Direktlänk till inlägg 17 januari 2011

FRIHETEN

Av Anita - 17 januari 2011 09:59

  

Iskyldrakens har äntligen dragit tillbaka sitt fula tryne och för första gången i vinter är det TÖÖÖÖ.

Vägen är plogad. Det är måndag morgon och jag börjar känna av lite hur det är att ha FRIHET.

För mig ligger dagen framför mig som ett omålat blad som bara väntar på att jag ska göra något av den.

Bara jag, ingen annan bestämmer över mig eller min tid. Börjar långsamt fatt det nu. Det har tagit ett halvår att börja komma in i min nya roll.


Helgen har varit bra trots att jag vaknade till -30 grader i lördags.

Kvällen tillbringade PappersBeda med man och en kille till och jag på hotellet i Kälarne.

Där var det en revy eller vad man ska kalla det.

Hette Hotell Söderberg och var lite John Cleas-tema. En galen famil som hade ett hotell och där var vi matgästerna. Vi fick en suveränt god man och många härliga skratt. Ett amatörgäng som har kört flera föreställningar nu och jag är full av beundran. Så kul.


Igår var DataFia och jag ut och gick en lång promenad. Skönt att få börja röra på sig lite nu när kylan har gett sig för ett tag i alla fall.

Kvällen började jag på läscirkeln med kärringarna här i byn och det är väl ett bra sätt att träffas och byta böcker. Vi gör vad vi kan här på bonnlandet för att roa oss med det lilla som finns.


Som sagt: Planer för idag är att ta fram sparken. Tror säkert att det är ett suveränt sparkföre. Kanske jag till och med tar med en termos med mjölkchoklad så jag kan stanna och fika om jag åker väldigt långt. Man vet aldrig. Jag jobbar inte idag. Jag är FRI  att göra precis vad jag vill åtminstone idag.


Dagens ord: Inget är så viktigt som FRIHET

 
 
Ann

Ann

17 januari 2011 11:11

Hej Anita! Åååh jag förstår att Hotell Söderberg var kanonkul...jag har sett afficherna, sen berättade Oddis att det skulle va extraföreställning nu i lördags, så jag var allt lite sugen, men det var en helg som jag ville och behövde vara i hemmets ljuva vrå...men jag gläds med Dej som fick uppleva det!!!
- Ut med sparken idag...Det är ju för underbart ....Du som är ledig och allt!!!Kram! Ann

http://dansann.blogg.se

 
Liliann

Liliann

17 januari 2011 11:12

Ja det är tvära kast ena dagen -30 för att nästra dag bli plusgrader....Här är -5 och ...det regnar!
Skitväder m.a.o
Ha det bäst.Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Skatan

Skatan

17 januari 2011 12:20

Där ser du "gamgumma" ... att livet är härligt ... att det ständigt växer ut nya skott när de andra vissnat och dött ... för att nu tala i liknelser.

Jag är också glad i töandet ... bara det inte vore så in i bomben halt. Jag önskar jag hade en spark, som du !!!

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

17 januari 2011 16:41

Så skönt att läsa att också ni har fått lite lindring i kylan. Njut nu så länge det varar, för rätt vad det är tar väl Kung Bore över igen. Här blev det en riktigt fin dag. Efter lunch var det t o m solsken och det är man inte bortskämd med.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Titti

17 januari 2011 18:02

Här töar det också, så vägen är bar på sina ställen. Fast resten det är ganska isigt väglag. Tur att jag har vinterjoggingskor med ståldubb till hundpromenaden!

När du jublar över din frihet, så tänker jag på filmen Braveheart med Mel Gibson i huvudrollen. En stark film. Rekommenderas om du inte sett den!

Ha dé!

 
Staffan H

Staffan H

17 januari 2011 21:56

Och här töar det också. Härligt! Ut i det underbara tövädret på en tur med sparken och njut av din fria tillvaro! Det har du gjort dig förtjänt av.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Margit

Margit

18 januari 2011 01:07

Förstår denna härliga känsla...att det NU är tö..även hos dej, efter ALL denna kyla!!!
Och kah känner precis som du...FRIHETEN..nu när man "går i pension"...OCH kan jobba lite ändå, om man behövs..så kan man också tjäna lite extra...utöver pensionen...
Förstår att ni haft trevligt, bott på hotell..och titta på REVY..Det är kul!!! Trevligt att komma ut lite...
I kväll har jag varit på GYMPA , för första gången här i Kolsva! var med i Friskus o svettis i Eskisltuna...men nu är jag sällan där..och det är ett helt år sedan jag gympade där sist!
Det var kvinnor..i min ålder..och dom flesta kanske lite äldre. Men det kändes bra för kroppen..som mest sitter hela dagarna..vi datorn...sKADAR inte MED ATT BÖRJA RÖRA PÅ SEJ...
Kram till dej, vännen!!! Må så gott!!! /Margit

http://margitholm.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards