Direktlänk till inlägg 26 oktober 2010

ÄRE NTE DET ENA SÅ ÄR DET DET ANDRA

Av Anita - 26 oktober 2010 09:51

Morgonfika i Fisksjön bjuder på ömse äventyr. Är det inte Oskar som jagar räven är det älgar som står och glor. Eller som imorse.....

Berättade igår om pappa och klättring på kyrkstaplar.

Idag får jag se ett annat farligt jobb även om det är i nutid. Klart att batteriet i kameran tog slut så det blev urdåliga bilder.

  


Mullrande, brummande kommer en helikopter farande och under hänger det trissor i ett rep. En jättestor röjsåg. Man kapar träd och kvistar efter kraftledningen. Helikopter kan vara nog så besvärligt att köra men att köra och stå stilla som en stor trollslända och lyckas hitta på kvistar och kapa dom med en trissa som hänger längt ner och undvika elkablarna. Det ni kan inte vara något jobb att syssla med om man inte är helskärpt. Hoppas dom har riktigt bra betalt.


Idag är det inget jobb som ska göras annat än här hemma.

Det regnade igår kväll och jag blev så glad. Jo det är sant. Jag hoppades att snön  skulle gå bort för jag har en plan. Jo du. Jag har en plan.


  

Jag brukade ju alltid sälja grejor på marknad förut när jag hade energi och sällskap. Nu har DansBritt och jag tänkt göra lingonkransar och andra fina kransar att hänga på dörrar till jul. Då behöver vi en massa gåvor från skogen som vi ska samla in men är det snö blir det problem.


Dessutom har jag målat en massa muggar. Tror ni dom går att sälja? Värt ett försök i alla fall. Det finns en jättebra porslinsfärg nu som man bränner i 150 grader i vanlig ugn och sedan går dom till och med att maskindiska.

Jag tror banne mig att min energi kommer tillbaka mer och mer för varje dag.


Idag ska jag i alla fall laga lite mat för DataFia med familj kommer på middag ikväll. Jag ska göra pannbiff med lök och hasselbackspotatis. Det var länge sedan jag gjorde det och det är faktiskt riktigt gott. Man kan ju faktiskt ägna  lite mer tid att laga mat nu när jag har tid. En blåbärspaj till efterrätt sitter ju inte illa heller.


Dagens ord får bli:

Maten är halva födan.    

  

 
 
Ann

Ann

26 oktober 2010 13:13

Hej Anita!
Vi fotade också helikoptern med den suveräna piloten....Han eller hon må vara säker, vi kom precis till Valla när han röjde utefter linjen där...

http://dansann.blogg.se

 
Skatan

Skatan

26 oktober 2010 15:12

Jag det såg verkligen riskabelt ut ... hua mej ...

Jag "tjingar" för en kopp eller två. Kan du inte fotografera de olika motiven och lägga ut på en speciell sida här på bloggen så att man kan få välja. Det kan ju också vara en utveckling av ditt hantverk ... att sälja över nätet. Året om.

Allt eftersom ... och också ta beställningar på motiv kanske.

Hur som ... jag vill jättegärna köpa.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
storabh

storabh

26 oktober 2010 16:55

Skulle det inte vara smartare att vända uppochner på koptern och klippa med rotorbladen. Det vore nåt att se!

http://storabh.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

26 oktober 2010 22:01

Vilket fantastisk arbete, att kapa träd från helikopter, kul att du fick en bild av den annars hade man nästan inte trott på det.

Vilka jättefina muggar, de där tomtemuggarna skulle jag gärna vilja ha två stycken av till jul. Kan man få beställa av dig??

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Herta

Herta

26 oktober 2010 22:48

Tomtemuggarna är fina.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Ingen bild

Ingrid Selander

26 oktober 2010 23:18

Vilka fina muggar, faan va du kan.Din blogg är så efterlängtad, de är nästan det första jag kollar, på förmiddan när te o macka är avklarat. Kram gulle dej!!

 
Soldansaren

Soldansaren

27 oktober 2010 19:01

Åh, jag skulle absolut köpa dina muggar. Fjärilsflickan längst ned till vänster är min favorit men de är alla vackra. Blir riktigt inspirerad att måla själv men jag vet inte om jag vågar...jag brukar bli så arg och besviken.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Staffan H

Staffan H

27 oktober 2010 23:50

Man lär sig något nytt varje dag! Inte visste jag att man kan röja ledningsgator på det viset. Vilket precisionsjobb.

De där muggarna är definitivt säljbara. Jag tycker de är både kul och snygga! Vill också ha ett par stycken.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards