Direktlänk till inlägg 14 december 2010

NÄR ALLT ÄR SOM MÖRKAST OCH KALLAST

Av Anita - 14 december 2010 18:23

  

En dag när det är 30 grader kallt och till och med katten Oskar vägrar att gå ut är det minsann inte lätt att leva i paradiset Fisksjön. Tro inte det.


Då, just då kommer en liten ljusglimt och värmer mitt kalla hjärta och inte bara hjärtat minsann.


Det är alltid de oväntade julklapparna som är dom roligaste att få. Stackars brevbäraren kom vid 10-tiden med årets första julkort och ett brev från min vän Skatan.

   

Ett par hadledsvärmare med fårskinn inuti. Tänk så ljuvliga. Händerna blev så varma så att jag till och med kunde ta av torgvantarna när jag skrev på datan.

Så hittade jag ett par gamla benvärmare när jag rotade i min yllesockslåda imorse. Nu sitter jag på ett fårskinn, har benvärmare och handledsvärmare. Ska väl gå att hålla värmen inomhus då. Vad jag blev glad. Tack Tack Tack Skatan. Det var precis vad jag behövde.

  

Så började de första julkorten droppa in och jag älskar att få julkort. Jag kan verkligen sitta och titta på dom och speciellt på dom som man gjort sig möda med att göra själv. Dom är fantastiska att få. Jag har aldrig fått för mig att göra egna julkort men kanske nästa år.


Vid lunchtid kom gamla A. Han hämtade ved till mig och jag bjöd på lunch.

Tänkte åka och handla på eftermiddagen men när det är -30 vill man inte ge sig ut med bilen i onödan.


Istället har det blivit lite pyntning och jag har lagat en massa gamla julbonader som är sedan jag var liten. Jag kan inte skiljas från dom så dom har fått en liten uppsnyggning. Jag minns vad jag tyckte att det var fint när julbonaderna kom fram fast då fick man vänta till dan före julafton.


Man satt mer värde på saker då när det inte fanns så mycket. Nu är det rent överflöd och då bryr man sig inte på samma vis.


Dagens ord: När mörkret är som svartast är ljuset som närmast.


  


 
 
Ingen bild

Titti

14 december 2010 19:18

Vänner kan man aldrig få för många av.
och GODA vänner är de man värnar om mest!

Din Vän Skatan är en verklig Ljusbärare!

kram från mej som kommit hem från solen och värmen. Borta bra men hemma bäst!

 
Ingen bild

Cecilia

14 december 2010 19:58

Ellen och jag hade kul när vi gjorde julkorten.Hon valde med omsorg vad hon skulle göra och vilket frimärke som skulle på.Julkort är så roligt att göra och få.Ha det så bra du kan i kylan skickar varma kramr.

 
Ingrid

Ingrid

14 december 2010 21:08

Tänk att du ännu har så gamla julbonader kvar!
Här vid Stenstugu fanns det också några riktigt gamla klenoder som jag tyckte var så fina, så jag gjorde som du, lappade och lagade och var så rädd om dem. Men min svärmor övertalade mig att köpa nya och kasta de där gamla som hon tyckte var så fula. Idag ångrar jag att jag gjorde det, men nu är det för sent. Däremot har jag en sydd julbonad som jag broderade när jag var 10 år - IS 1950 - är den signerad med och den är jag rädd om som ögat och sätter upp den varje jul.

Hoppas att du lyckas hålla värmen någorlunda, nu när du är utrustad med alla olika sorters värmare.
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards