Direktlänk till inlägg 3 december 2010

JULKORT

Av Anita - 3 december 2010 13:43

  

Så vaknar man till att det är ännu kallare än igår -27 grader idag men som tur är så hade jag brytt mig om sonens råd och satt på elementen nere i salen så det var faktiskt 15 grader istället för 9 imorse.


Jag väntade på att hunden Bob skulle komma och vara här hela helgen men det blev ändrade planer. PappersBeda hade fått magsjuka. Östersund är ju drabbat av något skit i vattnet och tusentals har fått magfar. Hon hade varit till stan en sväng och druckit vatten. Det blev att bli hemma för henne och planerade nöjesresan till Stockholm gick om intet.


Jag drabbas av lite lätt lappsjuka när det är så här kallt. Att man inte kan gå ut, att ingen kommer och hälsar på och att jag fryser hela tiden. Som jag sagt tidigare så går humöret lågt ner och nu gäller det att verkligen försöka komma tillbaka till lite bättre humör.


Sagt och gjort. Satt mig vid köksbordet. Tryckte mina frusna ben mot elementet, kokade lite glögg, satt på en julskiva och började skriva julkort.


Julkort är kanske gammaldags men jag älskar att skriva och få julkort. Ser ni dom längst fram. Jättesmå gamla kort som jag hittat på loppis. En del kanske upplever det som ytterligare en börda att skriva kort. Något man MÅSTE men så tänker inte jag.

Att skriva julkort betyder för mig en stund i julefrid, ett sätt att för varje kort man skriver så tänker man goda tankar på den personen. Kanske man undrar hur dom har det, kanske kommer man ihåg hur det var när man träffades. En stund av minnen inte ett tvång. Känns det så ska man strunta i att skriva kort. Man måste göra julen till det som det ska vara. Jag tycker mycket om att få julkort. Kan sitta och titta på fina tomtebilder och verkligen känna JULMYS.


Mitt på dan kom min jobbarkompis med lite lunch och vi tog lite glögg och satt här och hade en trevlig stund. Nu har temperaturen gått ner till -18 grader och naturligtvis börjar det att snöa då.


Sakta,sakta bygger man upp känslan av jul. Jag som bor mitt i ett julkort kan så gott jag kan försöka få till det juligt även inomhus.


Kanske lille Liam kommer i helgen och då får vi väl försöka att göra iordning mitt tomteland även om jag inte har något pepperkakshus att sätta dit iår. Vi får se.


   

Som jag kanske jag har berättat har jag samlat på grisar under ett antal år och har säkert över 100 stycken. Jag är rätt less på dom men jag har en hel låda full med julgrisar som är lite speciella. Tror att dom ska få komma fram i helgen.


Dagens ord: Använd fantasin, även i ett kallt helvete kan man låtsas bo i ett julkort. Sätt på lite julmusik, värm glöggen och krama den som kommer in genom dörren så känns det säkert bättre.  



 
 
Ingen bild

Titti

3 december 2010 15:53

Det är knappt jag törs berätta det...
Men jag är så himla glad så jag bara måste:
Mannen och jag ska åka till Kap Verde!
Det var 27 år sedan senaste solresan, så vi är inga vana globetrotters precis. Men har valt all-inclusive, det verkar idiotsäkert.

Nu blir det ingen glögg på ett tag, för det har dom nog inte där. Så om du dricker lite åt mig solar jag åt dig!

Kramar!

P.S fin juldesign!

 
Ingen bild

Ewan

3 december 2010 16:22

Ditt Dagens Ord var bra.
"Sjömannen" är visst på väg hem i kväll......så det lär väl bli han,som får kramen.
Kram på Dig själv!
Ewan

 
Ingrid

Ingrid

3 december 2010 16:29

Jag gillar också julkort, både att skriva och att få. Det finns folk som jag bara har kontakt med genom julkorten, men det är bättre än ingenting. Då vet vi att vi finns kvar fortfarande i alla fall.

Min svägerska samlar också grisar, förutom de hon har inne på hyllorna så har de ett hundratal suggor med smågrisar ute i stallarna också.

Kram och ha en fin fredagskväll!

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

3 december 2010 17:57

Och jag som inte har skrivit julkort på flera år. Det brukar bli nyårskort till de jag har fått julkort ifrån. Lite skamset så där. Men i år tänker jag faktiskt skriva JULKORT som kommer fram till jul och inte i efterskott. Det skall bli riktigt roligt.

Skönt att du börjar få upp värmen ... Jag förstår verkligen att du får lappsjuka när du blir så "inlåst" av snön och kylan.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

3 december 2010 20:11

Gillar också att skicka och få julkort, jag har vid det här laget tillverkat nio stycken som skall skickas och fler ska jag nog pyssla fram!
Ha det gott...
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards