Direktlänk till inlägg 27 december 2010

KYLAN HAR SLÄPPT

Av Anita - 27 december 2010 11:12

  


I förrgår slog det om och blev helt plötsligt bara 10 grader kallt och jag drog en lättnadens suck. Jag skulle fara till Bräcke och ligga över hos AMV för att vänta på tåget som kom kl 5 igår morse.

Tänkte åka tidigt men naturligtvis frös vattnet. Jovisst faan aldrig får man vara glad någon längre stund. Kopplade in istinarn och efter någon timme funkade det igen.


Tåget kom i tid och när vi åkte dom 7 milen hem mötte vi knappt en bil men det hade börjat snöa.


Igår tog vi det lugnt. Brorsdottern J och M kom en liten sväng igår kväll och imorse när vi vaknade hade det fullkomligt vräkt ner hur mycket snö som helst.


Eftersom Sonen har haft axeln ur led kan han inte skotta snö så jag har varit ut nu och skottat. Jobbigt när det är så mycket som idag.


Grannen påstår att "nån" ska komma med traktorn framöver dagen men faaaan trot. Jag har hört det förut utan att något har hänt.


Inte är Fisksjövägen plogade heller. Brorsdottern J och lille Gullige Liam skulle komma och äta lunch hos oss var det meningen men det går inte att köra på vägen om man har vanlig bil för då tar det i underredet så vi får väl se om plogbilen kommer. Posten har inte heller lyckats ta sig fram hit så nu sitter vi insnöade här ett tag framöver. Så synd att inte lille Liam kom. Det var så länge sedan vi träffades.


Det är som jag sagt. Vintern förstör allt roligt och man kan inte lita på att någonting fungerar. 


Jag hade tänkt att åka och jobba en sväng idag men som sagt. Vi är insnöade  som sagt.


Så är då julen slut och jag ser fram emot att december ska ta slut. Det är två helvetesmånader kvar av vintern och för varje dag tänds hoppet om att jag ska överleva vintern.


Vi har i alla fall varmt och skönt inomhus nu. Inatt kunde jag till och med låta bli att ha dubbla täcken och farmors flanellnattlinne fick ligga obegagnat på andra sidan sängen.


Nu ska jag ta en kopp kaffe och knäppa på tv.n och se om det finns något att titta på.

En sak till saknar jag med den här vintern. Att jag inte kunnat basta. Jag brukar alltid basta dagen före julafton men i den här kylan och bristen på ved så är inte ens det mig förvunnat.


Dagens ord: Efter vinter kommer vår. (förhoppningsvis i alla fall)

 
ANNONS
 
mimio

mimio

27 december 2010 12:25

Skönt att kylan släppt taget igen! 10 minus känns säkert nästan som "varmt" om man jämför =0)
Här har det snöat inatt igen och strax måste jag ut o skotta mina tio meter haha inte är det mycket men det ska göras. Förresten, du har väl mat hemma nu när du är insnöad?

http://mimio.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

27 december 2010 13:01

Så skönt att kylan släppt greppet och att du har det varmt och skönt inomhus. Man kan ju inte orka frysa hur mycket som helst!
Hoppas att snöplogen kommer snart så att ni inte blir sittande isolerade någon längre tid.

Vi har haft så mycket snö och blåst på delar av ön under julhelgen, så att folk faktiskt fått ställa in planerade julfiranden för att vägarna inte varit öppna. Snöplogarna har inte ens mäktat hålla de största vägarna farbara och i Visby har bilar kört fast och måst begära hjälp för att ta sig loss.
Idag är det dock soligt och fint och nu ska jag ta mig en promenad ner mot Klinte och så får Åke komma efter med bilen och plocka upp mig.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Liliann

Liliann

27 december 2010 15:52

Härligt...det har faktiskt varit ett par underbara dagar....
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

storabh

27 december 2010 21:00

Skaffa fjällvärme, skogis!

 
Soldansaren

Soldansaren

28 december 2010 13:26

"Kommer vi bara över januari så är det snart vår!" spår vaktmästaren i vårt hus.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se