Direktlänk till inlägg 23 januari 2011

DAG I STAN

Av Anita - 23 januari 2011 10:59

  

Det känns väldigt avlägset sedan marken var full med midsommarblomster och doft av gräs men det kommer väl igen så snart det lider. Jag tycker mycket om blåfärgen hos midsommarblomstren. Den är så härlig


Fredagskväll satt DataFia och jag och fullt sysselsatta med att försöka göra luffarslöjd. Vi skulle försöka göra fåglar och visst blev det fåglar, kanske inte så vackra så här första gången men vi fick i alla fall till något fågelliknande. Med lite träning kommer det nog att finnas massor med flygande fåglar hemma hos oss.

  


Lördagen drog vi iväg till stan. Vi skulle träffa Sofiepropp och gå och se "Narnia" på bio. Klart att det blev en hel massa kutande på stan också och in och ut i affärer.  Vi gick in på en loppis och letade efter degkrokar till Sofie och vi hittade. Om dom passar på hennes köksmaskin är ju en annan sak förstås. Hoppas på det.


   

Det var ganska töigt i stan och halt på gatorna. I ett gathörn stod en ömklig man och spelade dragspel med frusna fingrar och rödfrusen näsa. Spelade väldigt illa gjorde han också men........ jag som vet hur det är att stå och frysa häcken av sig kunde ju inte låta bli att stoppa några slantar i hans lilla låda...... jag tycker så oändligt synd om dom som har det så här. Dessutom vet man ju att dom inte får stå och spela på gatorna. Jag har alltid undrat varför????? Lite musik kan väl inte störa.


Narnia var rätt bra. Jag gillar ju fantasy och att komma in i andra mystiska världar.


Dessutom var vi  och åt kinamat och det är alltid ett nöje.

Jag lyxade till med att handla en tång och en sparkling bath med vanilj och Bergamot. Kastade mig i badkaret och det bubblad doftade härligt och gjorde badvattnet rosa. Låg där och nästan somnade och njöt. Ångrade att jag inte köpte fler av de doftande och ljuvliga små kuddarna. Livet är till för att njuta och för att det ska vara enkelt och lätt att leva, inte bara allvar och plikter. Det måste vara balans i livet. När saker och ting är jävliga måste man försöka skämma bort sig själv lite grann ibland för att behålla livsmodet.Idag hade jag planer på att få mig ut och skotta av växthustaket och ev betala lite räkningar men planer är till för att ändras nu när jag gör som jag vill.

Lekkamraten ringde och ville att jag skulle komma och äta middag med dom och det är klart att jag inte tackar nej till det för det var ganska länge sedan vi träffades. Nyårsafton närmare bestämt.


Hann knappt bestämma det innan DataFia ringde och också ville bjuda på middag men som sagt. Antingen händer det ingenting eller också allt på en gång. Så är det med det mesta.


Ute blötsnörar det och det gillar jag inte alls. Måste väl komma med något negativt idag också så ni inte tror att jag håller på att bli en sån där positiv rackare. Nej nu gäller det att komma iväg innan vägen är igensnöad.


Nu när vi alla (skulle jag tro) längtar efter sol så kom ihåg.


Evig sol ger öken.


 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

23 januari 2011 17:49

Jättefin luffarslöjdsfågel!!! Jättefin. Gör en till mig, Skatan, med lite längre stjärt :-) Detta är en beställning ... och du, ta nu rejält betalt också. Konst och konsthantverk kostar ... det vet alla.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Lena

Lena

23 januari 2011 18:48

Fin luffarslöjd. Ikväll ska jag ta mig ett bad. Blev inspirerad.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
billan

billan

23 januari 2011 21:55

Imponerad av hur händig och pysslig du är! Jag är rejält ledbruten efter allt tak-skottande i helgen, ett bad skulle sitta fin fint. Tyvärr står badkaret på torpet och jag är i stan men bara en dusch:(
Kram!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Trollet

Trollet

23 januari 2011 22:20

Ja, kom nu våren, vi är redo.

http://trolligt.wordpress.com

 
irja

bloggplatsen.se " title="http:// 40-talisten, bloggplatsen.se " target="_blank">irja

24 januari 2011 01:30

Kära Anita !!!
ja, visst är luffar slöjd trevlig hobbyes,har provat på det själv också, gjorde några änglar och hjärtan.... Ja du har verkligen haft en hålligång helg,full av energi.... ja visst är vi redo för våren och soliga dagar, det är vi inte precis bortskämt med.... Ha en bra början på veckan.... KramiZ IA....

http:// 40-talisten, bloggplatsen.se

 
Ann

Ann

24 januari 2011 07:37

Hej ! Va kul med en dag i stan...å att "få hela paketet liksom"!!! Träffa Sofi, shopping, Kinamat och bio....
Kram så hörs vi! Ann

http://dansann.blogg.se

 
zaq

zaq

31 januari 2011 20:58

åååååååååååååååå vilken härlig trådfågel, me like!!!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se