Direktlänk till inlägg 7 december 2010

DEN GLÄDJEN VARADE INTE LÄNGE

Av Anita - 7 december 2010 09:54

  

Igår steg hoppet när det var bara 10 grader kallt. Jag fick till och med inspiration att sätta upp julkrubban som Britt och jag gjorde.


Säg den glädje som varar länge. Idag är det över 20 grader kallt igen och jag sitter och gruvar mig för att gå och hämta ved och hämta posten och sköta om fåglarna.


Har ni försökt att göra pajdeg med torgvantar på er? Näää tänkte väl det. Jag kan tala om att det går inte alls bra.


Min plan var att baka en paj till brorsdotterns J kommer. Vi har planerat att baka tunnbröd imorgon. Man måste ta med egen ved och du vet ju hur dåligt med ved jag har. Dessutom tar det lång tid att få upp värmen i ugnen när det är så här kallt.


Kylan förstör det mesta för en och jag mår som en riktigt surgroda idag. Ska det aldrig ta slut.


Inte sjutton har det hjälpt att gå på positivitetskurs inte. Hur jag än tänker så kan jag inte hitta det minsta lilla korn av positivt i den här skiten. Blåskatarren har återkommit med förnyad kraft och undra på det när man ska frysa jämt.


Nej, nu är det bara att bita ihop och klä på sig och ut och göra det som göras måste och låta bli att tänka framåt och bara koncentrera sig på nuet.


Dagens ord är då inte lätt att hitta men jag drämmer väl till med:

Det är ingen ide att oroa sig för framtiden. Då får du vara ledsen två gånger istället för en. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

I

7 december 2010 11:05

Har du goglat blåskatarr??

 
Ingen bild

Lise-Lotte

7 december 2010 11:55

Inte tycker jag du verkar vara någon surgroda inte, snarare tvärtom!!
Läser din blogg så gott som varje dag och tycker den är helt underbar. Det känns verkligen att du släpper in oss alla i ditt liv både i med- och motgång och du är en av mina favoritbloggare, den andra är Soldansaren (min fd arbetskamrat), och det är tack vare henne som jag hittade hit.

 
Skatan

Skatan

7 december 2010 15:18

Du är ingen surgroda ...du är en Argbigga ... finns det något sådant djur? ... och med rätta. Vad sjutton ... vem skulle kunna sitta och le och vara positiv i din sits. Inte MÅNGA utom en och annan självplågare.

Jag tjatar som vanligt ... HÅLL UT! ... och vad annat kan du göra=

Massor av kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

7 december 2010 15:19

Glömde skriva att du har verkligen en fin julkrubba och julbloggen sen ... med alla glittrande blå kransar. Snart vänder det skall du se ...

Kram igen!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Märit

7 december 2010 18:09

Köp en trisslott när du kommer till affären nästa gång. Jag håller tummarna att du vinner en massa pengar, så du kan köpa ved och elda ordentligt, så du slipper frysa så himla mycket.Önska dig kamelhårsunderställ till julklapp! Kram.

 
Margit

Margit

8 december 2010 10:43

Sitter och läser i din blogg..om kylan..och hur du fryser!!! Stackars dej, Anita!!!
Att frysa är INTE roligt..och inte bara 1 timme..utan du har hela vintern framför dej..och ingen direkt "ljusning"...när det gäller värmen.
Och inte ha veboden FULL med ved..så att du bara kunde elda och elda och känna hur kylan försvinner.
Förstår att det INTE är så enkelt..att se hela situationen..positivt...
I morse, när jag kom ner på nedre våningen, här hos Lasse..så var det drygt 17 grader..och då kunde jag sätta på den extra kaminen som Lasse har. Jag bara "öppnade kranen"..och tryckte på rätt knapp..och nu är det snart 22 grader..och vilken skillnad..och DÄR hos dig sitter du o fryser. Önskar att jag kunde skicka över några graders värmen hem till dej!!!
Kramen vännen!!! /Margit

http://margitholm.blogg.se

 
Ingen bild

Ewan

8 december 2010 16:01

"Surgrodor" e vi allihopa.....fniss....du i Norr och jag i Söder!

 
Soldansaren

Soldansaren

8 december 2010 20:27

Hade en riktigt blodig blåskatarr för några år sedan och det är inget man blir glad av, det vet jag.
Krya på dig och varma kramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 21 okt 14:19

Igår var det soligt och fint och hunden Jack och jag tog flera promenader.    Det luktar så gott i skogen nu och solstålarna letar sig in mellan träden. Vi kan inte gå så långt nu för det är älgjakt igen och man vet inte vad man stöter på men vi...

Av Anita - Lördag 20 okt 09:10

Nu är tiden då hallen alltid är full med gula löv. Dom flyger in så fort man öppnar dörren och följer med skorna in men vad gör det, det är ju bara löv.   Nu är tiden då fåglarna börjar bli hungriga och tjatar på mig om mat så fort jag kommer ut...

Av Anita - Onsdag 17 okt 08:02

Så är det dags igen. Tunnbrödbakandet. PappersBeda har handlat allt som behövs. Jag har fraktat ner ved och vatten och fika och lite av varje som behövs. Det är mycket som behövs ska ni tro.   Vi har bakat i många år nu. Ibland blir det bra iblan...

Av Anita - Måndag 15 okt 08:47

  Den här helgen har varit den varmaste jag minns under oktober månad. Till och med vinden har varit ljum som om man varit utomlands. Nu flög löven omkring gula som guldpengar. Jag hade velat åka till Sollefteå på höstmarknad men eftersom Kinabr...

Av Anita - Lördag 13 okt 07:55

  Torsdagen började jag med att steka älgbiff och en stor gryta blev det med lök och massor av annat gott.    Kinabror skulle få besök av en gammal jobbarkompis som vi umgicks mycket med i ungdomens dagar. Klart att jag ska bjuda på god mat då...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se