Direktlänk till inlägg 25 november 2010

LÅNGKALSONGER PÅ

Av Anita - 25 november 2010 08:53

  

För bedrövligt är det. Visst kan man väl ta att det är kallt någon dag och även att det snöar men....... igår när jag klev upp var det 16 grader kallt snöade och ..... tro det eller ej....... det blåste. Allt på en gång. Stolen framför datan var iskall och min blåskatarr låg och lurade. Nu har jag varit ner och hämtat en fårskinn och lagt på stolen.

Jag ska i alla fall inte frysa om ändan inomhus. Undrar om man överlever den här vintern. Det ser inte hoppfullt ut.


Nåväl. Trevliga saker händer också mitt i kylans isgrepp.

Igår invigde DataFia och jag deras lilla myshus som dom håller på att renovera. Vedspisen är insatt och sprider värme i det lilla mysiga köket. Där drack vi kaffe och DataFia satt fast en mistel i dörröppningen och förvänade sig många pussar innan jul.


Inatt har jag  varit lite orolig. Broder B och SnickarMagnus är på väg från Helsingborg och jag hörde att vädret var hemskt söderöver. Just nu klev han in genom dörren, blek och skön och trött. Resan hade tagit 15 timmar och det hade varit dåligt före.


Sonen ringde just och hade fått semester och kommer upp om inte till julafton så till annandagen. Det har varit en massa tjafs innan han fick ledigt. Nu gäller det bara att få flyg eller tågbiljett men det ordar sig nog. Så roligt att han kommer upp.


Broder B hade med sig en ganska ny dator som ska installeras så försvinner jag ett tag så krånglar installeringen. Det är inte alltid så lätt men jag förväntar mig proffsig hjälp av brorsan. Så nu vet ni om jag inte skriver på ett tag att jag inte har frusit ijäl. Tur att jag har katten Oskar som värmer mig på nätterna.


Idag ska jag åka till Kälarne och träffa PappersBeda. Vi ska äta lunch tillsammans och sedan ska jag snabbt hem för då kommer min brorsdotter och lille Liam och det ska bli roligt att träffa dom. Det var ett tag sedan.


Ikväll blir det middag hos mig. Vi blir väl så där 8 stycken eller fler. Jag vet inte riktigt men det visar sig väl.


Dagens ord: Laga alltid mer mat än vad du tror behövs. Det kan komma fler än man tror.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

25 november 2010 09:46

Jag kan tänka mig att det var en jobbig bilresa från Helsingborg och upp till Fisksjön! Här bekymrar vi oss över att vi ska ta oss till Klintehamn (3,5 km) för att hämta vår bil på verkstaden. Vi har sonens Ford just nu, för han ligger på lasarettet för att få bot för ett svårt giktanfall.
Hoppas att ni får en trevlig kväll och att datorinstallationen går bra så att du inte försvinner alltför länge.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Liliann

Liliann

25 november 2010 09:55

Att kylan håller sånt järngrepp??? Här är runt 8 minus lagom kallt (omdet nu finns nåt sånt...)
Ha det bäst
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Skatan

Skatan

25 november 2010 10:53

Åh fy så kallt ... och att det blåser också. Fy sjutton för dessa vintrar, säger jag också nuförtiden. Vad skönt att resan hade gått bra för brorsan och att Micke också fått ledigt och kan komma "hem" till jul. Att du måste laga mat för flera än du tror skall komma förstår jag. Hos dig "droppar" det ju in "folk" heeela tiden. Hos mig kommer INGEN och knackar på :-( som jag inte vet om innan.

Kram och försök hålla värmen uppe!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
mimio

mimio

25 november 2010 22:52

Skönt att höra att resan upp gått bra o att pågarna kommit fram välbehållna.
Här är det vinter också men inte lika kallt som hos dig. Har skottat framför huset så folk inte ska halka omkull, det är superhalt.
Imorgon är det fredag och det ska bli sååå skönt med ledighet =) Hoppas det går bra med installationen, är det ny dator till dig Anita?

http://mimio.blogg.se

 
Margit

Margit

26 november 2010 19:47

Ja vintern den får vi känna av...i hela landet..
mer eller mindre!
Skönt att dom kom helskinnad fram..efter den långa biresan..i detta ovädret...
Nu ha ni vär ätiti gott..i gårkväll när ni träffades..och umgicks. Du får väl berätta , vad ni ätit för gott!! kanske pitepalt!!???
Tittad på programmet från Piteå, under veckan, dom sonm träffas..och lagar 3 rättars och sen ger poäng..för maten... jag tycker det programmet är rätt trevligt att se på.
Önskar dej Anita en trevlig 1:a adventshelg..och att du EJ behöver frysa om rumpan, mera...
Kramen vännen!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Ingen bild

Titti

26 november 2010 19:52

Här ska vi se "På spåret" om en stund.
Mätta och belåtna är vi efter att ha satt i oss purjolökspaj.

Ha det gott i helgen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se