Direktlänk till inlägg 28 november 2010

FÖRSTA ADVENT

Av Anita - 28 november 2010 09:20

  

Första advent och jag vaknar av att grannens hemtjänst svänger in på gården. Jag och Oskar vill ligga kvar i sängen för där är det härligt varmt. Med dubbla täcken med flanellakan och en varm katt ligger man skönt.


Tittar ut på balkongen och där sitter fåglarna på rad på räcket och är som små frusna bollar. Snart börjar dom picka på rutan och menar att jag ska kliva upp och mata dom.


Det är 20 grader kallt idag. Nu sitter jag insvept i en tjock yllefilt. På fingarna har jag torgvantar och på  fötterna dubbla yllesockar. Det har inte hunnit bli varmt ännu inomhus fast vedspisen är i full gång. Eftersom jag ser att det går åt mycket mer ved än jag kunnat drömma om kan jag inte elda i mer än en spis i taget.

Jag eldar vedspisen på förmiddagen och braskaminen på kvällen. Nu har jag i alla fall 13 grader inne.


Jag har fattat ett beslut. Det blir ingen adventsgran iår. Bara tanken att gå till skogen och hugga en och släpa hem och stå ute och försöka få på ljusen fyller mig med fasa.


Igår var det lite varmare (eller mindre kallt). Jag passade på att gå ut och skotta snö och hämta ved. Grannen ville ha hjälp med sin diskmaskin så jag var in till honom en sväng.


Sedan kom lille gullige Liam den här gången tillsammans med sin pappa.

Efter en stund kom AMV och mannen och vi passade på att dricka årets första glögg. Det var riktigt gott.


Kvällen var jag bjuden till DataFia på middag och naturligtvis kom broder B och SnickarMagnus också. Lite senare kom broder O och SofiePropp och ungdomarna och Liams pappa. Vi såg på "så mycket bättre" och småpratade lite. Broder B och SnickarMagnus ska åka ner till Skåne idag och det känns ju lite gruvsamt som vädret är nu. Det var i alla fall varmt och skönt hos DataFia så jag var riktigt varm när jag kom hem.


Ni ska inte tro att jag är handfallen inför kylan. Jag har en massagedyna som det är värme på. Den sätter jag på när jag ska sitta och se på tv och brer på mig en yllefilt och då blir det varmt och skönt under filten.


På datastolen har jag ett fårskinn och som sagt torgvantar är rätt ok. Sedan har jag satt band i en annan filt så jag kan svepa om mig som en omlottkjol. Så jag går omkring här som en sån där rysk gumma.


Inte för att jag vill vara bitter och gnälla men visst kan man väl tycka att det är själva faaaaan att jag inte har råd att ha igång elementen. Jag har ju massor med element men har inte råd att betala mer elräkning än vad jag har nu. Elen har ju blivit så vansinnigt dyr och som sagt: Det är inte tänkt att man ska bo ensam och leva på en inkomst (dålig dessutom). Tillvaron är inte tänkt sådan så vill man leva fri ska man väl straffas på något vis.


Ni ska inte tro att jag ger mig. Jag kämpar på och till jul när sonen kommer ska jag fira julen med att sätta på elementen så att det är varmt och skönt i hela huset. Det får bli julklappen till mig själv för det är väl den enda jag får.


Pratade med kinaBror imorse och där  är det inte kallt i alla fall. Tur för honom det.


Dagens ord: Till alla er som har varmt inomhus. NJUT     

 
ANNONS
 
billan

billan

28 november 2010 10:59

Huga va kallt, här är endast minus 10 och snöar.....Och vad mysigt det ser ut i ditt fönster!
Tänkte på dig i måndags när vi kom hem från torpet och värmeanläggningen hemma hade pajjat och det var skitkallt inne och skitdyrt blev det när reparatören kom: några dagar senare:(
Det var tur att vi har täljstenskaminen som vi kunde elda i men det tog nästan ett dygn tills vi fått ca 18 grader i hela huset. Kattorna höll på att frysa ihjäl:)
Var rädd om dig i kylan och ha en fin första advent!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Liliann

Liliann

28 november 2010 11:52

Vilket vackert adventsfönster! Adventstaken är helt fantastisk....Lider med dig i kylan vid s¨åna här tillfällen är det skönt att bo i hyreslägenhet...
Värmande kramar till Dig!

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

28 november 2010 13:42

Vilket vackert pyntat fönster, vackra gardiner och fin ljusstake.
Jag tror inte att jag skulle kunna stå ut med att ha det så kallt inomhus som du har. Men jag vet ju att det är priset du får betala för att bo kvar där ditt hus vid Fisksjön.

Förut hade vi en gran i trädgården som vi satte ljus i lagom till advent, men nu har den blivit för stor. Så nu har vi ljusnät över fyra ligusterbuskar på framsidan i stället. Det ser riktigt mysigt ut.

Ha en riktigt fin adventssöndag!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

28 november 2010 17:01

Oj oj oj vad kallt!! 13 grader bara inomhus. Det är då för väl att du finner på råd med torgvantar och filtar och värmedynor ... och Oskar. Och att du har vänner som du kan åka till och "värma upp dig" hos. Kan du inte få något slags bostadsbidrag? Har du förhört dig om det? Så att du kan sätta på ett eller annat elelement.

Vilket fint adventsfönster ... med ett sådant att njuta av behöver du ju ingen adventsgran. Kramar dig och hoppas den värmer så här på avstånd.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

storabh

28 november 2010 18:17

Jag njuter av min fjärrvärme!

 
Ingen bild

Boppan

28 november 2010 21:58

Så mysigt du har det Snuvis! Vet du vad jag önskar mig å dig i julklapp??
Jo en OBH-Nordica värmefilt = Mmmmmmm)))
Kram

 
Ingen bild

Herta

28 november 2010 22:45

Önskar Dej en skön första advent.

 
mimio

mimio

28 november 2010 23:09

Tretton grader? milde himmel, förstår verkligen att du fryser. Fint du har i fönstret, jag har en likadan stjärna i mitt köksfönster.
Advent är mysigt o här nere snöar det för fullt.

http://mimio.blogg.se

 
Staffan H

Staffan H

29 november 2010 00:08

Jag förstår verkligen att du hatar vintern om du måste ha det så kylslaget inomhus. Hemma hos mig känns det skönare inne efter fönsterbytet och fasadrenoveringen (med tilläggsisolering) som de gjorde förra vintern. Innan dess kunde även min lägenhet vara ett lokalt köldhål. Å andra sidan har det inte varit så kallt ännu, så vi får se hur länge det varar.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se