Direktlänk till inlägg 14 november 2010

RÄDSLOR OCH FRESTELSER

Av Anita - 14 november 2010 09:40

  

Rädslor har jag många. En av dom är ormrädsla så där bor jag på rätt ställe. Här finns det inte många ormar. Vet då ingen som har sett någon.


men min största rädsla är nog det här med bilkörning och vinterväglag. Jag hatar att vara ute bland lastbilar och snörök och glashalka och är så innerligt tacksam  att jag slipper utsättas för det varje dag nu för tiden.


Dessutom är jag åkrädd när jag åker med andra människor. Det finns två undantag som jag känner mig totalt trygga att åka med och det är med DataFia och PappersBeda.


DataFia kör gärna bil och det gjorde vi i fredags då vi åkte iväg till Jamtli i Östersund för att gå runt och njuta av Jamtlinatta. Det är ju vårt museeum och ett levande sådant. Man kan gå in i hus där det berättas om småfolket och spöken. Vi gick en runda i mörkret där det brinner eldar överallt. Vi handlade tunnbröd och såg på när man bakade. Barnen gjorde lyktor av konservburkar som man gick runt med. Det var dessutom jättefint väder. Snöade lite men storsjön låg blank. Önskade att jag tagit med kameran men den glömde jag. Lite fika blev det också och där fanns grejor att köpa. Bla tabletterna Salmiak som alltid varit mina favoriter men dom finns inte längre i handeln men här finns dom .Fina julkort handlade jag också.


Nu är det så att PappersBedas son har lägenhet i stan och där låg vi över. Vi handlade lite gott kvällstugg. Oliver, grillade tunna revbensspjäll att gnaga på och parmaskinka. Känner dock att mina krafter inte kommit tillbaka riktigt för så fort jag lade mig i sängen somnade jag.


Lördagen var det handlardag för hela slanten. Först träffade jag en gammal jobbarkompis för att avlämna ett par lingonkransar men sedan var det att åka runt och kolla på loppisar och affärer. I den vilda trafiken styrde DataFia oss men säker hand både hit och dit och vågade till och med parkera i ett parkeringshus vilket jag aldrig skulle våga. Är säker på att jag skulle böka till det och fastna någonstans. Skulle inte göra det för aldrig så mycket pengar men för vissa är det en barnlek. Det måste finnas en gen i mig som är fel. (bilförargenen)


Inte ska man släppa lös bonnläppar som mig i stan heller. Vart tog pengarna vägen? Jag handlade muggar som jag ska måla. (Skatan ha tålamod. )

Jag handlade en varm tröja på Indiska och en massa grejor som jag behöver och en del som jag kanske kunnat klara mig utan men vad fasen. När jag är hemma handlar jag ju bara mat. Tror att det skulle vara svårt att vara i stan för det finns många frestelser. Jag är omåttligt förtjust i julgrejor, små tomtar och sånt fjask som jag verkligen kunde klara mig utan.


Nåja hem igen och under över alla under har någon skottat gården så jag slapp ut och göra det i natten. Det var bara att sätta igång att elda för kallt var det inomhus.


När jag var i lägenheten i stan förstår jag varför stadsbor inte förstår det här med vinterns fasor. Det var varmt och nästan för varmt på natten. Inte hade man koll på tiden heller för det var så mycket ljus så mitt i natten var allt upplyst. Inte den nattsvarta som det är hemma. Inte behövde man skotta heller. Inte konstigt att man tycka att det är fint och ljust när snön kommer. Med alla lampor reflekterande i snön blir det ju ljust. Här där inga lampor finns märks det inte så mycket.


Nu har jag pratat för mycket skit och slutar härmed. Idag är det stora köttbullstekardagen och jag väntar på att DataFia ska komma så vi kan komma igång. Steka köttbullar av 5 kilo färs tar ju liksom en liten stund.

men...... gör som vi slå er ihop och laga mat. Det går dubbelt så fort, är dubbelt så kul.


Föresten jag har dåligt med bilder idag men här kommer min blombukett.

  

Vad tror ni det är? Jo då, det är pelargonblommor. Att använda dom som snittblommor kanske är lite ovanligt. Jag har ju plockat in mina jättepelargoner och dom står gömda i i ett svalt rum men blommar och då kan man ju njuta av dom som snitt blommor. Dom har stått i 14 dagar nu så det är ju utmärkt.


Så nu när vi ska trilla köttbullar kommer dagens ord:

Delad glädje är dubbel glädje. 

 
ANNONS
 
Ann

Ann

14 november 2010 11:46

Hej Anita!!! Förstår att det var en stämningsfull kväll på Jamtli....Å Du visst är de kul att handla! Vare sej man behöver det eller inte.
Det var toppenkul på Östjemten och en superstämning och fantastisk mat!!!
Ha det så gott så hörs vi!Kram!

http://dansann.blogg.se

 
Liliann

Liliann

14 november 2010 16:00

En hänger på våran ytterdörr och en på muren vid öppna spisen i stugan. Sååå fina kransar. Tack så mycket
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Herta

Herta

14 november 2010 22:11

Låter som NI haft ett kul dygn i Östersund. Bra idé att steka köttbullar tillsammans med någon annan. Trist att stå själv med många kilon.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Skatan

Skatan

15 november 2010 06:21

Tålamod börjar jag kunna få ... du har lärt mig så mycket, du Skogsnuvan.
Jag önskar jag fick vara med om en sån där kväll som ni hade i Östersund ... Trots mörkret och snön har du det allt bra fint däruppe i skogen vid sjön med alla dina vänner ... Var det en tomte som varit framme och skottat?
Inte ens StinaFina är med om mitt köttullstrillande ... men jag brukar ju inte trilla några heller för den delan :-)

Ha det fint och förta dig inte ... krafterna kommer säkert tillbaka med tiden om du bara tar det lugnt (som du brukar råda mig :-)

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Titti

15 november 2010 17:49

Så mysigt det lät med ett sådant muséum!

Fina pelargonblommor, måste ut i förrådet och kolla om mina blommar.
Vacker duk med! Jag har något liknande. Säkert från samma tidsepok, för jag kände igen färgnyanserna på korsstygnen.

Här har snön regnat bort. Vet inte vilket som är bäst.

Ha dé!

 
Herta

Herta

15 november 2010 20:45

Hej! Du har fått en award hos mej.

http://www.hertabloggen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 23 feb 08:36

Efter en vecka full av liv och lust sitter jag här själv en lördagsmorgon. Skåningarna åkte imorse och Kinabror har farit på rally. Igår var det fullt ös hela dagen. Vi hela gänget (8 st) var på Hammarstrand och åt på hotellet. Innan hade barnen åk...

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se