Direktlänk till inlägg 17 november 2010

HUA SÅ KALLT

Av Anita - 17 november 2010 13:50

Igår var det sol hela dagen och inte så kallt men idag är det gråmulet och 16 grader kallt. Liksom råkallt. Inatt hade månen en stark aura runt sig och det förebådar snö så det blir nog snart det.


Nog med vädersnack. Det är ju som det är och ingenting man kan göra något åt.

  

Det var ju väldigt mysigt att sitta och måla muggar och naturligtvis behövde jag inte vara ensam hela dagen heller. Gamle A kom och fikade och bar in ved och grannen kom in och berättade att han gjort slut med hemtjänsten. "Var för dyrt och behövs inte längre nu när du är hemma" sa han. Suck.


Så kom DataFia och hämtade mig. Hon hade lånat mig bil och jag skulle ju på fotocirkeln.


   

Här står min farmor och hennes kalvar och med en fin gärdsgård i bakgrunden. Det får mina tankar att gå tillbaka till barndomen. Kornas idisslande i ladugården, mjölkens skvalade i hinken när mamma och farmor mjölkade. Sångerna dom sjöng när dom mjölkade. En härlig tid för en liten tös.


Nu finns ingenting kvar. Jo en mjölkkruka och den gamla mjölkkärran står i min trädgård som minne av en gammal och på många sätt lugnare och mer harmonisk tid.

   

Idag har jag jobbat en liten stund och sedan kom PappersBeda och vi gick på hotellet och åt vår favoriträtt: Paltbröd med fläsk. Snälle Sven kom och drack kaffe med oss och det var nästan som förr i tiden då gänget träffades varje lunch för att äta.


Nu är jag hemma igen och har eldat . Det var kallt inne så mina fingar är fortfarande iskalla. Jag brukade ha så varma händer och fötter men så är det inte längre. Åldern eller viktminskingen eller sänkta blodtrycket. Inte vet jag.


Försöker tänka ut vad jag ska berätta som ni inte vet. Imorgon ska jag verkligen ta mig till att tänka till. Klart att ni inte vet allt om mig. Vi får se.


Dagens ord: Allting har en ände, men korven den har två.  

 
ANNONS
 
Liliann

Liliann

17 november 2010 15:45

Så fina muggar Anita, önskar jag hade, som du, fantasi och dina flinka fingrar...
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

17 november 2010 15:47

Och här sitter fjösig jag och beklagar mig över att det är gråkallt, vi har åtminstone plusgrader.

Det ska bli spännande att se vad det blir för avslöjanden!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Kristina

Kristina

17 november 2010 18:12

Vilka glada upppiggande muggar du målar!
Paltbröd, jag trodde inte det fanns längre.
vi hade det till middag när jag var barn. Jag var den enda utav oss fyra syskon som tyckte det var gott.
Jag minns att det var någon sorts vit sås till!
Kram

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Ann

Ann

17 november 2010 18:31

Hej! Va intressant och roligt med fotocirkeln och vad viktigt inför framtiden!!!
å va gott med platbröd...De lagar för fenomenalt go mat på Östjemten, det blev vi varse i fredags!!! Kram till dej ! Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ann igen!

Ann igen!

17 november 2010 18:33

Håller visst på att döpa om den genuina, mättande maträtten PALTBRÖD!!!

http://dansann.blogg.se

 
Skatan

Skatan

17 november 2010 19:18

Vilka fina muggar !!! Speciellt de där med änglarna som sitter med nedslagna ögon ... kan jag få beställa två såna? Men inte kan väl du ställa upp som "hemtjänst" nu när du äntligen är fri ... Du måste säga "nej" Anita. Han får kosta på sig hemtjänst eller så får du ta så bra betalt att han tycker det blir billigare med hemtjänsten.
Så kallt du har det ... åh ... fy ... så hemskt...

Jag själv går med tjocka yllesockor för jag skall hålla hälen varm ... säger Kinesen så då gör jag det. Den är förresten mycket bättre ...

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Camilla

17 november 2010 21:08

Åh vad fina muggar!!!En sån vill jag ha !!HOPPAS ALLT E BRA TROTS DIN TIDIGA SNÖ... Joel villeåka till Anita så fort han fick se att du hade snö nu!!Stor kram från oss

 
storabh

storabh

18 november 2010 04:27

Härligt! Jag och Fimpen kommer till sommarn, om vi lever. Kram!

http://storabh.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se