fall lite färg, åtminstone grönt av mossan och gula löv.


Ikväll ska jag iväg på studiecirkeln om gamla fotografier från Håsjö. Det är roligt att se och det finns hur mycket kort som helst. Vi har en gammal farbror som känner till de flesta människor på korten och han är verkligen en tillgång.


Jag har tagit på mig att fara på biblioteket och skanna en massa kort och jag skulle tro att det blir ett jättejobb för det finns många kort.


Det är viktigt att veta vad som hänt förr och därför blir dagens ord.


Det som hänt, nuet och det som kommer att hända sitter ihop med en gyllene kedja som inte ska brytas.

 
 
Soldansaren

Soldansaren

19 oktober 2010 20:35

Ja, hur är din trädgård? Jag tycker att den verkar helt underbar och sagoaktig och trolsk. Har börjat tjata på P att vi ska hemförlova lite tomtar och djur till vår uteplats för att få det lite trolskt så gott det går här inne i staden. Men han är inte riktigt med på det hela. Tror att din tomte tycker att det är skönt med lite konvalesens inomhus över vintern. Och katten Oskar verkar vara någon att luta sig mot när det blåser. Om man inte är räv förstås.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

19 oktober 2010 21:18

Du har fullt upp som vanligt verkar de som!

Jag kan riktigt se framför mig hur Oskar jagar räven. Grållen gick också till attack mot rävarna som var här härom sommaren. Annars har jag hört att rävarna tar katter, men det tror jag inte på längre.

Så intressant att skanna in och bevara gamla foton. Svartvita foton håller sig i alla fall vackra, men jag har albumen fulla av färgkort som ser förfärliga ut. Jag måste undersöka om det går att göra något åt dem.

Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

20 oktober 2010 07:17

Nej ... varför kan vi inte lära oss det enkla lilla ordet? Va? Inte du, inte jag och inte många andra heller (mest kvinnor) kan få det över vår tunga. Och så blir vi "utnyttjade" för att vi är så snälla. Vi får börja öva på allvar att säga det när vi känner att ... NEJ ... jag vill inte.

Han är verkligen ett lejon till katt, en personlighet, en riktig Skogsnuve-katt, din Oskar.

Kramar i massor!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards