Direktlänk till inlägg 30 november 2010

BARA VITT, VITT, VITT

Av Anita - 30 november 2010 12:34

  

På varsin sida om köksbordet sitter katten Oskar och jag hårt tryckta mot nedervåningens enda påslagna element.

Vi har legat länge i sängvärmen men förr eller senare måste man ju masa sig upp.

Tio grader inomhus och inte en vedpinne inne.


Lite "varmare" är det idag så där -20 grader och det är klart att då börjar det snöa istället.


Ser fåglarna utanför äta frukost. Nötskrikan jagar bort småfåglarna och tar näbben full med frö men så kommer hackspetten farande och ett våldsamt gräl utbryter. Skrik och flaxande och näpparna mot varandra. Hackspetten vinner striden och nötskrikan ger sig iväg under hes skrik.


Jag sitter här med min kaffekopp och 2 croissanter. Jo, det är sant. Hittade sådana på affären igår. Bara att sätta in 5 minuter i ugnen. Mitt favoritbröd!

Ja,ja, jag vet att man ska äta äckligt hårttuggat gorvt bröd, speciellt om man som jag har diabetes i släkten och visst, men en sådan här kall och deppig dag måste man få unna sig något.


   

På med lagar på lager och ut och hämta ved. Luften tar slut uppför backen. Jag har svårt med andingen när det är över 15 grader så att vara ute är en plåga speciellt om man måste anstränga sig.


In med posten till grannen och han ligger och tänker inte kliva upp på hela dagen och det gör han faan så rätt i. Skulle jag också göra om någon annan passade upp mig.


Rensar hans igenbeckade diskmaskin och hämtade ved till honom. Inte för att han behöver elda för han hade 22 grader inne och har råd att ha på alla element.


Skulle egentligen på jobbet men jag väntar till det blir lite bättre väder.

Hör ni, det är det som är FRIHET att jobba bara när man vill.


Då är vi inne på solglimtarna i mörkret. Mörkret. Nu har jag äntligen förstått varför folk inte begripit vad jag talat om när jag sagt att vintrarna för mig har varit som att leva i ett evigt mörker.


Ni har inte hört mig klaga på mörkret en enda gång. Pannlampan hänger oanvänd på sin spik.

Jag sitter varje morgon och ser ljuset komma. Jag ser den blå skymningen komma på eftermiddagen. Jag gör allt utejobb när det är ljust på dagen och ni kan tro att det är skillnad mot att komma hem trött och sliten och börja med att ta på pannlampa och ut i mörkret och hämta ved och skotta snö.


Man kunde tycka att en sådan här dag vore lämpligt att städa skåp och annat plock men energin vill inte infinna sig. Kanske längre fram på eftermiddagen när det blivit varmare inna och jag kan ta av torgvantarna och några lager kläder.

Man blir så otymplig när man ska göra något när man går omkring som en baglady med lager på lager.


Tänk att allt handlar egentligen om pengar när det kommer till kritan.

Tänk så mysigt och varmt jag kunde ha om jag hade råd att ha på elementen eller skaffa mig en sån där värmeväxlargrej som snart alla har. Det sitter lådor utanpå alla hus som uppvärms av el.


Att slippa frysa inomhus är för de flesta en självklarhet. Vad händer om elen försvinner. Då ni kommer de flesta att få frysa och jag vet att har jag inte fått besök förr så får jag det då. Då kan det vara bra med att ha en vedspis och en kamin och en sjö att hämta vatten i.


Hör ni att jag försöker att finna det positiva med mitt genomfrusna liv och min stundtals tomma plånbok.


Dagens ord: Pengar gör ingen lycklig säger den som har dom men jag tror man kan köpa allt för pengar utom kärlek och hälsa. Just idag har jag varken hälsa eller kärlek eller pengar men jag har i alla fall FRIHET    

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

30 november 2010 13:38

Jag undrar om Oskar kunnat göra en insats för mig, för mina latmånsar ligger inne och trynar medan en eller flera möss i källaren konsumerar ost i rasande fart. De rackarna lyckas utan att fällorna slår. Det är första gången i år som vi har haft möss inomhus, vad jag vet i alla fall.

Jag blir nästan lite orolig för dig, du måtte väl inte frys ihjäl där vid Fisksjön?! Det låter helt outhärdligt och när jag ser på vår termometer och konstaterar att vi har 21 grader varmt så skäms jag nästan.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

30 november 2010 14:35

Det är väl klart att du skall unna dig en croissant. Fy för den lede att ha det så kallt ... även om du försöker få upp värmen med lite positiva tankar om att du i alla fall kan njuta av ljuset nu när du inte arbetar.
Det är klart att pengar gör en lycklig men bara till en viss gräns. Har man pengar så att "det räcker" blir man nog inte mycket lyckligare av att ha ännu mer ... hur mycket som helst. Mycket vill ha mer ... heter det ju och om man ständigt är missnöjd trots att man har så "det räcker" är man ju inte så lycklig. Men att ha pengar så att man kan ha det varmt och gott ... det är ju verkligen nödvändigt ... och ändå ... trots att du har det så himla knapert i kylan ... har du förmågan att glädjas åt "det lilla". Jag är full av beundran.

Kramar till dig däruppe i allt det vita vita vita ...

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Titti

30 november 2010 20:19

Tråkigt att du har det så kallt inomhus (också).
Direkt-el är verkligen dyrt!
Finns det inte någon energiexpert på kommunkontoret som kan vara behjälplig med råd om uppvärmningen?
Det finns visst något som heter seniorlån, som du borde kunna få. Du äger ju faktiskt en fastighet som väl har ett visst värde? Prata med din bank.

Kramar (varma förstås) från SkogsHuldran

 
mimio

mimio

30 november 2010 21:45

asså Anita, nu blir jag allt lite orolig... tio grader! det är ju för kallt att bo i? Går det inte att värma upp bara ett rum? stänga av till andra liksom..
Crossianter är himla gott! Bara njut =)
Kram på dig

http://mimio.blogg.se

 
Staffan H

Staffan H

30 november 2010 22:33

10 grader inomhus är väl ändå i kallaste laget? Under sådana omständigheter har du garanterat all rätt i världen att unna dig croissanter till frukost. Jag tycker att Tittis förslag om seniorlån, eller vad det nu heter, låter bra. Kan du få en luftvärmepump installerad i kåken får du det mycket skönare till en överkomlig driftkostnad, det är jag säker på.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Ingen bild

Ewan

1 december 2010 15:44

När jag behöver tröst,i mitt egoistiska elände.
Då tittar jag in till dig Anita.
För jag antar att du har det etter värre och kallare än Ewan!
Björn Kram från Södra Oraklet!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 21 okt 14:19

Igår var det soligt och fint och hunden Jack och jag tog flera promenader.    Det luktar så gott i skogen nu och solstålarna letar sig in mellan träden. Vi kan inte gå så långt nu för det är älgjakt igen och man vet inte vad man stöter på men vi...

Av Anita - Lördag 20 okt 09:10

Nu är tiden då hallen alltid är full med gula löv. Dom flyger in så fort man öppnar dörren och följer med skorna in men vad gör det, det är ju bara löv.   Nu är tiden då fåglarna börjar bli hungriga och tjatar på mig om mat så fort jag kommer ut...

Av Anita - Onsdag 17 okt 08:02

Så är det dags igen. Tunnbrödbakandet. PappersBeda har handlat allt som behövs. Jag har fraktat ner ved och vatten och fika och lite av varje som behövs. Det är mycket som behövs ska ni tro.   Vi har bakat i många år nu. Ibland blir det bra iblan...

Av Anita - Måndag 15 okt 08:47

  Den här helgen har varit den varmaste jag minns under oktober månad. Till och med vinden har varit ljum som om man varit utomlands. Nu flög löven omkring gula som guldpengar. Jag hade velat åka till Sollefteå på höstmarknad men eftersom Kinabr...

Av Anita - Lördag 13 okt 07:55

  Torsdagen började jag med att steka älgbiff och en stor gryta blev det med lök och massor av annat gott.    Kinabror skulle få besök av en gammal jobbarkompis som vi umgicks mycket med i ungdomens dagar. Klart att jag ska bjuda på god mat då...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se