Direktlänk till inlägg 31 januari 2011

JORD UNDER NAGLARNA

Av Anita - 31 januari 2011 17:33

  

Så småningom slutar stormen ruska om huset. Så småningom går den envisaste magsjuka över.

Nu är det den sista januari och ni kan tro att jag rört mig försiktigt på blankisen idag och kört sakta på vägen. Klarat mig genom dagen utan att några större missöden har hänt trots att jag varit iväg och jobbat mest hela dagen.

Otursmånaden januari är över och jag hoppas, hoppas att februari ska bli lite bättre.


Jag har i alla fall fått för mig att byta jord på blommorna, något jag inte kommit mig för med förut.

Tyvärr har jag fått ullöss på en del av mina växter och fått slänga en del till och med.

En liten spännande grej har jag på gång. Jag fick några svart-vita från av "Skatan" som hon fått från Österrike.

Jag har nu planerat dom vackra fröna och det ska bli spännande att se vad det blir av dom.


Matslusten återkom framöver söndagen och då var det dags för lite matlagning.

Eftersom jag gör som jag vill provade jag ett nytt recept på kycklinggryta.

Enkel, snabb och mycket god. Paprika i 3 färger, strimlad kycklingfile lök och krossade tomater med vitlök till det lite salt och lite chili. Den blev sagolikt god och gjord på 20 minuter. Sån mat gillar jag.Förmodar att det är fler än jag som har frysen full med bär som det inte blir så mycket av.

Nu ska ni få ett recept som gör en sagolikt god efterrätt och bären blir godare än man någonsin kännt.

Tag lite saft (jag använder hemgjord svartvinbärssaft) och gör en kräm efter receptet på potatismjölspaketet. Töm i de frusna bären (jag använde blåbär, hallon och jordgubbar) och låt dom tina i krämen.

Servera med en klick grädde eller glass. Jag strödde över lite äkta vanilj och det blir sagolikt gott och både enkelt och billigt.

  

Så det här var då en enkel och billig och jättegod middag med efterrätt. Så ska det vara när januarimånaden biter en i benen och pengarna nästan är slut.


Dagens ord: Kommer tid så kommer råd. 

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

31 januari 2011 18:39

Vad skönt att du är frisk från magsjukan och att det inte stormar lika mycket längre ... även om det blir blankis efterpå.
Så då kanske jag skall plantera mina skatfrön också nu. Kan man ta vilken jord som helst? Jag vet ingenting för jag har inga gröna fingrar vet du :-)
Februari är en härlig månad för då växer hoppet om våren sig starkare för ljuset kommer ju tillbaka så att det märks ordentligt. Så vi får hoppas på en fin februari.

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

31 januari 2011 19:08

Vad skönt att du börjar känna dig bra igen. Den där efterrätten är nog inte bara sagolikt god, utan också nyttig med alla bär.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
billan

billan

31 januari 2011 19:23

Hoppas verkligen att februari blir snällare mot dig...den är åtminstone kortare:)
Det ska bli jättespännande att se vad det blir av dina skatfröer.....
Till sist tack för middagstipset, det passar både min plånbok och mage!
Kram!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Hannele på Hisingen

Hannele på Hisingen

31 januari 2011 20:00

finns en fin bok som heter så......

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Liliann

Liliann

31 januari 2011 20:47

Ja nu är det strax februari, härligt att vår3en är i antågande!
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Herta

31 januari 2011 21:30

Härligt med efterrätt.

 
Ingrid

Ingrid

1 februari 2011 15:50

Så skönt att du återhämtat dig från magsjukan!
Det märks att matlusten kommit tillbaka och tur är det ju för oss, för nu fick vi två bra recept från dig. Jag gillar kyckling, men kycklingfilé stekt rakt upp och ner tycker jag är väldigt tråkigt. Jag vill alltid göra någon typ av gryta av den, så ditt recept kommer som efterskickat och receptet på kräm likaså.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anita

Anita

1 februari 2011 18:57

Hittade din blogg helt plötsligt och blev så förtjust. Du heter Anita, samma som jag och du är fyrtitalist liksom jag och är en person som går rakt på sak utan krusiduller samt född i tvillingarna precis som jag. Jag skall fortsätta titta runt och läsa för du skriver så väldigt intressant. Tack för en trevlig stund. Titta gärna in hos mig om du har tid över !!!
KRam

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Titti

1 februari 2011 19:24

Skönt att du frisknat till igen!
Tack för efterrättstipset!
Kram på dig!

 
Ingen bild

AnEk

1 februari 2011 21:32

Vad skönt att du piggnat på dig! Vilken smaskig efterrätt, den skall jag prova nästa helg när barnbarnen kommer, dom älskar kräm i vanliga fall! Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 21 sept 14:46

  Det var så här vi hade tänkt oss AMV och jag. Vi skulle sitta på Middagsberget i Ragunda och njuta av utsikten och fika. Sitta på högsta berget, berget som gäckat oss i flera år nu.   Som ni vet så har jag alltid längtat upp på bergen. Alla ...

Av Anita - Torsdag 20 sept 09:42

  Jag som aldrig brukar bli getingstucken har blivit det fyra gånger i sommar, senast igår. Annars var det en helt fantastisk dag igår. Varmt och skönt som den finaste sommardag. Vinden var ljum för en gång skull.    En bra dag för att fixa ...

Av Anita - Onsdag 19 sept 08:10

  Idag blir det nog en fin dag. Ser att solen lyser på min trädgård som fått andra färger nu.   Härom dagen gick jag en promenad på badstranden.  Tänkte på Astrid Lindgren och filmen vi såg i söndags. På hur fantastiskt det var att hon behöll ...

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se