Direktlänk till inlägg 7 december 2010

DEN GLÄDJEN VARADE INTE LÄNGE

Av Anita - 7 december 2010 09:54

  

Igår steg hoppet när det var bara 10 grader kallt. Jag fick till och med inspiration att sätta upp julkrubban som Britt och jag gjorde.


Säg den glädje som varar länge. Idag är det över 20 grader kallt igen och jag sitter och gruvar mig för att gå och hämta ved och hämta posten och sköta om fåglarna.


Har ni försökt att göra pajdeg med torgvantar på er? Näää tänkte väl det. Jag kan tala om att det går inte alls bra.


Min plan var att baka en paj till brorsdotterns J kommer. Vi har planerat att baka tunnbröd imorgon. Man måste ta med egen ved och du vet ju hur dåligt med ved jag har. Dessutom tar det lång tid att få upp värmen i ugnen när det är så här kallt.


Kylan förstör det mesta för en och jag mår som en riktigt surgroda idag. Ska det aldrig ta slut.


Inte sjutton har det hjälpt att gå på positivitetskurs inte. Hur jag än tänker så kan jag inte hitta det minsta lilla korn av positivt i den här skiten. Blåskatarren har återkommit med förnyad kraft och undra på det när man ska frysa jämt.


Nej, nu är det bara att bita ihop och klä på sig och ut och göra det som göras måste och låta bli att tänka framåt och bara koncentrera sig på nuet.


Dagens ord är då inte lätt att hitta men jag drämmer väl till med:

Det är ingen ide att oroa sig för framtiden. Då får du vara ledsen två gånger istället för en. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

I

7 december 2010 11:05

Har du goglat blåskatarr??

 
Ingen bild

Lise-Lotte

7 december 2010 11:55

Inte tycker jag du verkar vara någon surgroda inte, snarare tvärtom!!
Läser din blogg så gott som varje dag och tycker den är helt underbar. Det känns verkligen att du släpper in oss alla i ditt liv både i med- och motgång och du är en av mina favoritbloggare, den andra är Soldansaren (min fd arbetskamrat), och det är tack vare henne som jag hittade hit.

 
Skatan

Skatan

7 december 2010 15:18

Du är ingen surgroda ...du är en Argbigga ... finns det något sådant djur? ... och med rätta. Vad sjutton ... vem skulle kunna sitta och le och vara positiv i din sits. Inte MÅNGA utom en och annan självplågare.

Jag tjatar som vanligt ... HÅLL UT! ... och vad annat kan du göra=

Massor av kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

7 december 2010 15:19

Glömde skriva att du har verkligen en fin julkrubba och julbloggen sen ... med alla glittrande blå kransar. Snart vänder det skall du se ...

Kram igen!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Märit

7 december 2010 18:09

Köp en trisslott när du kommer till affären nästa gång. Jag håller tummarna att du vinner en massa pengar, så du kan köpa ved och elda ordentligt, så du slipper frysa så himla mycket.Önska dig kamelhårsunderställ till julklapp! Kram.

 
Margit

Margit

8 december 2010 10:43

Sitter och läser i din blogg..om kylan..och hur du fryser!!! Stackars dej, Anita!!!
Att frysa är INTE roligt..och inte bara 1 timme..utan du har hela vintern framför dej..och ingen direkt "ljusning"...när det gäller värmen.
Och inte ha veboden FULL med ved..så att du bara kunde elda och elda och känna hur kylan försvinner.
Förstår att det INTE är så enkelt..att se hela situationen..positivt...
I morse, när jag kom ner på nedre våningen, här hos Lasse..så var det drygt 17 grader..och då kunde jag sätta på den extra kaminen som Lasse har. Jag bara "öppnade kranen"..och tryckte på rätt knapp..och nu är det snart 22 grader..och vilken skillnad..och DÄR hos dig sitter du o fryser. Önskar att jag kunde skicka över några graders värmen hem till dej!!!
Kramen vännen!!! /Margit

http://margitholm.blogg.se

 
Ingen bild

Ewan

8 december 2010 16:01

"Surgrodor" e vi allihopa.....fniss....du i Norr och jag i Söder!

 
Soldansaren

Soldansaren

8 december 2010 20:27

Hade en riktigt blodig blåskatarr för några år sedan och det är inget man blir glad av, det vet jag.
Krya på dig och varma kramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 21 mars 12:48

Det är det där med timmerbilar! Dom får min mage dra ihop sig av skräck. Förr eller senare måste jag ge mig iväg ner mot byn för att jobba. Väntade på att timmerbilen skulle komma så jag kunde ge mig iväg men jag lessnade till slut och tog en pro...

Av Anita - Måndag 19 mars 08:36

Igår satt jag här vid min skärm och skrev ett långt inlägg om helgen och vad som hänt och så blev det totaltstopp och allt raderades bort. Det var fel på mobilmottagningen och likaså mobiltelefonerna och så har det varit ett helt dygn och jag har tot...

Av Anita - Torsdag 15 mars 09:34

Det är ljuset. Solen på nysnö så ljust så det sticker i ögonen. Första talgoxekvitter från björken. Sitta i solen på Kinabrors förstutrapp och känna solen värma i ansiktet och höra hur det droppar från taket. Visserligen kallt på morgonen men s...

Av Anita - Måndag 12 mars 10:37

Lördagen vaknade jag till att solen fullkomligt strålade ner och inte en vindpust rörde sig. Ganska omedelbart bestämde vi oss för att lunchen skulle ätas nere vid strandstugan för första gången i år.   Väntade på att TuppOla och SofePropp sku...

Av Anita - Lördag 10 mars 10:13

Det snöade och snöade. Kinabror skottade och skottade. Onsdag kväll var det dags att hämta tredje omgången skåningar, den här gången Kinabrors äldsta dotter och hennes sonl. Vi åkte till Bräcke för att hämta vid tåget och snön yrde. Hälsade på ho...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se