Direktlänk till inlägg 21 januari 2011

BASILLSKRÄCk

Av Anita - 21 januari 2011 14:12

  

Vi ska vara rädda för allt verkar det som.

En gång var jag tillsammans med en kille som klädde av sig alla kläder och stoppade dom i tvättmaskinen när han varit och handlat på ICA. Dessutom slängde han sig själv i duschen och hade så bråttom att göra sig av med främmande basiller att han inte ens gav sig tid att lägga in varorna.


Dessutom tyckte han att jag skulle tvätta håret mitt i natten när vi varit på dans. Eftersom jag tvättat mitt långa hår innan vi for tyckte jag att det räckte med en dusch men jag kunde ju ha kvar basiller från någon jag dansat med.

Puh ni förstår att den mannen inte fick äran att vara med mig någon längre tid.

Stackars människor som lider av basillskräck. All deras tid måste gå åt till att bekymra sig över en massa fjask.


Affärsmännen är jättesnabba att blåsa under på sådant.

Se "Vanish som visar bilder på basiller som fastnar i kläder och inte går bort när man tvättar. Visar barn som hundar hoppar på och vill med det påskina att föräldrar låter sina barn gå omkring med bakterier i kläderna. Man blir alldeles matt. Svenska barn skulle nog må bra av att få ha lite skit och bakterier.


Så reklamen med en kvinna som letar bakterier i toaletten med ett förstoringsglas (Tror hon att man kan se dom med det eller.....) Allt för att få sälja något starkt rengöringsmedel. Vadå, tänker hon dricka ur toaletten eller vad. Där ska man väl sitta och skita vad jag vet och då borde väl vanlig rengöring räcka.


Det sägs att svenska barn har mer allergi än andra barn för att vi har det så väldigt rent.

Vi ska ha rädsla för allt och jag förstår att ungdomarna utan erfarenhet bilr förvirrade.

Antingen blir man rädd för det mesta eller också skiter man i allt.


Ljust bröd är inte bra.

Potatis blir man fet av.

Sitter man framför datorn får man hjärtinfarkt.

Dricker man cocacola fräts tänderna bort.

Nästan allt är farligt.

Hur ska man då förstå vad som verkligen är väldigt farlig och vad som bara är lite farligt, dessutom ändras det från tid till annan. Det som är bra ena dagen kan vara farligt nästa.

Då kanske man kan tro att droger, sprit och röka inte är farligare än att äta potatis. Tar man till sig allt får man inte en lugn stund.


Vi är trots allt som djuren, vi blir skitiga vi också och vi tål baselusker. Det är ju bara naturligt. Med det menar jag inte att man ska hålla sig själv och hemmat någotså när rent men det går till överdrift.


Dagens ord får väl handla om toalettbestyr då:


Det tar sig sa kärringen när hon satt eld på skithuset och försökte släcka med fotogen. 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

21 januari 2011 14:52

Jag håller helt med dig!
Jag tror också att många allergier beror på att vi är så överdrivet hygieniska, vi måste härdas lite, inte bara klemas med.
Alla bakteriedödande medel som används i tid och otid är ett riktigt oskick.
Ha en lugn och skön helg där uppe vid Fisksjön!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Lise-Lotte

21 januari 2011 15:05

Hahaha, din blogg är bara för härlig! :)
Har förresten hört att man inte ska bädda sängen, bättre låta den vara för annars bildas det en massa kvalster där, en bra ursäkt för att slippa bädda säger jag, som INTE lider av bacillskräck ;)

 
Skatan

Skatan

21 januari 2011 15:09

Lite skit rensar magen, sa alltid min mamma om vi pjoskade för något. Och hon hade förstås helt rätt. Ingen av oss syskon blev allergiska. Alla mina ungar är det ... inte för att JAG har hållit överdrivet rent hemma och hundar har vi haft men vi lever inte naturligt i samklang med naturen längre ... de flesta av oss. Estländska barn har t ex inte lika många allergier som vi för de lever som vi gjorde på 50-talet kanske.
Och alla dessa skrämselrubriker kan ju bara dom ta död på oss. Av skräck! om vi inte tar dom med en nypa salt.

Ha det bra ...

Kramar! Kramar! Kramar! Du får extra många eftersom det visst var Kramens dag idag :-)

http://skatanstankar.wordpress.com

 
AnetteJ

AnetteJ

21 januari 2011 15:13

Helt underbar läsning :D

http://www.jersmyrs-tillvaro.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Cecilia

21 januari 2011 15:38

Hej faster jag håller med dig lite skit rensar magen.I dag har det blivit överdrift med allt man ska göra för hålla bakterier borta.Det finns ju bra baktereier också.Barn ska vara barn och inte vara rädda för att skita ner sig.Ha en go helg kramar från oss alla.

 
billan

billan

21 januari 2011 21:39

Underbart inlägg!
Din gamla kille måste haft stora problem, hoppas han fått hjälp....
Jag tror också på det där med att lite skit rensar magen, om man bortser från allmänna toaletter och handhygien....det har jag lite bekymmer med! Då åker alcogelen fram....
När det gäller städning så skjuter jag gärna på den och tar på mig skinntofflorna istället om det knastrar allt för mycket på golvet:) Ser massor av folk omkring mig som håller på att städa ihjäl sig, helt klart överdrivet!!!
Kram!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
conny

conny

22 januari 2011 02:23

Bra talat! Lite bakterier är bra för kroppen. Om man håller sig kliniskt ren hela tiden, så förlorar kroppen sitt naturliga skydd mot infektioner.

http://conny-tankarblogspot.se

 
Staffan H

Staffan H

22 januari 2011 11:55

Det vi anser höra till normal hygien är en lagom nivå. Överdriven hygien/städning/tvättning/diskning är det inte. Slöseri med tid, pengar och resurser är vad det är och all extra el och alla rengöringsmedel som går åt är inget annat än kvalificerad nedskitning av miljön.

Som andra sagt så finns det bakterier som är nyttiga för oss också och dem ska man inte ta kål på.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

22 januari 2011 16:13

Väl rutet, Skogsnuvan! Har också hakat upp mig på den där reklamen. Själv rengör jag bara toaletten "på ytan" och inte "på djupet" !!? och ännu har ingen fallit död ned på vårt badrumsgolv.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Herta

Herta

22 januari 2011 19:45

Lite skit rensar magen.

http://www.hertabloggen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 15 dec 10:41

Jag anade redan när jag vaknade. Katten låg kvar under täcket. Det kändes lite svalt trots flanellpyjamas och flanell-lakan. Kläderna som låg på mattan var iskalla på kroppen. Varför lade jag dom inte på stolen då? När jag gick nerför trappen var l...

Av Anita - Fredag 14 dec 08:50

  28 grader kallt och det kändes när jag vaknade. Katten Morris låg under täcket för att få värme av mig och jag skyndade mig upp för att tända i spisarna. 16 grader inne och det är ju inte så kallt Minns att innan jag hade värmepumpen skulle det ...

Av Anita - Torsdag 13 dec 08:00

  När det var fullt med snö i träden sa pappa att det var jullorv och då skulle det bli långvarig kyla och så blev det. I morse var det 24 grader kallt och det var kallt inne.    Plogbilen kom i alla fall i förrgår kväll så igår kunde jag ta...

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se