Direktlänk till inlägg 23 november 2010

RÖTT RÖTT RÖTT

Av Anita - 23 november 2010 18:36

  

Idag har jag faktiskt varit hemma hela dagen och bytt till rött rött rött.

Det är ju snart advent och jag brukar byta till röda gardiner och mattor och dukar till advent.


Man kan dessutom inbilla sig att det är varmare inne när det är rött och varmt i färgerna. Det är mest av den anledningen jag inte kan följa moderna trenden med bara vitt, vitt, vitt. Jag fryser nog ändå.


Det här med att byta gardiner och dukar bär ju med sig en av de sysslor jag alltid har ogillat. Strykning. Jag kan inte förstå varför allt kvinnfolk fått för sig att allt ska vara så slätt. Jag stryker absolut ingenting annat än just juldukar och gardiner.


Minns med fasa hushållslärarinnan som skulle ha oss att krusa banden på örngotten. Förstod aldrig varför.


Nu står jag här vid strykbrädan. Att jag är vänsterhänt och strykjärnet alltid står åt fel håll och uttaget till elen alltid känns bakvänt gör inte saken bättre.


Står och stryker och funderar hit och dit. Första funderingen är varför jag har så bråttom. Stressen från förr sitter kvar. Jag kan ju faktiskt stå här i flera timmar och stryka sakta sakta. Det har liksom inte gått in i kroppen att jag har tid ännu.


Så börjar jag fundera på min mamma. Hon strök allting och kunde inte förstå hur jag tänkte. "Tänk vad folk kan tänka om du har skrynkliga kläder". Det har jag väl alltid skitit i. Finns väl större problem än skrynkliga kläder kan jag tro.

Då sa hon att jag alltid varit lite "egen".


Det finns liksom tre nivåer här i Jämtland. Antingen är man fullkomlig idiot, är man lite bättre kallas man för "eljest". Såna män finns det ganska gott om här omkring. Så den lättare nivån som jag då tillhör Lite "egen". Det är en sån här som jag som är envis och går sina egna vägar, tjurig som en gris. En sån som inte bryr sig vad andra tycker om en och inte låter sig påverkas av andra.

Ja, så klart sedan finns det dom vanliga människorna också, de fullkomligt normala icke att förglömma.


Så här står jag och funderar vid mitt strykjärn.

Så har jag en fråga: Varför i fridens namn är det alltid kallare här än vad dom säger på väderlekstjänsten och varför är det ett så jävla kallhål just här?


Varför snöar det alltid mer just här än vad dom säger på väderlekstjänsten och varför ligger isen och snön kvar mycket längre än på andra ställen?


Ytterligare en fråga kommer för mig: Jag hittade jättefina små små röda dukar. Ser ut som fina stjärnor och iskristaller. Jag skulle vilja stärka dom och hänga upp dom som prydnad i min spiselhörna. Vad stärker man dom med? Potatismjöl eller socker eller vad? Är det någon som vet så tala om det för mig.


Nu hörde jag en bil brumma in på gården och gamla A kom ångande. Sätter på kaffepannan medan han hämtar ved. Hurra, då slapp jag det idag i alla fall.


Dagens ord: Man hinner inte mer för att man skyndar sig, man bara tror det.


   

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

23 november 2010 19:41

Jag har fixat lite i köket idag och bytt till julgardiner där, annars väntar jag med juldukar och sånt till dagen före julafton.
Sen var jag ute i salen och kollade hur det står till med mina pelargonior som ska vintervila där och kunde konstatera att ett par stycken nekar att vila utan blommar för fullt, trots att vi inte har någon värme på där ännu. Det är förunderligt hur det kan växa när det vill.

Potatismjöl skulle jag föreslå, det använde i alla fall min svärmor.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Herta

Herta

23 november 2010 20:05

Ler åt Din uppdelning av människor eller om det var av män.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Skatan

Skatan

24 november 2010 07:00

Är jag också lite "eljest" eller platsar jag som "egen" :-) för något av detta är jag. Det säger dom som känner mig. Trots allt ... är det skönt att vara Någon.
Det är fint med rött ... och varmt och härligt ombonat.

Massor av kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

24 november 2010 18:01

Bättre vara lite egen än fullkomligt normal! På fredag hänger jag upp mina julgardiner.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Titti

24 november 2010 19:21

Du ska inte vara besviken för att du inte kan ha vitt, vitt, vitt! Den trenden är på väg ut igen. Nu ska det vara färg så det braskar om det, det såg jag i en heminredningstidning härom sistens.


Du har så rätt i att man inte hinner mer om man stressar. Man hinner nästan mindre istället, för det blir ofta fel när man ska skynda sig.

Jag har med åren dragit ner på gardinbyten och sån´t, men i köket vill jag ha julgardiner. På lördag kan jag nog få upp dem. Och då får samtidigt katterna sina fina mörkröda julfrottéhanddukar i bäddarna på kökssoffan.

Ha det gott Skogssnuvan!

 
Kristina

Kristina

24 november 2010 19:28

jag har ochså börjat sätta upp röda gardiner!
Jag har aldrig tänkt på att det blir avigt på grund av min vänsterhänthet.
Min mamma sa precis som din, allt skulle vara så perfekt, det var jobbigt att leva upp till detta.Min gubbe kom hem och bar in ved till våran vedspis.
ha det så gott!
kramar

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Marie-Louise Grimlund

24 november 2010 22:32

Hejsan !
Du skulle ha ett laddningsbart strykjärn,då slipper Du sladd helt och hållet.Önska dig det i Julklapp.Jag har ett som stått länge, för jag har glömt bort det emellanåt.
Alla är så pyssliga, men jag ska dona lite närmare Lucia.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se