Direktlänk till inlägg 13 december 2010

KALLARE OCH KALLARE OCH KALLARE OCH KALLARE

Av Anita - 13 december 2010 14:35

Var i faaan ska det sluta. Imorse var det 28 grader kallt.

   

När jag åkte hem från jobbet mitt på dan (jag var där tidigt imorse för att sprida lite luciaglans med lite pepparkakor).


Jo, var var vi nu då. När jag for hem hade solen nått trädtopparna och mer blir det inte. När jag kommit hem så var solen på väg ner. Det är korta dagar nu minsann.


Grannen stod och väntade på bron och ville ha in ved. Jag satt hårt mot hårt och profsade på att jag skulle få ta en kärra ved om jag hämtad till honom och så blev det. Nu har jag i alla fall lite torr och fin ved att elda en stund med till skillnad från mina jätteklampar med surved.

   

Jag vet att jag tröttar er med mitt gnäll om kylan men jag kan liksom inte låta bli.

Jag kan i alla fall säga att jag är glad för min bil som startar i alla väder och bara går och går även i det värsta väder.

  

Igår var det pepparkaksbak men jag blev inte riktigt nöjd med glasyren. Som sagt finlir är inte så lätt med torgvantar på. Jo då, jag tog av dom när jag knådade degen, tro inte annat.


Sofiepropp kom och vi såg lite på film och åt plankstek. Det är en tradition att hon och jag ses och äter just det och tar en mysig dag tillsammans. Ylletröja hade hon tagit på sig och med tjocka skinntofflor och yllefilt omkring sig kan man ha det riktigt mysigt framför tvn.


Kommer ni ihåg serien "Törnfåglar" som gick för länge sedan. Den har gått på tvkanalen silver nu.

Jag råkade börja se den och banne mig. Det är fortfarande den bästa. mest romantiska och gripande serie som någonsin gått. I och för sig gick det en annan australiensk serie som hette "Floden var mitt liv" som också var bra.


Nåja. Jag satt igår kväll och såg sista delen och tårarna rann. Jag levde mig med i den fantastiska historien. Jag var förbannad, ledsen och rörd allt om varannat. Tur jag satt för mig själv och snyftade.


Det var så sorgligt. En katolsk präst som valde kärleken till gud före kärleken till sin kvinna, fast egentligen var det inte gud han valde ute sin egen äregirighet och drömmar om att bli kardinal och kanske till och med påve.


Har ni möjlighet att se den serien eller om den finns att köpa. Se den. Helt fantastisk.  


Ibland undrar jag om kärleken inte är både det mest underbara och det värsta som kan hända en. Man är chanslös och villig att förlåta allt. Det är nästan som en sjukdom åtminstone den heta kärleken som fanns mellan dom här två.


Nej det är nog bästa som med allt annat. Äta lagom, sova lagomt, lagomt rik, lagomt varmt och lagomt med kärlek.


Dagens ord var då lätt att hitta på: Lagom är bäst.


 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

13 december 2010 17:12

Nej ... vi tröttnar aldrig på dig, Skogsnuvan ... det är klart du måste få klaga över kylan ... fy sjutton. Och över mörkret. Det vänder ju i alla fall snart och blir ljusare men med kylan vet man ju aldrig.
Jag kom ihåg Törnfåglarna som jag såg och har läst boken också. Den var verkligen jättebra och den skulle jag kunna se igen. Va bra att du har lite kanaler att välja på i alla fall. Vi har bara basen ... och jag skulle nog vilja ha en filmkanal i alla fall.

Nu på "äldre" dar är "lagom" nog bäst i alla fall. På både det ena och det andra ...

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

13 december 2010 19:34

BRA Anita...sätt hårt mot hårt du, ska han ha veden inburen så....
Å visst kan lagom vara bäst...men inte när det kommer till kärleken, den där första tiden när känslorna river i kroppen, man kan inte äta eller sova ja nästan inte fungera det är underbart......

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

storabh

13 december 2010 21:01

Jag håller med, fastän att jag trillat dit. Men jag vet vad det handlar om. Man har väl seglat förr. När det inte var is och 28 grader kallt. Kram!

 
av irja

av" title="http://bloggplatsen.se]av" target="_blank">bloggplatsen.se]av irja

14 december 2010 01:38

Kära Anita !!!
JA , sanningsenligt så är man så in i nordan less på Kung Bore som har gripit fast tag om oss med denna kyla, lite omväxling skulle inte skada, på väderfronten,,,kära vän det är inte bara du som inte tycker om denna kyla,,, jag är så in i nordan less, men,men vad kan man göra åt det, bara önska att högre makter hör ens bön.....
"Törnfåglarna har man ju sett några gånger, den är ju sååå bra...Har en gammal inspelning av den... önskar mig en bättre i julklapp....Vi får se vad TOMTEN kommer med, om man har varit nog snäll....
JAAAA , Lagomt är bäst, MEN när vet man när det är LAGOMT... LER....
HA det bäst vännen,,, vi får önska att kylan dämpar sig till jul åtminstone,, jag önskar mer snö till jul,vi har ju så lite, JA LAGOMT förstås...KramiZ IA.....

http://40- talisten bloggplatsen.se

 
Margit

Margit

14 december 2010 11:50

Kära Anita!!
Förstår att du fryser och önskar att det skulle bli mycket mildare ute!
BRA att du stod på dej, så att du fick med dig TORR VED hem och kan elda med, eftersom du hjälpte honom att ta in ved!!
Härliga o fina pepparkakor du bakat också och med garnering!! Dom ser SÅ fina ut och är säkert mycket goda!
(Jag köper alltid, i år på IKEA))Beundrar dej som bakar egna...
TÖRNFÅGLARNA...Ja det är film/serie som även jag tycket MYCKET OM! Visste inte, att den har gått på TV nu igen....
Jag identifirerar mej med prästen..och kärleken...Jag var kapten i Frälsningsarmen´och vi hade 4 barn tillsammans (37 år sedan)..men så träffade jag (i arbetet) min yngsta dotters pappa, som var alkoholist, MEN DET blev min stora kärlek..ett antal år. Jag skilde mig i det första äktenskapet..och gifte mig med honom...och har mitt 5:e barn med honom...OCH när jag ser TÖRNFÅGLARNA....så upplever jag flera likheter..med mitt liv..och mina handlingar...med filmens handling/budskap (Vi bröt i slutet av 80 talet..pga av hans alkoholbesvär och dog för många år sedan)MEN det fanns en STARK KÄRLEK trots detta ..OSS EMELLAN...
Ja nog om detta!! Nu var jag mycket personlig....
Kram till dej min vän Anita!!! /Margit

http://margitholm.blogg.se

 
mimio

mimio

14 december 2010 13:33

Anita
Det är bara att klaga på!
Häv ur dig bara, är det jobbig så är det. jag menar...tjugoåtta grader! Sådan kyla har jag nog aldrig ens upplevt.
Mysigt det låter med filmkväll o go mat =) Törnfåglarna minns jag väl, den har jag också gråtit till.

http://mimio.blogg.se

 
Ingen bild

Ewan

14 december 2010 17:24

Lagom är nog bäst.
Kan ändå inte frångå,att nyförälskelse och fjärilar i magen,är underbart.....men kanske en form av "sjuka"....
Gnäll så mycket du vill.
Ewan gnäller också.
Du kan gnälla i Nord,så står Ewan för Sydgnället!
Dagens Sydgnäll: Fasen för att bo vid havet,när Nordanvinden,biter i kinderna....så har jag det,denna Tisdag!

 
Soldansaren

Soldansaren

14 december 2010 19:56

Men kyla äter sig ju liksom in i en och genomsyrar allt man gör!! (Det är mörkret jag har kommit tillrätta med, inte kylan!!)
Vackra pepparkakor har du bakat i alla fall. Och Törnfåglarna är en av mina favoritserier! Har inte sett ett enda avsnitt utan att stortjuta... och det är ett kvalitetstecken i min bok.
Värmande kramar till dig och Oskar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 14 aug 17:53

  Härom dagen skulle jag bjuda på middag. Den sista älgfärsen ur frysen blev till biff med lök. Att gräva upp nypotatisen och se att den är tunnskalig och slät som ett barnarsle, 20 stycken under en enda planta. Hurra vad jag blev glad. Dill...

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se