Direktlänk till inlägg 8 november 2010

INATT FRÖS SJÖN

Av Anita - 8 november 2010 17:36

  

När det blir tvärkallt fryser sjön även om vågorna slår mot land. Då blir det istappar efter land och en väldigt ojämn is så det där med skridskois kan man direkt glömma.


Annars har det varit en trevlig helg. Söndagen hade jag först besök av en väninna och rätt vad det är så dyker en kompis upp som jag inte sett på flera år. Hon och jag hade några roliga år tillsammans när vi gjorde olika hantverk och for på marknader. Vi var till och med till Stockholm och till Finland en sväng.


Men nu till mina funderingar. Dagens fundering handlar om tv. Då och då hör jag lite åsikter om att titta på tv. Det är liksom inte riktigt fint. Läsa däremot är lite mer kulturellt och fint. 

Dom här som säger lite självgott "Jag tittar aldrig på tv" och tittar på en som om man vore något katta släpat in.


Nu när jag var sjuk insåg jag verkligen värdet av tv. När jag låg som en halvdöd padda i soffan och varken orkade läsa, skriva på datorn, eller göra ett endaste dugg. Då var det en välsignelse att slötitta på tv, sova en stund och titta igen.


Mycket lärde jag mig också när jag såg på allt som jag inte brukar se på. Visserligen valde jag bort amerikanska tokfilmer där bilar och skyskrapor exploderade men annars tittade jag till och med på reklam.


Vissa saker ruskade man bara på skallen åt, som dom hårchampon som får håret att bli blankt som en nyputsad kopparkastrull och maschara som ger en fler fransar.

Naturligtvis blir man lurad att prova vissa grejor och jag kan tala om två saker som i alla fall funker bra. Yes nya diskmaskinsklampar, dom som är blå-gröna.


Min gamla risiga diskmaskin diskar minsann inte direkt rent men med dom här. Tjoho. Man tror inte sina ögon.


För att gå till toagrejor. Visst har ni såna där klampar som sitter i toan och gör vattnet fint o rent kanske till och med blått. Om någon har haft sprakaralla i eran toalett så vet ni hur äckliga dom blir. Alltså, nu pratar jag om toaklamparna inte folket som gjort sprakarallan. Dessutom är klamparna ivägen när man ska rengöra toan.

Den nya grejen är en liten plopp som man trycker ut ur ett rör och det blir en liten geleblomma WCDuck heter. Sagt och gjort. Faktiskt så räcker den i 2 veckor och funkar riktigt bra. Det kommer att bli grejen som slår ut alla andra toaluktagott och rengöra-grejor. Tro mig.


Så bortsett från att man kan bli galen på reklamen och ibland inte ens förstår vad det handlar om så är nog tv ganska bra. Tänk vilket sällskap för gamla ensamma människor som inte orkar ta sig för något annat. Obs nu pratar jag inte om mig. Vadå?. Gammal?. Jag? Äsch det ena utsluter inte det andra. Man kan både läsa och se på tv. Som jag berättat har jag alltid 3 böcker på gång. En för badkaret, en för toaletten och en bredvid sängen så nog fasen är jag kulturell alltid.


Idag har jag jobbat och som det alltid blir så blir det inte som man tänkt sig med någonting.


Det ringde några tjommar från SVT och skulle göra ett inslag om harpest eftersom många är jättesjuka. Dom ville komma och göra en filmsnutt.

Så där stod jag då på jobbet, med håret okammat (hade inte någon kam med mig) och långt ifrån som någon vacker blomma. Första gången jag är i tv och inte hade man väl tänkt sig att det skulle bli för att man har haft "harpest".


Livet är i sanningen bra nog underligt och man får aldrig bli förvånad över någonting.

  

Ser ni att istapparna ser ut som människor som dansar, eller kanske älvor. Vackra är dom i alla fall.


Dagens ord:  Om man riktigt tittar efter är världen full av äventyr.

 
ANNONS
 
Herta

Herta

8 november 2010 18:36

Den första bilden var helt underbar, den med istappar...mest istappar menar jag.
Ja TV tror jag också kan vara till glädje för många människor.Det är inte att förringa när sjukdom t ex gör att man inte alltid orkar ta sig någonstans.
När får vi se Dej på TV då?

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
billan

billan

8 november 2010 19:21

Wow, läckra bilder med istapparna!
Det har varit mycket prat på TV nu en vecka om harpesten, har tänkt på dig och din pärs varje inslag som gått.....
Jag ser till att du får några sticklingar framöver vårkanten, är det nån som är förtjänt av en Cattolica så är det du!!!!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

8 november 2010 21:49

Det är jättelöjligt att tycka vare sig si eller så om man ser mer eller mindre på TV. Jag ser för det mesta mindre ... men för den skull skulle jag aldrig tycka något speciellt om någon som tycker det är roligare än jag. Det är verkligen "snobbigt" på nåt sätt.

Vilka fantastiska bilder ... av en fantastisk natur.

Och du ... vet du när inslaget i TV sänds så man kan få se dig :-) Det vore jättekul.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
skogsnuvan

skogsnuvan

8 november 2010 22:09

Det har redan varit i Mittnytt så det gick snabbt. Inte var det mycket att se heller.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

8 november 2010 22:13

Oj så roligt att se dig på TV, jag har just kollat på kvällens Jämtlandsnytt.

Och du, vårt fågelbad har också frusit, så vintern är på gång även på Gotland.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Ewan

9 november 2010 16:58

Ewan kollar på TV och skäms inte alls!
Väldigt bra sällskap,när man som jag jobbar ensam om nätterna.
Kram Ewan

 
Soldansaren

Soldansaren

9 november 2010 19:23

Vilka fantastiska vinterbilder! Vi har alldeles för mycket åsikter om vad som är fint och fult och hur det ska vara. Njut du av tv:n!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ann

Ann

10 november 2010 11:53

Hej Anita! I måndags åkte vi förbi Fisksjön när vi for hem...ville att Tindra skulle få "åka igenom" det ställe hon älskade så otroligt mycket...tänk vad hon älskade Fisksjön...Helst på sommarn när hon kunde bada, men även på vintern när vi for dit på pimpling....Kramar!

http://dansann.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se