Alla inlägg under januari 2011

Av Anita - 7 januari 2011 11:10

  

Julgalningar är både jag och mina båda ungre bröder. KinaBror vet jag inte men jag har sett på facebook att han i alla fall lyckats hitta en julgran där i Kina.

Idag anlände ett julkort från honom med kinesiska tecken. Jätterolig att få för en som älskar julkort som jag och sparar dom i flera år.


För att återgå till det där med julgrejor och tomtar och annat julplock. Mina bröder har kvinnor som bromsar lite och inte vill ha tomtar i varje vrå, men jag kan riktigt blomma ut bäst jag vill eftersom jag inte har någon som bromsar utan får göra precis som jag vill. Det är FRIHET att inte ha någon annan att ta hänsyn till.


Nåja, igår var det snöstorm och vi alla skulle till broder O och äta middag. Som tur var körde sonen så jag slapp. Oplogade vägar och mörker är inte min grej precis.


Hos broder O gnistrade och glimmar det av allehanda ljus utomhus och även inne finns en del tex den granen som blixtrar i olika färger och som jag avundas honom.

  

Nytillskotter för iår är en jättefin kyrka med belysning.


Vilken mat vi fick.

Älgstek med potatisgratäng och en jättegod sås.

Till efterrätt ananspaj med glass. Mums.

Det är härligt att få åka bort och äta och slippa laga själv och det är alltid trevligt att äta i sällskap med andra.


Det tråkiga med att vara själv är att äta ensam men det är som tur är inte så ofta. Det råkar komma matsällskap nästan varje dag faktiskt, utom när det är äver 30 grader kallt. Då blir det att sitta och äta framför tvn för sig själv.


När vi ätit skulle vi titta på broder O:s höns.

   

Tro det eller je. Dom har julfint med glitter i taket! Int4 undra på att dom värper söta små ägg i olika färger.


Ikväll åker sonen hem om nu tågen går som dom ska, vilket man inte alls kan vara säker på.


Jag har skottat snö i ett par timmar nu men det är ok. Jag blir starkare och starkare i spagettiarmarna och det är bara -4 så jag har inte behövt frysa.

Dessutom har jag haft sällskap av glada hunden Bob som ska vara här hos oss idag till katten Oskars missnöje. Han glor på både mig och hunden med ilskna ögon ska ni veta.


Snart är julen slut men min julgran är grön och fin och barrar inte ett dugg. Hoppas jag kan ha den kvar riktigt länge så att det skjuter små fina gröna skott och får små rosa gulliga kottar.


Nu skiner solen igenom molnen och det är bara -5 grader. Det blåser inte ens så det ser ut att bli en fin dag fast det är vintern. Det är bara tacka och ta emot och vända ansiktet mot de solstrålar man kan få.


Dagens ord: Livet är som att cykla. För att hålla balansen måste man vara i rörelse. 

ANNONS
Av Anita - 5 januari 2011 17:54

  

Nåja, inte var vi sju utan elva och inte bara vackra utan kloka också men jag kommer till det om en stund. Man måste ta saker i rätt ordning annars blir det ännu mer förvirrat än det behöver bli.


Så alltså. Igår morse hade jag tänkt åka lite till jobbet. Strax efter kl 9 kom sonen in i sovrummet och sa:" Mamma, ska inte du åka till jobbet idag"?


"Nej, jag tror att jag ger fan i det och far en annan dag".

Det mina vänner: Det kallar jag FRIHET

Tänk att få rulla ihop sig under varma täcket och lugnt somna om igen!

FRIHET


Mitt i vinterns kyla känner jag ett litet sting av LYCKA. Jag är faktiskt FRI


Så rullar dagen på. Lille gullige Liam och resten av gänget kommer in. Han lånar mig kamera och fotograferar allt möjligt som till ex sin mofar B.

   


Vid 4-tiden åkte DataFia och jag till Bräcke för att träffa de fantastiska och kloka kvinnorna som vi inte träffat på ett par månader nu.


Det var roligt att se dom igen.

Ett gäng tjejer med olika jobb, olika åldrar och olika förmågor.

Tillsammans en ring av värme och styrka som vi ger till varandra.

Vi berättar vad som hänt oss sedan sist. vad vi ser fram emot inför det nya året och ibland ser andra lösningar som vi inte hittat själva.


Jag för min del är liksom två människor.

SurAnita ur skafferiet som kommer fram på vintern

och dansande sommarAnita som tycker livet är en fest på sommaren.


Det är det som jag inte kan påverka som gör mig deppig.

Som kylan. När tänderna skakar i munnen och fötterna är iskalla., händerna stela som träpinnar då hjälper det liksom inte att följa de råd man får.


Lägg ingen energi på det du inte kan göra något åt!

Flytta söderut. Du har ju inget som tvingar dig kvar!

Tänk positivt!


Vinterdeppiga jag då. Ännu mer nedstämd. Som lök på laxen ska jag ha dåligt samvete för att jag har mage att klaga och känna mig nedstämd. Inte nog med att jag fryser mig blå.


Men som sagt. De här dagarna med besök i huset. med glada människor, god mat, kaffepannan puttrande på spisen och goda vänner som ger styrka och värme känns det faktiskt bättre.

   

Nu har trots allt halva januari snart gått.

Elräkningen har inte kommit ännu.

Jag har fått ved så jag kan ha varmt.

Snart kommer tulpanerna med sina krispiga härliga blad.


Det fantastiska tjejgänget har bestämt att 2011 ska bli ett bra år för oss alla och då får vi väl tro på det.


Dagens ord: Känn tilltro till livet. Har det varit rent hemskt kan det bara bli bättre.  

ANNONS
Av Anita - 3 januari 2011 09:59

  

Vilken tur att mina släktingar och vänner söderifrån kommer ibland. Dessutom att det blev rena sommarvädret, bara -5 grader och lugnt och fint.


Eftersom jag hatar vinter skulle jag knappt ha gått ut, bara för att hämta ved och skotta och möjligen en liten promenad men.....det blev en hel dag av lek istället.

  

Killarna bestämde sig för att ha en liten intern pimpeltävling ute på sjön. Jag gick ner för att kolla läget. Där på en liten liten ryggsäck precis lika som en stor satt lille Liam med ett pimpelspö och gjorde precis som dom stora killarna. Ryckte till med pimpeln precis som man ska göra. Gullig är han.

  

Inte nog med det han har en liten, liten snöskoter som fungerar. Det är inte klokt vad det finns.


   

Min bastu har varit lika insnöad som jag i snart två månader nu men nu fick jag en väldig lust att bada bastu. Sonen skottade fram den till mig och det var bara att börja elda.

   

Det är klart att man måste grilla korv och fika när man är ute. Här har elden alldeles kommit igång.


Efter pimpeltävlingens slut kom tjejerna också för att vara med och det blev ett grillande och skrattande. SnickarMagnus vann pimpeltävlingen med ynka 4 fiskar.

Den här tiden nappar det inte så bra men skit samma. Huvudsaken är att det är kul.


  

Nu är det dags för mig att krypa in i bastun. Det är varmt och skönt och ångar och ryker. När man sitter i bastun blir man plötsligt kroppsmedveten något jag inte är i vanliga fall. Man känner svetten rinna i pannan. Man smörjer in sig med härlig creme och tar snö i handen och kyler ner sig.

   

Solen lyser in genom det lilla fönstret och får kristallen jag har hängande att kasta regnbågsreflexer i hela bastun. Det doftar gott av örterna jag lägger i vattenhinken.


Efter ett tag måste jag gå ut och lufta mig och kliver ut i snön. Dom andra står och skriker att jag ska rulla mig i snön men det gör jag inte. Det får vara någon hejd på tokigheterna.


Så gick mest hela dagen under enbart lek och gamman och vi gick hem en stund var och en till sitt.


Strömavbrott blev det framåt kvällen och det blir väldigt tyst och mörkt när strömmen går.


Halva styrkan drog iväg till Kälarne för att se filmen "Cornelius". Där hade dom ordnat det fint med en liten kille som satt och spelade corneliusbitar innan filmen började.

Jag tyckte att det var en bra film om än väldigt sorglig. Han som spelade Cornelius var väldigt lik honom och sjöng väldigt bra.


Vi avslutade kvällen hemma hos broder B och sedan vandrade jag hem i natten med pannlampa på skallen för att se. Som ni vet är det kolsvart i paradiset Fisksjön och det var mulet så inte ens stjärnorna lyste.


Jag så kan det vara en lekdag i Fisksjön mitt i den kalla vinter. Inte så dumt va?


Dagens ord: Glöm för allt i världen inte bort att leka, stoja och ha kul.

Av Anita - 1 januari 2011 19:32

Alla sova på enslig gård djupt under morgontimma.

Alla utom jag som röjer efter nyårsfesten.

  

Tänk så mycket disk och flaskor det blir efter en sådan fest.


En nyårsfest i Fisksjön är troligen inte likt något annat.

Jag började redan kl 7 med att laga mat.

En hel plasthink med exotisk sallad och det ska jag säga er att det är en faslig massa hackande och skalande för att göra det.


Så göra hjärtan av bröd till förrätten räk och laxröra.


Baka in kasselrn och göra röra av örtost och annant smått och gott.


Sonen och kompisen bar in bord och stolar och dukningen blev så här.

  

AMV  med man kom lite tidigare och det var bra för då fick jag hjälp.


Sedan började dom strömma in .

  

Brorsonen kom med rosor som doftade så gott och Datafia hade en vit ros med. Jag älskar rosor och blommor över huvud taget.

Sam o Leila kom med iransk choklad. saffran och en musmatta som såg ut som en persisk matta.

Det kom vin och choklad och lite av varje.


Det var bara att dra igång festen. Sonen hade eldat så svetten lackade och vi var till och med tvungna att öppna ett fönster.

Jo det är sant! Har aldrig hänt på vintern förut.

Så kom broder O med sambo och tre hundar och så brakade festen loss.

  

Tror vi blev 17 personer och tre hundar och en katt. Mitt hus är för stort i vanliga fall men när vi är många är det nästan för litet.


Oj vilket liv och vilket flöj det blev . Jag gillar när det är så här, hundarna tigger, någon sover på sängen. några skrattar och alla pratar i mun på varandra.


Det snöar utanför men är bara några grader kallt. Vi har tänt marchaller och ljuslyktor överallt för att lysa upp mörkret i storskogen.


För att svalka och och smälta maten klär vi på oss och tar en promenad.

Det blir badstrandsrundan som nu är uppkörd av snöskotrar. Det är mörkt. Först går DataFias man med jättestora steg med sina långa ben och vi blir nästan efter.

Jag går med pannlampan och sedan kommer resten av gänget stojande och pratande. Snön faller i stora flingor, det är mörkt och stigen är smal genom skogen. Tomtarna tittar fram bakom granarna och hundarna hoppar omkring vilda av glädje.


Hem igen och det vankas kaffe, glögg, efterrätt och godis. 


Så är det då dags för ett GOTT NYTT ÅR Vi fyller glasen med mousserande  vin och Champis och skålar för det nya året precis som alla andra runt omkring oss gör.


Fisksjön är fyrverkerirädda hundars paradis en sån här kväll.

Vi har inga smällare men 10 såna där luftballongenr som man eldar under och får att flyga iväg. Inte gick det så bra, men tre stycken for iväg mot skyn trots det ymniga snöandet.


Vi eldade i min eldkorg hela kvällen och vi slutade festen med att grilla korv på den och det gick ju bra.


Några for hem, någon låg över och jag rasade i säng fram på småtimmarna.

Till sorlande röster låg jag i min säng och kände att mina åderbråcksben värkte men jag kände mig nöjd med kvällen.

Det är precis som det ska vara. Många människor. Mycket skratt och glädje.


Den första som dök upp i morse var broder B och M på skotrarna. Broder B är lite märklig på sitt sätt. Han ville ha kaffe men inte sitta inne utan ute på bron och dricka det????????

Sedan kom snöröjargubben och vi drack kaffe.

Så dök SnickarMagnus, M och broder B upp igen och en stund senare Broder B:s fru och lille Gullige Liam.


Alla är liksom lite sega idag och jag blev glatt överraskad av att vi blev bjudna hem till broder B på middag så jag slapp maten.


Jag och sonen vandrade iväg i mörkret och nu är vi tillbaka hemma och ska ta en verkligt lugn kväll med tv.tittning och slöande. En bra början på ett nytt år.


Dagens ord: Finns det hjärterum finns det stjärterum även om man måste låna till lite stolar. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se