Direktlänk till inlägg 18 januari 2011

MAN FÅR VARA GLAD FÖR DET LILLA

Av Anita - 18 januari 2011 11:10

  

Sparken glider lätt på vägen. I vinter har det inte sandats en enda gång. Inga gruskort stoppar framfarten.


Luften är mild och mjuk att andas. När jag tar ett djupt andetag bränner det inte i lungorna som det gjort hela vintern.

Det regnar ett fint, fint duggregn och ansiktet och håret drar åt sig fukten som en törstig kamel.

Det är totalt tyst, bara medarna sång mot isen hörs. Långt bort på gubbflon ser jag en älg gå över vägen. Snön når högt upp på benen. Tur att dom har långa ben.


Surkärringen i mig drar sig tillbaka till skafferiet och smäller igen dörren och jag känner att den riktiga Skogsnuvan tittar fram med ett leende på läpparna.

HÄRLIGT nu känns livet gott att leva igen. Det behövs inte så mycket. Bara en dag av vettigt väder.


En sån här dag sparar jag pengar också och det behövs. Ingen bil har dragit bensin, ingen mat har inhandlats, elementen behövs inte. Jag spar på veden för det har bara behövts en enda brasa i spisen.


Då kommer vi osökt in på pengar och ekonomi. Jag fick ett pensionsmeddelande igår och grannen påstår att vi fått lägre pension. Hur till vida det är sant vet jag inte. Jag ids inte kolla.


Har sett "lyxfällen" och tycker att det är rent otroligt hur en del lever. Göra av med dubbelt så mycket som man tjänar in och inte ens fattar vart det ska barka hän. Det måste väl vara fejk eller????


Jag var noga när jag var ung. Förde kassabok över varenda utgift och oroade mig hela tiden för hur vi skulle klara oss.

Ekonomin har alltid varit en tung börda för mig och en stor anledning till oro.


När jag skulle söka pension gjorde jag en beräkning över utgifter och inkomster och kom underfund om att sedan jag betalt fasta utgifter fanns ingenting kvar till mat och oförutsedda utgifter. Som tur är har jag jobbat en del och det är det som håller mig över vattenytan.


Hade planerat att följa med en kompis till Holland till våren och se på tulpanerna men med extrautgifter i form av ny tvättmaskin, en förfärlig elräkning och en massa oförutsedda läkarbesök och mediciner inser jag att det är bara att skippa.

Kanske om allt går bra kan jag fara och hälsa på sonen i Helsingborg till våren istället.


Nu kan man ju fundera på vad man skulle kunna dra in på.

Kanske kunde man gå igenom och göra andra val (dessa evinnerliga val) el. telefon.tvn,försäkringar


Jag har inga kostnader för sprit och röka. Jag går aldrig till frissan eller köper smink och kläder. Jo jag har köpt ett par långkalsonger och ett par nya sockar alldeles nyss och en tröja.


Jag unnar mig att gå på hotellet och äta dagens rätt med dom andra de dagar jag jobbar. Visst kunde jag sitta kvar och äta en macka men det betyder så mycket att träffa gamla bekanta en stund.


Visst kunde jag låta bli att bjuda folk som kommer på mat och kaffe men av tradition är det här ett gästfritt hus och så blir jag ju också bortbjuden ibland så det jämnar väl ut sig i det långa loppet.


Visst kunde jag låta bli att bada badkar och duscha istället men det är ju ett av de enkla nöjen som jag faktiskt vill unna mig. Dessutom blir det varmt i badrummet när varmvattnet värmer upp inte bara mig utan badkaret också.


Visst kunde jag släcka alla lampor och sitta i mörkret men vad faaan. Det är mörkt nog här förut.


På något outgrundlig sätt har det gått runt och jag tror att det är som det är med allt annat. Det gäller att ha tilltro till livet. Att göra budget och räkna efter skulle göra mig orolig och nervös. Huvudsaken att man har lite koll och betalar räkningar för då vet man ju ungefär vad man har kvar. 


Nej jag ska tro på att det ska regna inte bara regndroppar utan pengar över mig. Jag skulle inte ha minsta problem med att göra av med pengar.


Nu när jag har friheten skulle det vara bra att ha pengar också.

Rik, frisk, fri och älskad skulle vara det optimala. Så får det bli.


Dagens ord får ni på bilden och kom ihåg. Städa er inte fördärvade så här efter julen. Några granbarr i fötterna minner om en härlig jul.

       

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

18 januari 2011 13:46

Nej jag vill verkligen inte att änglarna skall frysa om fötterna och då tänker jag på en alldeles speciell ängel ... och ... Jo det är sant att pensionerna har blivit lägre men eftersom man "sänkte" skatten efter alla debatter före valet ... får man något mer i alla fall i slutändan. Så har jag förstått det. Att det blivit lägre beror på hur ekonomin har utvecklats i stort ... vad jag förstår .. och den där pensionsöverenskommelsen som gjordes i början av 90-talet mellan alla partier utom V ...kanske.

Det är klart att du måste "unna dig" lite guldkant på tillvaron annars blir det ju rent förskräckligt att leva. Jag vet inte om du tar lotter någon gång men OM du gör det håller jag tummarna för att du skall få HÖGSTA vinsten kunna leva som den där gotländskan som vann över 30 miljoner kronor.

Hemskt nog tror jag de flesta ... väldigt väldigt många lever långt över sina tillgångar ... har lånat på hus och hem och då kan det gå riktigt illa när räntorna går upp och det blir sämre tider.

Lite kan man kanske låna men så till den milda grad ... Skrämmande ...

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

18 januari 2011 18:42

Brukar oxå fundera om Lyxfällan verkligen är verklighet eller fejk, helt otroligt. Nog för att jag ibland lever lite över mina tillgångar men...
Hoppas att kärringen får förbli inlåst nu ,i skafferiet, där hon hör hemma!
Kramar i mängd...

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Soldansaren

Soldansaren

18 januari 2011 20:38

Tar dagens ord till mitt hjärta och till min citatbok! Städade visserligen ut julen i fredags så nu är det rätt så kallt på golven för änglarna men jag välkomnar dem snart tillbaka för om man får tro statusen på mina normalgolv så har jag jäkligt roligt!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
storabh

storabh

18 januari 2011 21:32

Du är härlig, Skogis! Keep on swingin´!

http://storabh

 
Staffan H

Staffan H

18 januari 2011 21:48

Här är en till som sitter och muttrar över en elräkning. Vintern är ingen billig årstid för den som har hus. Å andra sidan är det inte så värst många andra räkningar den här månaden, så det går bra ändå. Jag har också kollat på Lyxfällan och liknande program och känner mig som ett UFO när jag ser hur en del kan låta utgifterna dra iväg. För egen del har jag varit en försiktig general och det är jag glad för, även om det betytt att jag ibland avstått från ett och annat, men det gör mig inget. Hellre det än gäldstugan.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Margit

Margit

19 januari 2011 00:22

Jag brukar titta..på LYXFÄLLAN också. Det går ju i repris, nu varje vardagkväll. man fattar inte hur folk kan hanlda och sätta sig i skuld..och en del barar lägger räkningarna i en hög...

Skönt att det nu några dygn varit miladare väder..Vi har nu - 1,1...och det skall vara minusgrader nu några dygn..och hoppas att vi slipper mera snö.
Önksar dej Anita en gOD NATT...och en fin morrondag!!! Dagran och veckorna går ju så gort...
Och idag..så får jag in min pension...Ser att det är några 100 lappar MERA. jag hade fattat att det skulle bli mindre...men dom säger att skatten är lägre,, så därför...
Kram till dej min kära tappra vän!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Ingen bild

Titti

19 januari 2011 16:06

Vad härligt det låter med sparkturen! Har inte åkt spark sedan jag var barn. Vi har en liten barnspark som ungarna hade när de var i storlek för den, men ingen vuxenspark. Det är en klar brist i mitt liv, förstår jag ju nu!

Att pengarna inte ska räcka är alltid ett orosmoment. Inte så mycket nu längre förstås, när barnen är utflugna och vi jobbar heltid båda två. Men med egen fastighet finns det alltid saker som behöver åtgärdas. Och att bo på landsbygden utan allmänna kommunikationer och arbeta på var sitt håll innebär två bilar. Bilar är inga bra sparbössor!
På något vis går det ändå bra och någon större nöd lider vi inte.

Önskar dig en skön onsdagskväll!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se