Direktlänk till inlägg 28 oktober 2010

FULA ORD

Av Anita - 28 oktober 2010 15:04

  

Fulare än svordomar är dom: TVUNGEN MÅSTE BORDE


Det tre hemska orden som många av oss lever efter.

Så annorlunda livet blir när man högaktningsfullt kan skita i det.


Fast visst är det svårt att komma ur det som man levat under i många år. Att man måste upp när det är mörkt och åka till jobbet. Att man måste skynda sig hela tiden för att hinna.


Nu kan jag börja leva efter naturens villkor istället och tex vakna när kroppen vill.

  

Jag ska förklara.

Eftersom min kropp nu behöver luft och motion för att komma i form efter pesten så behöver jag röra på mig men igår regnade och snöade det så då stannade kroppen inomhus framför brasan.


Idag skiner solen och vinden har mojnat och nästan all snö är borta. BORDE man inte passa på att putsa fönster då?


NEJ en termos med kaffe och ut i skogen. Känna solen värma ansiktet, se hur fukten dansar mellan träden som rara älvor. Känna lukten av fukt och höst. Fylla lungorna med skogsluft.


Gå på vägen och möta en av byns innevånare och bli inbjuden på kaffe.

   

Prata om gamla tiden och få höra en massa saker som jag inte visste. En gammal man har hört och upplevt så mycket från den här lilla byn och det är så spännande att höra på.


  

Gå ner till sjön, följa sjöstranden och se vättbäcken forsa som om det vore vår.


Ni kan inte tro vad det är härligt att få vara ute när det är ljust. Kanske dom som inte hela sitt liv varit instängd på ett kontor riktigt kan fatta vilken skillnad det är men det är verkligen något att vara tacksam för.


En sak till. När jag kom hem hade jag fortfarande ork och enegi kvar till att byta gardiner och putsa fönster i köket.

Allt får en annan dimention när man inte är TVUNGEN, MÅSTE, BORDE.

Att städa har ju varit det värsta jag vet men nu när jag inte behöver skynda mig så är det riktigt roligt.


Jag kan ju städa ett skåp idag och inte hela köket. Jag behöver inte skynda mig med någonting. Det är fullständigt underbart.


Jag kan ändra mina planer fort som en höna skiter. För planer har jag hela tiden men jag håller på att lära mig att vara flexibel.


Nu när jag börjar inse vad FRIHET är förstår att jag nog borde tänkt till lite mer.

Kanske både du och jag borde tänka efter lite.Är jag verkligen TVUNGEN?

MÅSTE jag verkligen det här? Varför BORDE jag göra det här?


Nej fram för ord som är motsatsen. Jag VILL Jag KAN Jag har ett VAL Det är JAG som bestämmer över mitt liv.


Om jag lärt mig det förut skulle livet inte ha varit så förbaskat kämpigt.


Nu ska jag leva efter naturens lagar. Kliva upp när jag är pigg. Gå ut när det är ljust. Stanna hemma om det är halt på vägen. Vara uppe hela natten när det är ljust på sommaren. Är det vinter och kallt låta bli att kliva upp och bara masa mig till soffan.


Jag måste sluta med att lägga in bilden av ett EVIG SOMMARLOV igen. Det känns som om den representerar sann livsglädje och FRIHET Väckarklockor som kastas i sjön under glada skratt. 

   


Dagens ord: Att sitta på en stubbe i skogen och dricka kaffe det ger kraft och styrka och glädje men.....ta med något att sitta på annars kanske det ger blåskatarr också.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

28 oktober 2010 17:25

Kloka ord som vanligt hos dig!

"Jag vill, jag kan, jag har ett val" de orden ska jag ta till mig.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansaren

Soldansaren

28 oktober 2010 17:35

Åh, så härligt det låter! Är, liksom du, en frihetstörstare och gillar "Jag vill, jag kan, jag har ett val" mycket bättre än de där andra fula orden. Och man kan faktiskt använda dem, de där orden jag gillar, innan man går i pension (jag måste i alla fall tro det, jag har 30 år kvar) också. Om man tänker till.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Märit

28 oktober 2010 19:32

Som det står i en av mina halskedjor:Allt är möjligt-endast du sätter gränserna. Följ dina drömmar-det är ditt liv. Öppna hjärtat för under.

 
Liliann

Liliann

28 oktober 2010 19:48

Kanske jag skrivit detta förr men det gör inget isf....klockrent hur som helst...
En dotter på 6år sa till sin mamma,som använde ordet måste i varenda mening, men MAMMA! de enda man måste är att bajsa och dö.....
Håller med om de fula orden men det finns ett till som får mig att rysa, EFFEKTIV, antagligen för att jag lägger mer i det ordet än vad som är nödvändigt....men man ska vara så satans effektiv jämt så det är ett kallt och ogästvänligt ord för mig iaf....
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Skatan

Skatan

29 oktober 2010 12:17

Ha ha haa ... det ska vara skogsnuvan det ... som skruvar till det. Blåskatarr !!! Du vänder på steken och säger "inget gott som inte har något on med sig", va?

Jag med håller så sakteliga på att göra mig av med de flesta "måsten" och ta dagen som den kommer, leva mer efter lusten ... men så har jag ju Mannen att dras med (*skojar* förstås ... ). Men med stöd och uppmuntran från dig bland annat går det sakta vägen.

Kramae!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
mimio

mimio

6 november 2010 20:43

Den bilden på er i båten är så underbar! =) fina är ni alla tre och glädjen går inte att ta miste på.
Det var en som berättade för mig om sin farmor. Farmodern var hennes idol, varje morgon hon vaknade funderade hon direkt ut vad hon kunde "skita i" just denna dagen? hahha på så vis fick hon fick tid för det hon tyckte var roligt!
Skön inställning.

http://mimio.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se