Direktlänk till inlägg 8 januari 2011

KAFFE

Av Anita - 8 januari 2011 23:52

  

Sent på kvällen när jag öppnar dörren till mitt hus slår doften av julgran blandat med rosdoft och en svag aning av vedlukt. Känns hemtrevligt att stiga in fast bara katten Oskar välkomnar mig.


Sonen åkte igår kväll och har nu kommit fram till ett regnigt Skåne. Här har det varit -20 grader idag och jag har undvikit att gå ut. Katten Oskar har gått omkring och letat efter sonen och till och med jamat, något han sällan gör.

Det blir lite tomt när sonen åkt. Det är så sällan vi kan träffas.


Imorse när jag vaknade och skulle koka kaffe upptäckte jag att kaffet var slut och man blir ju inte människa när man inte fått sin vanliga kaffekopp på morgonen. Som tur var så kom DataFia och räddade mig med ett kaffepaket så vi satt en stund och fikade och surrade.


Sedan dök broder B med hela famijen upp och vi har haft en mysig dag inomhus hos mig. Lite mackor, lite titta på tv. Brorsdottern fick slingor i håret.

Lille Gullige Liam och jag lekte mest.

   

En sån här rolig kärring kan man göra bara med sin hand och en handuk. Han tycker att den är lite, lite läskig.

Han och jag har en liknande smak på grejor. Han gillar min flygande gris och min sjungande ängel och kyrkan som spelar och alla andra barnsliga grejor jag finner nöje i.

   

Därför har vi alltid väldigt roligt när vi träffas och det har varit en härlig dag trots allt.


Så frampå kvällen var jag bjuden till broder B på middag. Återigen hela gänget samlat utom sonen då som åkt tillbaka söderöver.

 Jättegod mat.

Potatisgratäng med en låda med kycklingfile och en massa annat gott.

Efterrätt cheascake med dajm i. Mums mums.


Imorgon åker även broder B med familj tillbaka till Skåne och jag blir själv igen.

Det blir alltid lite konstigt när alla ger sig iväg, speciellt nu på vintern när så många andra prövningar lurar om hörnet i form av kyla och de missöden som följer i dess spår men som sagt. Snart har halva Januari gått och det är bara att försöka överleva vintern en gång till.


Ibland undrar jag om jag har frusit ijäl i ett föregående liv eftersom jag så intensivt hatar vintern och kylan och har gjort det sedan jag föddes. De flesta tyckte om vintern när dom var barn men jag har alltid tyckt väldigt illa om vinter. Ja, skit samma. Det är bara att försöka stå ut.


Men.........vad vore livet utan mitt paradis Fisksjön

och min fine son

och min härliga katt

och mina hundratals fåglar

och mina goda vänner

och mina trevliga släktingar

och min bil som alltid går

och alla roliga saker som jag tänkt göra under det här året.


Dagens ord: Det är bara att försöka tro på framtiden och hoppas att allt blir bättre och bättre.

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

9 januari 2011 16:51

Jag förstår verkligen att det måste kännas tomt när "alla" åkt hem till sitt ... men du har det härligt där i Fisksjön trots allt ... och som du sa. halva januari har nästan gått och vintern behöööver ju inte bli lika lång som förra året. Och alla dina vänner som "tittar förbi". Trots att jag bor i stan är det INGEN som tittar förbi.

Hoppas bara att det blir lite varmare än - 20 grader resten av vintern och inte en massa nysnö.

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ewan

9 januari 2011 18:48

Jag säger som Skatan.
Här är inte någon,som tittar förbi.....hör till sällsyntheterna.Trots att jag inte bor i ödebygden precis.
Mitt i snöhelvetet,så har det börjat regna och även dimma.
Resulterar i glashala vägar och en skitskraj Ewan,bakom ratten!!!!

 
Ingen bild

Boppan

9 januari 2011 19:03

Ha ha ha en sån rolig gubbe! Måste genast prova.. Ska skrämma min man. Fniss...

 
Staffan H

Staffan H

9 januari 2011 21:41

Jag kan tänka mig att det blir tomt och tyst hos dig när många har rest hem igen, men framför oss ligger den årstid när det blir gott om helger och därefter kommer vår och sommar. Här var det +4 imorse och det droppade av smältvatten överallt. Halt blev det också, men det kan jag stå ut med när det handlar om att bli av med snön. Tyvärr var det nog falsklarm; det är för tidigt för varmt väder, men det är något jag förtränger.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Ann

Ann

10 januari 2011 07:24

Hej Anita! Och GOD FORTSÄTTNING nu på det nya året! Det började ju bra i helgen...med nån enstaka minusgrad, ingen blåst, det slutade snöa tidigt på dan, solen sprack fram och ett underbart sparkföre...Vi ska vara glada att inte är som söderut, med regn och halka och blåst...det är då ingen hit!!!! (Igår när vi for från Valla vid 16-tiden så var det inte helmörkt heller så vi märker redan av ljuset)... Kramar till Dej från Ann

http://dansann.blogg.se

 
Margit

Margit

10 januari 2011 18:30

Tack Anita för din hälsning!!!
Ja jag håller med dig..att vi är rätt lika...människor "kommer och år"..och vi fixar..av det vi har...
Förstår att det nu blir tomt hemma hos dig ..igen. Skönt att du har Oskar, katten! Det kommer man långt med. Vilket sällskap och så mysiga dom är.
Här har vi NÄSTAN plockat boprt all JUL..idag. Bara röda gardiner och rödvita mattor kvar i köket..men annars..så börjar det se "vårlikt ut"...när man pöpckar bort...julen...
Här blåser det o viner. Tessie en av våra aktter . släptes ut en stund s edan..men hon sitter bara ute på bordet..utanför dörren..Men inte "mogen än" att komma in. Så jag får gå och öppna dörren med jämna melanrum...och "ropa" på henne. men då tittat hon bara på mej. Då är det bara att stänga dörren igen..och pröva lite senare. Och när jag öppnar...så hör jag hur det viner..av blåsten..
Du skriver om ditt kaffe, som du saknade...skönt att grannen hade...
Jag/vi "hamstade" före jule, rätt många paket och rärtt så billigt. OCh fortfarande 8 paket KVAR. Vi dricker rätt så mycket..men jag köpte många..på EXTRAPRIS..Och ade du varit hät, så hade du fått ett paket!
Kram till dej!! /Din vän Margit.

http://margitholm.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se