Direktlänk till inlägg 2 november 2010

FÅ VAD MAN ÖNSKAR

Av Anita - 2 november 2010 09:47


 

Kvinnan som hade föredrag i fredags hette Maria Lilja och sa bl.a att hon hoppades att vi fick det jäkligt för utan att ha haft det jäkligt kan man inte uppskatta när man får det bättre.

Om man ska njuta av ljuset måste man sett mörkret.


Så är det kanske. Har man varit sjuk och blir frisk igen uppskattar man sin hälsa på ett helt annat vis.

Som jag som varit utan varmvatten så länge och äntligen kan ställa mig i duschen och låta vattnet forsa på mig. Vilken njutning.

Annars tänker man väl inte på det.

När det varit oväder och snöstorm och det kommer en solig fin dag blir man mer glad för det.


Jag har tid att tänka och fundera nu över livets underligheter och hur vi människor är. En sak har jag lärt mig av tiden då jag var sjuk.


Visst är det så att vi är många som gärna skulle bli lite smalare och man har visst tänkt att om man vägde lite mindre kunde man få större utbud av snygga kläder.


Så har jag också tänkt och så drabbas jag av harpesten och gick ner 7 kilo på en vecka.

Blev jag smal och vacker som en dröm???

Försvann magen och onödiga fläsket på benen?


   

Nej, ansiktet föll ihop och jag blev nästan som en gammal bulldog.

Halsen blev senig och mager och brösten mer hängande än vanligt.

Armarna blev spinkiga och gäddhänget syns ännu mer. Så kan det gå när man önskar sig något.


Magra kvinnor är inte sexiga. Dom flesta män har inget emot lite mullighet. Fråga får ni höra. Vi behöver inte bli trådsmala för deras skull.

Har ni sett reklamfilmen från Kicks tror jag det heter. Magra kvinnor som ser ut som om dom är skelett med skinn på som skriker för möss och tappar nagellack.

Så hemskt.


Så har man ju åmtat sig för att man tycker att mat är så gott och har jag lärt mig att matlust är en välsignelse för när man inte vill äta tappar man en viktig del av livet. 


Minns ni att jag varnade för att sitta och bli kall om rumpan när man är ute. Jag var väl rätta personen att säga det som själv varit ute och suttit på stubbar och nu sitter jag här med blåskatarr för första gången sedan jag var ung. Attans Attans.


Det har varit en tråkig sak i vår by igår kväll. Ett stort hus med två gamla människor brann ner till grunden och den ena dog. Elden är både vår vän och fiende och kan ställa till stora katastrofer. Det är ett som är säkert.


Jag ska bjuda på middag idag och sedan är det studiecirkeln om gamla foton.  Igår jobbade jag. Jag kan inte säga att det är tråkigt att vara pensionär men rätt härligt att ha EVIGT SOMMARLOV


Så: Tänk er för när ni önskar något. Ni kan få det på annat vis än ni tänkt 

 
 
Liliann

Liliann

2 november 2010 10:29

Kloka tankar som alltid Anita, Tankens kraft är stor, kanske tur att man inte vet HUR stor...eller?
Ha det bäst!
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
storabh

storabh

2 november 2010 16:26

Jag hörde en rödbrusig stockholmare som sa: - bort me rynker å fårer, ansiktet sväller me explorer!

http://storabh.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

2 november 2010 16:46

Det är så rätt, så rätt! Det är ingenting att stå efter att bli av med några kilon när man är lite äldre. Man blir definitivt inte vackrare av det.

Vilken tråkig händelse hos er. Jag kan inte låta bli att känna en rysning när jag tänker på att det hade kunnat gå så för oss också om vi inte haft bra brandvarnare.

Ha det så bra Anita!
Kram

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

2 november 2010 19:23

Det skall jag verkligen tänka på ... när jag önskar mig något.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ewan

2 november 2010 20:09

Jag har också reagerat över den där reklamen.
Arma tjejer,ser fruktansvärda ut.
Snyggare med lite lagom hull.
Kram Ewan

 
Margit

Margit

3 november 2010 13:10

Ja visst är det så...om man är sjuk..och när man blir frisk...DÅ sätter man värde på hälsan..eller varit "pank"..haft det svårt..och får det bättre...Annars tar man ofta allt för givet...
Kram vännen!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Ingen bild

Titti

3 november 2010 19:21

Jodå, visst är det så. Man ska vara försiktig med vad man önskar sig, det kan nämligen gå i uppfyllelse!

Tråkigt att det brann för det gamla paret. Eld är ett nyckfullt element som lever sitt eget liv om man inte passar på det.

Det är så skönt att läsa att du är tillfreds med ditt liv som pensionär. Jag kan nu tack vare dig faktiskt se fram emot den tiden, även om det är långt kvar. För bara något år sedan kände jag viss panik när jag upptäckte att jag "bara" har 13 år kvar att jobba, eller ve och fasa, bara 9 om jag går tidigare. Det har liksom "gått över" nu!

Ha det gott!
Kramen

 
Ann

Ann

4 november 2010 07:22

Ja, jag är ju helt av den inställningen att det finns så mycket runt om oss att vara glad och ödmjuk över..Det allra mesta runt om oss är ju egentligen så fantastiskt bara man "griper tag" och "ser".... Ett vissa problem skulle kunna minimeras om man planerar lite fast ändå naturligtvis se till att man behåller improvisationen....
Har man varit sjuk eller har sjukdom i familjen som begränsar ett och annat så kanske det är så att man lärt sej uppskatta det lilla, att man lärt sej se glädje i småsaker och att man "ser"!!!!
Kram och glad torsdag!!!

http://dansann.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards