Direktlänk till inlägg 16 november 2010

LJUSET KOMMER

Av Anita - 16 november 2010 10:08

  

Idag är det 15 grader kallt i paradiset Fisksjön men vad gör det. Jag har ved inne och jag lessnar aldrig på att titta på gryningen. Se ljuset sakta sakta vinna över mörkret, se fåglarna vakna och komma i flockar.


Idag har jag en dag då jag ska vara hemma och måla muggar. Sitta vid köksbordet och måla, titta ut genom fönstret, höra spisen spraka och kaffepannan småputtra på spisen.


Tänk att få vakna på morgonen och inte vara trött. Jag vaknar vid 7 halv 8 tiden och då är jag utvilad och rätt nöjd med att få kliva upp. Trodde att jag skulle sova jättelänge på mornarna men så blev det inte. Att få se ljuset komma är något som jag aldrig gjort på 40 år. Då har jag redan varit på jobbet och fullt upptagen med annat.


Jag har fått ett "Award". Tack för det. Jag tror att jag ska vänta med att svara på det. 7 saker om mig själv som jag inte redan berättat känns svårt att minnas idag.


Igår var det jobb på förmiddagen och sedan skannade jag och en kärring till in en massa gamla kort på vårt utmärkta bibliotek. Jo då vi har ett bibliotek och ett fint sådant också. Hela dagen gick åt till det och ikväll ska jag på studiecirkeln för det här med gamla kort.


Sedan kom DataFia för att låna min bil idag. Vi satt och såg lite på tv.


Som ni förstår så är det inte tråkigt att ha pension. Dagarna kutar iväg fort fort och är fulla av roliga saker. Jag trivs verkligen med mitt liv även om det är vinter och snö. Ganska kry känner jag mig också även om jag fortfarande är lite matt efter pesten och inte orkar gå så många kilometer utan att bli trött. Märktes speciellt i lördags när vi sprang i stan ut och in i alla varuhus och loppisar. DÅ blev jag verkligen trött.

   

När det är sommar ser man kanske inte alltid hur otroligt vacker sommaren är men nu när allt är vitt vitt vitt så går det gröna rakt in i mitt hjärta.


Jag vill ha grönt. Tur att det snart är advent och man får dra fram alla sina röda dukar och gardiner och verkligen njuta av färg. Jag gillar färg.


Nåväl mina vänner. Detta var allt från mig för idag. Ser att posten kommer så jag ska se vad som döljer sig i lådan och sedan ska jag måla, måla, måla. Härligt.


Dagens ord: Hur man har det beror på hur man tar det. 

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

16 november 2010 12:04

Vad härligt du beskriver din pensionärstillvaro. Det är kanske lättare i alla fall att stå ut med vintern när man kan sitta och njuta av solen som stiger upp på morgonen, sitta i värmen där i köket och göra vad man "känner för".

Ha det fint ... där hos dig i kylan ...

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

16 november 2010 12:40

Jag kunde inte låta bli att tänka på dig idag när jag hörde på nyheterna att en person dött i sviterna av harpest. Vilken tur att du kom iväg till läkare i tid!
Lycka till med målandet, du kommer väl ihåg att jag vill köpa ett par muggar med julmotiv?
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansaren

Soldansaren

16 november 2010 17:19

Vad det låter härligt! Se solen gå upp oavsett när den gör det. Sitta vid köksbordet och måla muggar i godan ro... Avundsjuk är jag...

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Titti

16 november 2010 19:03

Låter väldans mysigt, hörru´du!

 
Lena

Lena

16 november 2010 20:14

Det låter helt underbart! Det är en konst också, att kunna njuta av varje dag som du gör. Härligt!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
av irja

av" title="http://bloggplatsen.se]av" target="_blank">bloggplatsen.se]av irja

16 november 2010 22:58

Kära Lena !!!
Så underbart fin du beskriver dagen och så mysigt att sitta och måla muggar medans elden sprakar i spisen,,, det var längesedan jag var in och hälsa på dig... behövde en välförtjänt HÖST/VINTER-ferie/semester efter sommarens alla härliga intryck samt en jobbig höst, behovet var att ladda upp batterierna så man orkar vintern....Innan veckan är slut kommer jag igen med ett inlägg....HA det bäst, KramiZ IA.....

http://40- talisten bloggplatsen.se

 
Margit

Margit

16 november 2010 23:15

Anita!!
Så härliga vackra snöbilder du visar oss...och vad jag förstår,så har ni fått behålla den vita snön. Vi hade ju också så mycket snö...MEN den smalt ner...trots den myckna mängden..det blev ju blidväder...Men nu är det några minusgrader igen...
Härligt att läsa att du TRIVS med tillvaron..som pensionär!!!! Jag läser och förstår...
Jag har nu bara en uTBILDNINGSDASG..i moorona och jobbar en extra natt på natten..sedan semester tills den 31 jan ..då jagfyller 67..och slutar min FASTA tjänstgöring..på sjukhuset. Känns öite konstigt, gruvar mej lite för att "bara vara" hemma..förutom när jag blir uppringd ocj får frågan om att gå in och jobba extra..för kanske dsjukfrånvaropå nån av personalen...
Kramen till dej min kära vän!!!/Margit

http://margitholm.blogg.se

 
Ingen bild

bono6703

17 november 2010 08:37

Så härligt att höra att du har det bra och har blivit pigg igen. Ser fram emot några bilder av dina konstverk snart.
Kram
LenaJ

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Av Anita - Onsdag 5 dec 15:56

  Så sitter han där, ensam framför sin eld mitt i skogen. Sitter där och suckar och minns. Han är inte särskilt gammal, bara så där 100 år så minnet är det inget fel på.   Han minns när han var en viktig kraft på gården. Hur han gick runt ...

Av Anita - Tisdag 4 dec 09:22

Jag bakar inte. Jag städar inte, men oj vad jag gillar att pynta och gräva i alla mina oändliga lådor med julsaker, en del så gamla så dom nästan ramlar sönder. Visst fanns det tider då jag gjorde hela land med pepparkakshus och bakade pepparkakor ...

Av Anita - Lördag 1 dec 11:39

Ibland hör jag saker på radio och ser på tv och på datorn som får mig att undra hur det står till och hur det har blivit. Det var en kvinna som bredde ut sig över oskicket att inte stänga toalocket efter sig. Menade att om man spolade innan man stä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se