Direktlänk till inlägg 26 november 2010

FRYSA ÄNDAN AV SIG

Av Anita - 26 november 2010 21:12

Jag vet att jag börjar bli rätt trist med mitt tjat om det kalla och odrägliga vädret men jag kan liksom inte låta bli. Det är ju så vedervärdigt och förstör så mycket av tillvaron.


  

Nej här ska det postivas utav bara sjutton. Broder B och snickarMagnus tog sig helskinnade från Skåne och brorsdottern och lille gullige Liam kom från Liden och vi samlades här hos mig.


Att broder B och hans barnbarn gillar varandra kan man minsann inte ta fel på och vem gillar inte lilla gulliga Liam. Han är en hjälpsam herre som både bär ved, eldar i spisen och gärna tänder lyktorna ute i snön.


Vi hade en trevlig kväll med mycket mat och vi var bara 8 stycken tror jag och all mat tog slut som vanligt. Blev lite kvar till DataFia som hon fick ta med till matsäck.


Broder B lyckades installera både min dator och skrivare så nu sitter jag här med den nya och försöker göra mig vän med den. Det tar ett litet tag precis som med nya bilar men det ska nog gå bra tror jag.


Dagen har varit lite flöjig. Jag har

1. Jobbat och det har mest bestått i att sätta upp adventstjärnor och ljusstakar och gjort lite fint.

2. Jag hann iväg på biblioteket och skanna lite kort.

3. Åt rödspätta på hotellet med en jobbarkompis och det var jättegott.

4. Det är långfredag på Kälarne en sån här dag och med långfredag menas att alla affärer (inte så många) är öppna länge och det är lite marknad i byn. 300 marscaller lyser upp byn och man kan handla lite av varje. Som vanligt köpte jag kakor så slipper jag baka själv och en salamikorv. Det var allt. Måste hålla hårt i plånboken nu.

5. Träffade PappersBeda med man på hotellet och åt middag.

6. For hem och tog reda på flöket sedan igår (kvarbliven disk) och eldade för nu är det utkylt. Ute blåser det isvindar, snöar lite lätt och är 13 grader kallt. Tror aldrig jag blir varm igen.

     

7. Åkte ner till snickarMagnus för att dricka kaffe och titta på hans nya braskamin. Det är därför killarna kom upp. Fint brann den och ikväll skulle hela killgänget träffas och spela kort. Broder O hade också kommit och DataFias man.

Julölet kom fram och jag åkte hem för att fortsätta elda så natten skulle bli dräglig.


Jag kan förstå att det är mysigt för dom som inte är van med öppen eld att kunna elda och sitta och titta på brasan. Annorlunda är det för den som måste elda varje dag för att hålla värmen och bära in ved och elda och bära ut aska. Vedeldning är minsann ingen lek när det är sådan här vinter.


När jag sitter här och funderar så är jag så glad för att jag har så många vänner och att livet är rätt bra nu om det inte vore för kylan.


 Jag behöver inte stressa och skynda mig. Vet ju hur det brukar vara före jul när man bara har helgerna att göra saker på. Det här blir min första december då jag verkligen kan ta mig tid att göra saker i lugn och ro. Ingen jäkt och stress. Det ni tjejer är helt underbart fast jag inte har fattade det riktigt ännu. 


På sätt och vis kan jag tycka att vi har tappat bort tanken med julen. Den handlar ju om att vi ska träffas och vara tillsammans och ha det trevligt inte om att vi ska jäkta och stressa och köpa en massa dyra grejor till varandra. Det fanns en tid då jag var så slut på julafton att jag bara ville sätta mig och gråta och jag vet att många har det så.


Så finns det många som är ensamma och för dom är julen en jobbig tid. Nej, vi måste nog tagga ner lite och ta det lite lugnt men det är klart att det är svårt.


Jag för min del tänker bara göra det som jag tycker är kul. Kul tycker jag det är att baka pepparkakshus, skriva julkort, baka tunnbröd och naturligtvis klä julgranen med massor av grejor. Baka gör jag som sagt inte, kanske lite pepparkakor med glasyr till lucia.


Laga lite mat är ju bara ett nöje och pynta lite. Gå i kyrkan ska jag göra på julaftonsnatten och förmodligen blir jag hembjuden till någon på julafton för jag blir nog själv eftersom sonen inte kommer förrän på annandagen.


Så dagens råd får bli: Ta det lugnt. Allt blir bra om man inte stressar upp sig så förbaskat. Man kanske inte behöver göra allt man tror man måste. 
 
ANNONS
 
Herta

Herta

26 november 2010 21:49

Läser sista raderna om stressen som man skall försöka att inte dras in i. Det är inte enkelt,ibland är det bara för mycket. Då gäller det att slå av på takten och ta det lugnt, bestämma över sig vad som man får göra för att försöka göra ingenting.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Ingen bild

Ewan

27 november 2010 04:49

Ja du Anita....de e du o jag och den förbannade snön!
Ha en skön helg!
Kram Ewan

 
Skatan

Skatan

27 november 2010 06:41

Visserligen skall vi bli en del hemma här på julafton ... men jag tar det lugnt. Jag jobbar stenhårt på att ta det lugnt i år. Det händer så mycket elände också och man måste då påminna sig om att leva varje dag och inte skjuta livet på framtiden.

Du har en underbar familj och vänner omkring dig och trots kylan därute utstrålar du och den här bloggen så mycket värme som du delar med dig av ...

Kram på dig du fina vän ... KRAM!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

anette

27 november 2010 06:59

Mitt hjärta svämmar över!!!!Liam är den finaste som finns o jag känner en liten frustration över att jag o Björn bor så långt ifrån honom.Tänkte på er hela kvällen.Nu ses vi snart.Kram Anette Ps.Björn är såklart den finaste maken som finns.Ds

 
Ann

Ann

27 november 2010 13:11

Ja julen handlar ju om att vara tillsammans, att må gott av tända ljus, de härliga rödgröna färgerna OCH att göra det som är roligt! Jag har kokat senap idag, det gillar jag...Det är ju mitt sätt att önska god jul , att ge bort en burk senap till julskinkan....en egen tradition jag haft i många år....Tycker att det är lika roligt varje år när jag går upp på vinden och plocka ner julkartongerna....I morron samlas vi, tre generationer och bakar pepparkakorna och pepparkakshuset ihop...Fast "mangelvevarn" fattas oss i år...Ha det så gott! Kram från Ann

http://dansann.blogg.se

 
Soldansaren

Soldansaren

27 november 2010 13:57

Ja, den julen, den julen. Tycker själva julafton är lika slitsamt som att springa maraton. Trots att vi bara ska vara på ett ställe. Men julafton i min släkt handlar inte så mycket om att vi ska umgås utan mest att man ska göra allting på rätt sätt, vid rätt tidpunkt och vara på rätt humör, ha köpt julklappar för rätt summa pengar. Kanske är det bara jag... men mer känns det som sm i välanpassning än julefrid...

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
mimio

mimio

27 november 2010 18:17

åhh vilken fiiiin bild på Björn o Liam! Anette jag förstår att du längtar ihjäl dig...
Julen är mysig Anita och till för att njutas, det är så sant.
Trevlig Helg!

http://mimio.blogg.se

 
Lena

Lena

27 november 2010 18:30

Pepparkakorna från ICA slank ner med glöggen hur lätt som helst. Skönt att inte behöva baka om man inte vill. och hinner. Fast det luktar ju så gott om man bakar förstås...

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se