Direktlänk till inlägg 29 november 2010

VÄDERLEKSTJÄNSTEN BLÄÄÄÄÄ

Av Anita - 29 november 2010 09:58

  

Mellan 15-20 grader kallt, måttlig nordlig vind. Så sa dom på väderlekstjänsten.

Tänk att det aldrig någonsin stämmer med vädret här. Här är det ännu värre idag 26 grader. Det enda positiva är att det faktiskt inte snöar.


Igår var det innedag.

 Jag har fått tillbaka min blåskatarr.


Letade något positivt och på eftermiddagen var det repris på dansbandstävlingen och jag kom på den ljusblå iden att dansa. En del bitar var riktigt medryckande

så jag dansade här en stund för mig själv och fick upp värmen lite grann. Synd att jag inte har någon att dansa med ändå.  Ingen ska säga att jag inte försöker att hålla humöret upp men det är svårt.


Det kom inte en enda människa och hälsade på.  Vem fasten vill ut en sån kall dag.


Broder B o snickarMagnus kom helskinnade ner till Helsingborg och det kändes skönt. Jag är alltid orolig när någon av de mina är ute i trafiken speciellt som vädret var urdåligt som igår.

  

Katten Oskar brukar alltid gå ut en sväng varje morgon för att bevaka sitt revir men idag sitter han i fönstret och gruvar sig. Vi har legat jättelänge idag bara för att det var så gruvsamt att kliva upp. När fåglarna på balkongen börjar att picka på rutan vet man att det är dags att kliva upp och gå ut och mata.


Idag måste jag iväg med bilen och uträtta en del ärenden så jag har satt på motorvärmaren.

Stackars frysna räven stryker utanför och jag var tvungen att gå ut och ge honom en korvbit. Jag tycker så innerligt synd om alla djur när det blir så här kallt. Vilken fasa att försöka tugga i sig någon stelfrusen mat. 


Jag tycker att jag brukar kunna hålla humöret uppe rätt bra men nu börjar jag känna mig väldigt låg. Bara det att man inte kan gå ut och röra på sig gör att man kommer ur form och att alltid frysa känns heller inte bra.


Man blir klumpig och fumlig när man måste ha så mycket kläder på sig och blåskatarren gör det inte bättre.

  

Känner mig lika instängd som den här stackars tomten. Hans uppsyn är inte precis så munter och precis så känner jag mig. Mungiporna neråt. Idag blir det svårt att få dom att gå uppåt.


Om man nu ska försöka vara postiv kan man vara glad att man inte är brevbärare. Han kom just med posten och det måste vara ett helsike på vintern att åka på igensnöade vägar och vara tvungen att ha bilfönstret öppet stup i ett.


Sotare måste också vara ett elände. Klättra på hala tak i kylan.


Nå det tröstade inte nämvärt. Jag har aldrig förstått att man ska må bättre för att andra har det sämre. Det har liksom inte gått in i mitt hjärta.


Jag måste gå ut och hämta mera ved också idag för den kommer inte att räcka hela dagen. Gruvar mig redan. Nej nu tar jag en kopp kaffe till och stoppar in en pinne i brasan.  Ha det.


Dagens ord: Synd att man inte kan gå i ide och vakna när vårsolen tittar fram.

 
 
Ingrid

Ingrid

29 november 2010 11:40

Visst är det synd att man inte kan gå i ide. Jag var också inne på det häromdagen. Tänk att få bädda ner sig och sova gott tills vårsolen börjar värma igen. Men nu går det ju inte, så vi får försöka överleva i alla fall.

Hoppas kylan ger med sig snart! Jag tyckte att jag hörde i morse att det bara väntas vara vinter en vecka till, åtminstone här i södra delarna. En grön jul lär det ska bli. I morgon är det Anders och då får vi väl se vad som väntar.

Varm kram kommer här till dig!/Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Liliann

Liliann

29 november 2010 11:46

Min äldsta dotter brukar säga att Meterologerna är alldeles för högt betalda....Dom kan säga vad som helst för att i nästa andetag skylla på nåt som vi vanliga ín´t begrip! Kallt är det iaf å ändå har vi drygt 10 grader varmare än du har din stackare!
Ännu fler värmande kramar till Dig!

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ewan

29 november 2010 14:48

I Södra Skogen,sitter Ewan,ensam i sitt hus och känner sig lika instängd och trängd,som Skogsnuvan.
Snart går jag ut och spyr på Snöhelvetet(förlåt)ord från mitt hjärta.
Kram från Ewan

 
Ingen bild

Titti

29 november 2010 18:15

Imorgon är det Anders.
Det är lika spännande varje år att kolla om Bondepraktikan stämmer:
"Om Anders braskar ska julen slaska!"
Må dä...

 
Margit

Margit

29 november 2010 19:33

Hej Anita!!!
Underbar kaktus du har somm blommar!!! Jättefin!!!
Stackars dej..med dina endsat + 13 grader..HUR klarar du detta???? På morronen..när vi gick upp vid 9..så var det + 17,5..men då sätter jag på Lasses kamin..och om ca 2 timmar så var det 21,...så då kunde jag stänga den igen...och på natten..ja dp kan man ligga nära vranadra..och fåp kroppsvärmen..från varandra... mren bara 13,,oj.
Kram på dej, vännen!!!
Fina gardiner och så fint me ljusstaken på bilden du visar!!

http://margithol.blogg.se

 
Margit

Margit

29 november 2010 19:36

GLÖMDE kommentera OSKAR..som sitter o tittar ut genom fönstret och INTE vill gå ut! Likadant med vpra katter..dom var ute bara en kort liten vända..och sen in igen...
Katten värmer dej lite kanske...Våran LINUSe en grej...som är varm..av det elektriksa...och där trivs han på värmen...
Kram!

http://margithol.blogg.se

 
Herta

Herta

29 november 2010 20:03

En dag som denna gör Oskar helt rätt, håller sig inne.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Skatan

Skatan

30 november 2010 06:01

Synd att man inte kan gå i ide ... det tycker verkligen jag med denna vinter ... :-(

Men att DU tycker det förstår jag verkligen. Du och Oskar skulle ha ett litet mysigt ide att sova ut i och vakna till vårsolens värmande strålar. Eller någon som bar in all ved, pysslade om dig, var rik som ett troll så alla värmeelementen kunde gå för fullt och kramade dig ännu varmare än du blivit av all värme från ved och el ... och kanske också tog dig på en resa till varmare trakter ...

Kram på dig!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ann

Ann

30 november 2010 08:25

Hej Anita! Ja, vad kan det vara för sorts människor som tror att de kan må bättre av att andra mår sämre.... det låter ju rent elakt...
..Däremot så tror jag att man kan jämföra "med sej själv" hur man ändå har det omkring sej... det som är bra med en själv... hur man är
Att tänka positivt och på roliga saker och sånt som gläder en KAN ALDRiG vara fel tror jag...
Ha det så bra! Kram från Ann

http://dansann.blogg.se

 
Sundinska

Sundinska

30 november 2010 11:45

Om man bara hade pengar, så man kunde slå på de där förbenade elementen och njuta lite av den intågande julen. Ja, kanske till och med njuta lite av att det är kallt och vinter?!
Nu har vi ju inte alls så jäkligt som du har det "däruppe", men standardtempen inne ligger ändå på mellan +13-15. Och det är INTE roligt. :(

http://solagast.blogspot.com

 
Äppelblom

Äppelblom

30 november 2013 10:08

Men, kära nå´n har du så kallt! Här gnäller jag över -8, men just nu är det bara -3. Förstår att det känns deppigt, men du fixar även denna vinter ska du se. Köp dig ett bra underställ, ha varmt på fötterna, dansa på köksgolvet, ha den fina Oskar i knät, drick varmt härligt honungste i tid och otid (bra för din blåskatarr också), lyssna på radio så känner du dig inte ensam och unna dig lite extra gott att äta.
Jag skickar min allra varmaste kram till dig, men den hinner väl svalna, fast du ska veta att den var varm från början för jag sitter framför kaminen och skriver det här och det börjar bli onödigt varmt nu.
Må väl, så hörs vi snart igen!

http://skogsvandring.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards