Direktlänk till inlägg 7 januari 2011

JULGALNINGAR

Av Anita - 7 januari 2011 11:10

  

Julgalningar är både jag och mina båda ungre bröder. KinaBror vet jag inte men jag har sett på facebook att han i alla fall lyckats hitta en julgran där i Kina.

Idag anlände ett julkort från honom med kinesiska tecken. Jätterolig att få för en som älskar julkort som jag och sparar dom i flera år.


För att återgå till det där med julgrejor och tomtar och annat julplock. Mina bröder har kvinnor som bromsar lite och inte vill ha tomtar i varje vrå, men jag kan riktigt blomma ut bäst jag vill eftersom jag inte har någon som bromsar utan får göra precis som jag vill. Det är FRIHET att inte ha någon annan att ta hänsyn till.


Nåja, igår var det snöstorm och vi alla skulle till broder O och äta middag. Som tur var körde sonen så jag slapp. Oplogade vägar och mörker är inte min grej precis.


Hos broder O gnistrade och glimmar det av allehanda ljus utomhus och även inne finns en del tex den granen som blixtrar i olika färger och som jag avundas honom.

  

Nytillskotter för iår är en jättefin kyrka med belysning.


Vilken mat vi fick.

Älgstek med potatisgratäng och en jättegod sås.

Till efterrätt ananspaj med glass. Mums.

Det är härligt att få åka bort och äta och slippa laga själv och det är alltid trevligt att äta i sällskap med andra.


Det tråkiga med att vara själv är att äta ensam men det är som tur är inte så ofta. Det råkar komma matsällskap nästan varje dag faktiskt, utom när det är äver 30 grader kallt. Då blir det att sitta och äta framför tvn för sig själv.


När vi ätit skulle vi titta på broder O:s höns.

   

Tro det eller je. Dom har julfint med glitter i taket! Int4 undra på att dom värper söta små ägg i olika färger.


Ikväll åker sonen hem om nu tågen går som dom ska, vilket man inte alls kan vara säker på.


Jag har skottat snö i ett par timmar nu men det är ok. Jag blir starkare och starkare i spagettiarmarna och det är bara -4 så jag har inte behövt frysa.

Dessutom har jag haft sällskap av glada hunden Bob som ska vara här hos oss idag till katten Oskars missnöje. Han glor på både mig och hunden med ilskna ögon ska ni veta.


Snart är julen slut men min julgran är grön och fin och barrar inte ett dugg. Hoppas jag kan ha den kvar riktigt länge så att det skjuter små fina gröna skott och får små rosa gulliga kottar.


Nu skiner solen igenom molnen och det är bara -5 grader. Det blåser inte ens så det ser ut att bli en fin dag fast det är vintern. Det är bara tacka och ta emot och vända ansiktet mot de solstrålar man kan få.


Dagens ord: Livet är som att cykla. För att hålla balansen måste man vara i rörelse. 

 
ANNONS
 
Ann

Ann

7 januari 2011 14:24

Hej! Ja, vilket kanonväder idag...7-8 grader kallt, vindstilla och en svag, vacker januarisol, följde mej utefter vägen från Hammarn och hem. Jag var till Ove och hämtade min spark...Nu är det helg igen....Ha det så skönt Anita! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

7 januari 2011 16:55

Min syster fyller år den 27 januari och mamma hade ofta julgranen kvar till hennes årsdag och då kunde den se ut precis som du beskriver. Den fick gröna skott och små rosa kottar. Jag har lyckats med konststycket någon gång jag också, men år åkte granskrället ut redan dagen efter annandagen. Då var de flesta barren på helt andra ställen än på granen.

Kram och ha en fin fredagskväll!

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Titti

7 januari 2011 19:54

Ny fin layout ser jag!
Den passar fint, för nu har ju dagen förlängt sig med flera "tuppafjät" :)

Ha det jättegott!

 
Lena

Lena

8 januari 2011 12:17

Vilka gulliga höns. Vi julpyntar också till vår lilla hönsfamilj. Ha det så gott i helgen!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

8 januari 2011 14:11

Åh, vilken fin kyrka han hade din bror. Jag är väldigt svag för miniatyrer och miniatyrlandskap och ett stående nyårslöfte är att köpa ett vackert dockskåp att möblera men ännu har det inte blivit av. Och jodå, ett annat nyårslöfte är att boken ska bli klar (i år igen).

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Staffan H

Staffan H

9 januari 2011 21:35

Någon julgalning är jag inte, men det är däremot min bror. En tomte framme, sedan är det jul hos mig men så har jag ju upptäckt att jag faktiskt är rätt sparsmakad av mig.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se