Direktlänk till inlägg 31 januari 2011

JORD UNDER NAGLARNA

Av Anita - 31 januari 2011 17:33

  

Så småningom slutar stormen ruska om huset. Så småningom går den envisaste magsjuka över.

Nu är det den sista januari och ni kan tro att jag rört mig försiktigt på blankisen idag och kört sakta på vägen. Klarat mig genom dagen utan att några större missöden har hänt trots att jag varit iväg och jobbat mest hela dagen.

Otursmånaden januari är över och jag hoppas, hoppas att februari ska bli lite bättre.


Jag har i alla fall fått för mig att byta jord på blommorna, något jag inte kommit mig för med förut.

Tyvärr har jag fått ullöss på en del av mina växter och fått slänga en del till och med.

En liten spännande grej har jag på gång. Jag fick några svart-vita från av "Skatan" som hon fått från Österrike.

Jag har nu planerat dom vackra fröna och det ska bli spännande att se vad det blir av dom.


Matslusten återkom framöver söndagen och då var det dags för lite matlagning.

Eftersom jag gör som jag vill provade jag ett nytt recept på kycklinggryta.

Enkel, snabb och mycket god. Paprika i 3 färger, strimlad kycklingfile lök och krossade tomater med vitlök till det lite salt och lite chili. Den blev sagolikt god och gjord på 20 minuter. Sån mat gillar jag.Förmodar att det är fler än jag som har frysen full med bär som det inte blir så mycket av.

Nu ska ni få ett recept som gör en sagolikt god efterrätt och bären blir godare än man någonsin kännt.

Tag lite saft (jag använder hemgjord svartvinbärssaft) och gör en kräm efter receptet på potatismjölspaketet. Töm i de frusna bären (jag använde blåbär, hallon och jordgubbar) och låt dom tina i krämen.

Servera med en klick grädde eller glass. Jag strödde över lite äkta vanilj och det blir sagolikt gott och både enkelt och billigt.

  

Så det här var då en enkel och billig och jättegod middag med efterrätt. Så ska det vara när januarimånaden biter en i benen och pengarna nästan är slut.


Dagens ord: Kommer tid så kommer råd. 

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

31 januari 2011 18:39

Vad skönt att du är frisk från magsjukan och att det inte stormar lika mycket längre ... även om det blir blankis efterpå.
Så då kanske jag skall plantera mina skatfrön också nu. Kan man ta vilken jord som helst? Jag vet ingenting för jag har inga gröna fingrar vet du :-)
Februari är en härlig månad för då växer hoppet om våren sig starkare för ljuset kommer ju tillbaka så att det märks ordentligt. Så vi får hoppas på en fin februari.

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

31 januari 2011 19:08

Vad skönt att du börjar känna dig bra igen. Den där efterrätten är nog inte bara sagolikt god, utan också nyttig med alla bär.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
billan

billan

31 januari 2011 19:23

Hoppas verkligen att februari blir snällare mot dig...den är åtminstone kortare:)
Det ska bli jättespännande att se vad det blir av dina skatfröer.....
Till sist tack för middagstipset, det passar både min plånbok och mage!
Kram!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Hannele på Hisingen

Hannele på Hisingen

31 januari 2011 20:00

finns en fin bok som heter så......

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Liliann

Liliann

31 januari 2011 20:47

Ja nu är det strax februari, härligt att vår3en är i antågande!
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Herta

31 januari 2011 21:30

Härligt med efterrätt.

 
Ingrid

Ingrid

1 februari 2011 15:50

Så skönt att du återhämtat dig från magsjukan!
Det märks att matlusten kommit tillbaka och tur är det ju för oss, för nu fick vi två bra recept från dig. Jag gillar kyckling, men kycklingfilé stekt rakt upp och ner tycker jag är väldigt tråkigt. Jag vill alltid göra någon typ av gryta av den, så ditt recept kommer som efterskickat och receptet på kräm likaså.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anita

Anita

1 februari 2011 18:57

Hittade din blogg helt plötsligt och blev så förtjust. Du heter Anita, samma som jag och du är fyrtitalist liksom jag och är en person som går rakt på sak utan krusiduller samt född i tvillingarna precis som jag. Jag skall fortsätta titta runt och läsa för du skriver så väldigt intressant. Tack för en trevlig stund. Titta gärna in hos mig om du har tid över !!!
KRam

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Titti

1 februari 2011 19:24

Skönt att du frisknat till igen!
Tack för efterrättstipset!
Kram på dig!

 
Ingen bild

AnEk

1 februari 2011 21:32

Vad skönt att du piggnat på dig! Vilken smaskig efterrätt, den skall jag prova nästa helg när barnbarnen kommer, dom älskar kräm i vanliga fall! Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 20 juni 16:11

Så unnade jag mig att åka på en PRO-resa   g  Chauffören av bussen var en gammal skolkamrat och bra många i bussen var skolkamrater och vi pratade om att det inte kändes långe sedan vi åkte på skolresa, men det var nog minnet som svek för nog va...

Av Anita - Måndag 18 juni 22:05

Jag öppnar dörren och går ut i försommaren. När regnet dragit bort och vinden mojnat slår syrendoften mot mig, stark och intensiv.   Över sjön seglar ett svart moln och närmar sig sakta. Är det åska på väg tro. Luften liksom väntar på något och ...

Av Anita - Lördag 16 juni 17:25

En del människor tittar uppåt mot solen, månen, stjänorna och molnen. En del tittar på bilar och människor.   Jag tittar mot marken och ingen liten blomma går mina ögon förbi. Nu i skogen den lilla rara ögonpyrolan. Så liten,men den ser ut som o...

Av Anita - Fredag 15 juni 09:26

Äntligen tid hos tandläkaren. Igår morse satt jag där och väntade på lindring. Jättehål på gränsen till att det blev rotfyllning men med bedövning och en timme i tandläkarstolen vinglade jag ut med ena mungipan hängande och halva ansiktet bedövat men...

Av Anita - Tisdag 12 juni 22:38

Ja vad ska man säga om tandvärk. Det är svårt att låta bli att tänka på det och försöka koncentrera sig på något annat. En ny vecka började igår och jag väntade hela dagen på att få besked av en tandläkarmottagning om jag kunde få hjälp. Vid 4atide...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se