Direktlänk till inlägg 3 december 2010

JULKORT

Av Anita - 3 december 2010 13:43

  

Så vaknar man till att det är ännu kallare än igår -27 grader idag men som tur är så hade jag brytt mig om sonens råd och satt på elementen nere i salen så det var faktiskt 15 grader istället för 9 imorse.


Jag väntade på att hunden Bob skulle komma och vara här hela helgen men det blev ändrade planer. PappersBeda hade fått magsjuka. Östersund är ju drabbat av något skit i vattnet och tusentals har fått magfar. Hon hade varit till stan en sväng och druckit vatten. Det blev att bli hemma för henne och planerade nöjesresan till Stockholm gick om intet.


Jag drabbas av lite lätt lappsjuka när det är så här kallt. Att man inte kan gå ut, att ingen kommer och hälsar på och att jag fryser hela tiden. Som jag sagt tidigare så går humöret lågt ner och nu gäller det att verkligen försöka komma tillbaka till lite bättre humör.


Sagt och gjort. Satt mig vid köksbordet. Tryckte mina frusna ben mot elementet, kokade lite glögg, satt på en julskiva och började skriva julkort.


Julkort är kanske gammaldags men jag älskar att skriva och få julkort. Ser ni dom längst fram. Jättesmå gamla kort som jag hittat på loppis. En del kanske upplever det som ytterligare en börda att skriva kort. Något man MÅSTE men så tänker inte jag.

Att skriva julkort betyder för mig en stund i julefrid, ett sätt att för varje kort man skriver så tänker man goda tankar på den personen. Kanske man undrar hur dom har det, kanske kommer man ihåg hur det var när man träffades. En stund av minnen inte ett tvång. Känns det så ska man strunta i att skriva kort. Man måste göra julen till det som det ska vara. Jag tycker mycket om att få julkort. Kan sitta och titta på fina tomtebilder och verkligen känna JULMYS.


Mitt på dan kom min jobbarkompis med lite lunch och vi tog lite glögg och satt här och hade en trevlig stund. Nu har temperaturen gått ner till -18 grader och naturligtvis börjar det att snöa då.


Sakta,sakta bygger man upp känslan av jul. Jag som bor mitt i ett julkort kan så gott jag kan försöka få till det juligt även inomhus.


Kanske lille Liam kommer i helgen och då får vi väl försöka att göra iordning mitt tomteland även om jag inte har något pepperkakshus att sätta dit iår. Vi får se.


   

Som jag kanske jag har berättat har jag samlat på grisar under ett antal år och har säkert över 100 stycken. Jag är rätt less på dom men jag har en hel låda full med julgrisar som är lite speciella. Tror att dom ska få komma fram i helgen.


Dagens ord: Använd fantasin, även i ett kallt helvete kan man låtsas bo i ett julkort. Sätt på lite julmusik, värm glöggen och krama den som kommer in genom dörren så känns det säkert bättre.   
ANNONS
 
Ingen bild

Titti

3 december 2010 15:53

Det är knappt jag törs berätta det...
Men jag är så himla glad så jag bara måste:
Mannen och jag ska åka till Kap Verde!
Det var 27 år sedan senaste solresan, så vi är inga vana globetrotters precis. Men har valt all-inclusive, det verkar idiotsäkert.

Nu blir det ingen glögg på ett tag, för det har dom nog inte där. Så om du dricker lite åt mig solar jag åt dig!

Kramar!

P.S fin juldesign!

 
Ingen bild

Ewan

3 december 2010 16:22

Ditt Dagens Ord var bra.
"Sjömannen" är visst på väg hem i kväll......så det lär väl bli han,som får kramen.
Kram på Dig själv!
Ewan

 
Ingrid

Ingrid

3 december 2010 16:29

Jag gillar också julkort, både att skriva och att få. Det finns folk som jag bara har kontakt med genom julkorten, men det är bättre än ingenting. Då vet vi att vi finns kvar fortfarande i alla fall.

Min svägerska samlar också grisar, förutom de hon har inne på hyllorna så har de ett hundratal suggor med smågrisar ute i stallarna också.

Kram och ha en fin fredagskväll!

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

3 december 2010 17:57

Och jag som inte har skrivit julkort på flera år. Det brukar bli nyårskort till de jag har fått julkort ifrån. Lite skamset så där. Men i år tänker jag faktiskt skriva JULKORT som kommer fram till jul och inte i efterskott. Det skall bli riktigt roligt.

Skönt att du börjar få upp värmen ... Jag förstår verkligen att du får lappsjuka när du blir så "inlåst" av snön och kylan.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

3 december 2010 20:11

Gillar också att skicka och få julkort, jag har vid det här laget tillverkat nio stycken som skall skickas och fler ska jag nog pyssla fram!
Ha det gott...
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 6 dec 09:50

  Under ladugårdsgolv och hus sägs dom bo småfolket eller vittra som man säger. Säkert finns dom under den gamla ladugården.   Man ska inte bara julstöka det finns faktiskt annat att roa sig med. Jamtli i Östersund har en utställning om alle...

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Av Anita - Lördag 30 nov 11:05

  Visst vaknade jag till att det hade snöat men jag kan stå ut med det om det bara är så här lite så jag inte behöver skotta.    Det var soligt och 13 grader kallt men inte en vindpust. I snön syntes spår efter massor av rådjur som varit fram...

Av Anita - Torsdag 28 nov 08:09

  Nu har jag försökt att göra det lite mera ombonat och lite juligt. Det finns ju en baksida. Till slut måste man städa hur ogärna man vill. Nåja jag fuskar ju lite grann och struntar i att putsa fönster men att byta gardiner bär med sig en massa ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se