Direktlänk till inlägg 8 februari 2011

FÖRBANNAD SÅ IN I NORDEN

Av Anita - 8 februari 2011 17:52

  

Hörde på radion idag att regeringen tänker höja pensionsåldern.

Kortsiktigt för att slippa betala pension som alla utslitna 40 och 50-talister jobbat ihop. Inte nog med att dom blåste en på ATP-n.


Stackars stackars dom som tänkt att snart, snart är jag fri och så får dom den här kallduchen.

  

Många över 60 är slitna och har diverse krämpor men nu är det ju näst intill omöjligt att bli sjukskriven så hur ska det bli.


Igår hörde jag att vi hade nordens högsta ungdomsarbetslöshet. Värre lär det bli om man höjer pensionsåldern. 


För en vanlig människa som jag med vanligt bonnförnuft så är det självklart att det är ungdomarna som ska jobba och tjäna in pension, kunna skaffa bostad och familj och försörja sig själv.


Det måste verklligen vara fel att dom ska studera halva livet för att det inte finns jobb (det har ju pensionärerna om man får göra som man vill) Många måste bo hemma hos föräldrarna och leva på dom tills dom är vuxna.


Om man tänkte lite längre än vad näsan räcker skulle man kanske inse  att friska, pensionärer kanske har råd att göra lite grejor som att köpa hus. fixa med olika grejor och på så sätt betala skatt en gång till medan ungdomar inte har pengar att spendera.


Men......det är klart att ska man betala massor med pengar till dom som redan har och till politikerna så måste man ta till kortsiktiga grejor och vad bryr sig en politiker om hur det blir sedan. Då har han sitt på det torra redan.


  

Så kan man också undra hur dom tänkt göra med oss som redan har tagit ut vår pension. Ska den dras in då? Står jag här utan jobb, utan a-kassa, utan pension.

Låter otroligt men man kan aldrig veta. Det skiter man väl i och det är bara att gå och dränka sig i närmaste sjö. Bra det för då får man ju behålla lite skattepengar.


Det är undomarna som ska ha jobb, inte tvinga gamla slitna människor jobba för det gynnar ingen i det långa loppet.


Dagens ord: Vi låter överheten styra hur dumt det än är. Varför är vi sådana?

 
 
zaq

zaq

8 februari 2011 19:42

Jaa, du... Revolution kanske? Nä... inte... Inte vi inte, vi nordbor...
Ja, jag har inget att tillägga, allt du säger är rätt, tyvärr

http://zaq.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

8 februari 2011 21:00

Visst kan man undra på hur de tänker. Ska alla jobba till 69 år blir det ju ännu större ungdomsarbetslöshet. Men så långt tror jag väl aldrig att det går man man retroaktivt drar in pensionen för oss som redan börjat ta ut den. Då bleve det nog revolution även i Sverige!!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

9 februari 2011 11:16

Än så länge är det på utredningsstadiet ... guskelov ... och blocköverskridande (sossarna är med på det hela också... så man kan inte "rösta bort" förslaget vid nästa val om det blir "verklighet") Jag tror som du att det kommer bli revolution om det går igenom. ... Men allt handlar ju om pengar förstås ... att de skall räcka till pensionärer som blir sisådär tjugo år äldre än för bara några decennier sedan och som ju skall ha pension "ända fram" ... Men får man ut ungdomarna i arbete så blir det ju mer pengar in till pensionerna ... så det är i den ändan man måste börja tycker jag också. Att få ut ungdomarna ...

Vi pensionärer behöver inte vara rädda. Aldrig att de kan dra något retroaktivt men det är synd om de kommande pensionärskullarna.

Vi får protestera om det blir en "riktig" förändring.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
conny

conny

9 februari 2011 15:15

Jag hörde också förslaget. Varför inte låta de unga arbeta i stället, de som är friska och starka? Det går ju massor med 20-30åringar arbetslösa. Pensionsåldern borde sänkas i stället! Idiotisk politik!

http://conny-tankarblogspot.se

 
Anita F

Anita F

9 februari 2011 15:32

jag hörde också det där urbota dumma förslaget och tänkte på mina barn. De som har jobb får jobba ihjäl sig för att tempot är så högt. De håller inte fram till en högre pensionsålder. Det är synd om alla som inte får jobb för att de gamla går kvar.
Du har rätt och jag håller med dig i allt.
Stor kram fårn mej !!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

t

9 februari 2011 18:56

Att sätta alla pensionsmässiga som stoppklossar på alla jobb verkar inte klokt! De unga ska ha jobb medans tid är, vad ger det annars för signaler?
Nä, nån jäkla ordning får det allt lov att vara!
Jag håller med du, Skogsnuvan!

 
Soldansaren

Soldansaren

9 februari 2011 19:10

Väl rutet!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
billan

billan

9 februari 2011 21:30

Det är så idiotiskt så man blir alldeles mållös.....

Men hör här så kanske du blir på lite bättre humör! Jag vet ju att du är tokig i Italien... jag har en liten fin Catolica-pelargonstickling som jag ska skicka till dig så fort det blir varmare ute, vill inte att den lilla skönheten förfryser sig:)
den kommer väl framöver vårkanten!
Kram.

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
irja

irja" title="http://bloggplatsen.se]irja[/url]" target="_blank">bloggplatsen.se]irja[/url]

10 februari 2011 01:27

Kära Anita !!!
Jag reagera också mycket negativt på deras förslag, om höjd pensionsålder,jag tycker de kan sänka sina egna löner,,,,
Men det värsta hörde jag idag,att det var hur många ungdomar i ålder 19-25 som var förtidspensionerade, det kan jag inte heller förstå.... ja denna regering kan göra en flyg förbannad.... är det att försöka gömma stadestik om ungomsarbetslösheten,,, ja,ja man kan ju undra,,, denna regering är verkligen missundsam mot 40-50 talisterna....
Vi får vänta och se,åt vilket håll det lutar....
Önskar dig en bättre dag idag.....
KramiZ IA

http://40-talisten bloggplatsen.se

 
Staffan H

Staffan H

11 februari 2011 00:09

Det verkar vara ett siffernisseförslag. Visst, livslängden har ökat och så vidare, men i exempelvis mitt jobb måste man uppfylla de medicinska kraven. Undrar hur många av oss som skulle klara dem ända till 69? Den som vill jobba längre ska naturligtvis få göra det så länge det är möjligt, men precis som du säger behöver ju ungdomarna få jobb också. Det kan vara skäl nog till att sluta jobba medans tid är. Undrar för övrigt varför ungdomsarbetslösheten är så hög. Någon politiker kanske skulle tillsätta en utredning som det så vackert heter.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards