Direktlänk till inlägg 13 februari 2011

DEN ALLRA BÄSTA TIDEN

Av Anita - 13 februari 2011 09:46

  

Kinabror tror minsann att jag inte får plats uppe i varma spiselhörnan utan bränner aslehalvan på spisen så då var jag väl tvungen att gå upp till bevis.

Som ni förstår så har jag det varmt och skönt men jag hoppar inte lika smidigt ner och upp som jag gjorde som liten stumpa.


För att återgå till rubriken.

Igår var en rent otroligt trevlig dag. Började med ett samtal från DansBritt och ett från Spökjägarn.


Sedan ringde min bästa vän AMV och talade om att hon tänkte komma och hälsa på.


Hon dök upp lastad med tulpaner, kaffepaket, fisksoppa, gott bröd och parmaskinka och kokosbollar till fikat.

   

Som alltid har vi såå mycket att prata om och vi kom ganska snabbt fram till att vi växte upp under den allra bästa tiden.


I skolan var skolagan borta men vi hade så bra lärare och vi behövde inte gå till skolan utan fick åka taxi.


Alla hade ungefär lika fattigt och ärvda kläder så jag minns aldrig att någon blev retad för kläder. Inga krav där.


Maten lagades på skolan av de snälla mattanterna och var på råvaror från byn och var till och med godare än maten man fick hemma.


Vi cyklade och åkte spark när vi skulle på byn och det fanns 3 affären och en biograf som visade filmer varje vecka.


Det gick bra att ta sig till samhällen utför. Rälsbussen gick flera gånger om dagen och annars kunde man ta mjölkbilen som hade plats för passagerare.


När man var 16 var man vuxen och då fick man jobb, kanske inte precis det jobb man drömt om men arbetslös blev man aldrig.


Det var inte farligt att lifta eftersom man kände dom flesta och alla stannade och tog upp en.


Sedan kom p-piller och den annorlunda synen på sex. På bio visade gladporr för att avdramatisera. Vi levde i frihet.


Dåligt med pengar var det men blev bättre och bättre för varje år och AMV och jag hade råd att dra till Italien ett flertag gånger och hade med oss massor med snygga kläder och skor hem.


I Italien vimlade det av vackra och snygga killar som man bara behövde ge en blick så for dom runt en som vackra fjärilar och det var bara att välja och vraka.


Så gick våra tankar.

Nu är allt borta. Inga affärer, inga förbindelser från den här byn, ungdomarna flyttar till stan vid 16 och kommer inte tillbaka mer. Arbetslösheten bland ungdomar är stor och lifta vågar ingen längre. Sex kan medföra inte bara att man blir med barn men att man får könssjukdomar och om man har riktig otur Aids.


Rätt var det var som kom DataFia vandrande nerifrån byn med hunden Bibi.

  

 Den hunden är så otroligt kelig men släpper så mycket hår så man blir som en jämthund hela människan. Tur att det finns klisterrullar, en förnämlig uppfinning.


Sedan dök ytterligare tre vänner upp, den ena med en verktygslåda och han försökte laga mitt element men det var bara varmt en stund sedan blev det iskallt igen. Dessutom hade dom med mat till mig.


 Ni hör ju. Säger det igen och har sagt det förut. Det finns ingenting så värdefullt som goda vänner. Dom är värda sin vikt i guld.


AMV och jag tog en liten sparktur också och när hon for hem åkte jag med ner till DataFia som lovat oss lite efterrätt och kaffe.

Jag blev kvar där och såg på utttagningen till eurovisionsclagern och så var då dagen slut.


En allt igenom jättetrevlig dag och frampå dagen blev det lite varmare så vi frös i alla fall inte inomhus.


Dagens ord: Det VAR bättre förr.

 
ANNONS
 
billan

billan

13 februari 2011 10:47

Det här inlägget gjorde mig varm och glad i hjärtat!
Ha en skön söndag i ditt paradis!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
billan

billan

13 februari 2011 10:55

Apropå våra kissekattor, så tror jag bilden min på Signe tror jag motljuset spökade hon är precis lika grå som din Oskar:) Jag ska leta rätt på någon bild som stämmer bättre med verkligheten. Gammelkatten min, Pusan däremot är svart som synden.....

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
The Secret Garden

The Secret Garden

13 februari 2011 12:23

Vad spännande att du åkt förbi strax utanför! :) Ja världen är ju liten, det har man insett många gånger. Ja, det är så vackert här med utsikten över sjön och bergen! Men...tyvärr tänker de sätta upp Gigantiska vindkraftverk mitt uppe på berget tvärs över sjön, rakt i söderläge. Mitt i utsikten från byn!!............

Joodå, jag har funderat på att ha öppen trädgård nu i sommar. Det blir tydligen ingen "Tusen Trädgårdar" i år, men Tidningen Land brukar ju ha "Öppen Trädgård" varje år, men jag vet inte hur man anmäler sig till det.

Ha en trevlig söndag!

http://www.hemligatradgarden.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

13 februari 2011 12:44

Tack snälla Anita för den underbara bilden av dig i spiselvrån!

Vi brukar också säga att vi levt i den bästa av tider.

När man ser och läser om hur folk sliter ut sig, inte kroppsligt som förr i tiden, men mentalt så blir man nästan rädd.

Kroppsliga krämpor går kanske att göra något åt, men när folk "går i väggen" så att de måste vara sjukskrivna långa perioder, då är det illa. Till och med många barn och ungdomar visar tecken på utmattningssyndrom.

Hoppas att du får en riktigt skön söndag!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansaren

Soldansaren

13 februari 2011 14:30

Vilken underbar bild på dig där uppe i spiselvrån!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Lise-Lotte

13 februari 2011 15:13

Du ser ju ut att ha det riktigt mysigt där uppe med en bok och lite kaffe ;) Härligt foto!!

 
Ingen bild

storabh

13 februari 2011 18:40

Ja, tänker man efter så är livet makalöst, om man är ogift vill säga!

 
Lena

Lena

13 februari 2011 19:19

Håller med om den allra bästa tiden! Så mycket enklare! Helt enkelt toppen.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Staffan H

Staffan H

13 februari 2011 23:56

Nu fick din bror i Kina nog riktigt lång näsa. Helt underbar bild! Du är en av de skönaste bloggarna som finns, om den saken råder inget tvivel.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

14 februari 2011 07:24

Du har rätt!!! Det VAR bättre förr !!! På nästan alla sätt och vis och av precis de anledningarna du listade där ... och så det här med TIDEN. Alla hade TID med varandra, träffas, prata, ta det lugnt.

Vad härligt du har det däruppe bredvid den varma spisen och skorstenen. Och med Maria Gripe (Nyköpings stolthet)att njuta av.

Vännerna är GULD värda och mer därtill. Guld är vackert och värdefullt. Vänner är vackrare, oersättliga och ovärdeliga.

Kram på dig min nya, kloka, härliga vän!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Margit

Margit

14 februari 2011 12:24

Vilken härlig bild av dig...där du sitter uppkrupen.i spiselvrån...
Ja vissr var det mycket som var annorlunda förr...mycket man kände igen..när jag läste det du skrev..och berättade!!!
Krampå dej!!!!

http://margitholm.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 17 jan 16:07

  När det knappt ljusnar fast jag upptäcker att jag sovit till halv 9 så tappar man sugen om man nu haft någon. Det har snöat igen. Släpar mig upp för att tända i spisen och koka kaffe. Det är då jag hör ett muller utanför och ser man på....... ...

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se