Direktlänk till inlägg 14 februari 2011

AFFIRMATIONER OCH ALLA HJÄRTANS DAG

Av Anita - 14 februari 2011 10:02

  

Alla hjärtans dag och jag skickar varma tankar till er alla min bloggkompisar runt om i Sverige och önskar att ni kommer att få ett fint och trevligt år.

Jag önskar faktiskt det av hela mitt hjärta för trots mitt dåliga humör och min negativitet så tycker jag mycket om er alla och önskar er det bästa av livet.


Nu är det slut med det positiva för idag. Vaknar till -30 graders kyla och inser snabbt att idag blir det inte att åka till jobbet eller att åka på sparktur. Solen värmer men i den här kylan får man vara glad om det blir -20 när det är som varmast mitt på dan.


Plan nr två. Jag låg och tänkte på i varma sängen att jag kanske skulle ta och marmorera om mitt köksbord, något jag länge tänkt göra. Det är så roligt att marmorera men kylan fullkomligt förstenar mig så jag drar på kläder, småhuttrar och mina händer är kalla som is. Plan 2 läggs på sidan.


Går och hämtar posten och ger fåglarna mat. En isande vind kommer från sjön. Inte nog med att det är kallt det blåser också. Går in till grannen och lämnar posten. En av fåglarna skiter på min mössa, ett straff för att dom inte fick mat i tid skulle jag tro. På min nya mössa!!!!!


Affirmationer.

 Hoppas  att jag stavat rätt.

Jag har ju gått på kurs för att bli en positivare vintermänniska men jag är förmodligen ett hopplöst fall.


Det är allmänt känt att både idrottsmän och andra använder sig av tankekraft för att komma dit dom vill.

Det går till så att man upprepar och ser framför sig målet man vill nå och då blir det så. Det har skrivits otaliga böcker och hållits otaliga föredrag om det.


Så Vi gjorde en tavla som representerade det vi vill ha och så ska man upprepa för sig själv varje dag det man vill ska hända.


Så gjorde ock jag men jag måste vara felprogrammerad.

Hör bara här:


Jag är frisk.

Har aldrig varit så mycket sjuk som den här vintern. Förkylningar, harpest, blåskatarr, magsjuka.


Jag är vacker.

Jag har aldrig varit så ful. Håret torrt och fnöskigt och omöjligt att kamma. Allt hänger och rynkorna är fler än någonsin. Att undvika spegeln är enda metoden att slippa se eländet.


Jag är full av energi.

Pytt i pannan, trött och orkeslös och ganska energilös faktiskt, mer än vanligt.


Jag har gott om pengar och kan unna mig allt.

Jag har aldrig varit så fattig sedan jag var tonåring och utgifter i form av trasiga bilar, trasiga grejor, vansinniga elräkningar bara rasar över mig som konfetti.


Då säger en av mina kompisar att jag inte har nog mycket tro.

Då går jag i taket för såna grejor har jag hört förut när frireligiösa tokgubbar stått och sagt till dom som har haft det för jäkligt. Det är ditt eget fel för att du tror inte nog mycket. 


Som jag försökt. Eftersom jag är den sorten som inte kan tänka att jag blir lyckligare av att andra har det sämre så är det en del dagar svårt att hitta

5 positiva saker att glädjas åt. Visst finns det ibland. Jag har inte så stora krav.

Jag kan glädjas av ett trevligt samtal med en god vän.

Jag kan glädjas åt att slippa kliva upp när jag är trött.

Jag kan glädjas åt att katten Oskar alltid värmer mig när jag fryser.

Att jag trots allt har massor med goda vänner som är styrkan i mitt liv.

Att inte riktigt alla krukväxter har dött.


Se så ja. Jag lyckades krysta ut några grejor idag också. men..... undrar när jag ska slippa frysa, kanske inte förrän jag hamnar i helvetet om jag nu kommer dit, om det ens finns något helvete.

Jag hatar att frysa, att händer och fötter är som is, att det skär som knivar i bröstet när jag drar vedkärran  upp för backen och näsan är iskall.


Grannen han kliver inte upp när det är över 20 grader och påstår att dom som gör det är helt vridna. Det är klart. Han har ju någon annan som bär ved och

hämtar post och kommer med maten, men strängt taget har han rätt.


Vad ska vi hitta på för dagens ord idag då:

Hur man än vänder sig så har man rumpan bak.

    

 
ANNONS
 
Skaffaren

Skaffaren

14 februari 2011 10:51

Idag har jag kunnat glädjas år att jag hittat din blogg. Och då räcker det med en sak :-)
Jag återkommer.

http://skaffaren.blogspot.com

 
Margit

Margit

14 februari 2011 12:32

Im morse..när jag gck ner till "nedre våningen..kollade på tremometrn..ute och inne tempen. _ 17.7 ute..och + 17 inne...så tÄNKTE jag på dej!!!! Jag tycjker att + 17 inne är svalt...men jag kan tänka mej ..vad hur många grader hade du!!!
För mej var det endast att sätta på nåra elemnt..härnere... och om ett pat timmar så var det + 21... Och "uppe", dä vi ligger..så hade vi ca +20 kl 7..och det tyckte jag var "lite svalt".

Jag beundrar dej Anita..att du ändå kan ta fram alla positiva saker..och se dem. Det är så lätt..att när det är jobbigt runt om en på olika sätt..då ser man inte ens,de små glädjeämnena...
Här skiner solen i Kolsva.
Vi ahr inte särskilt "på programmet" idag. Förutom 10.30..då ska jag åka på GYMPA igen. Har ahft förhinder nu 2 måndagar..så idag..så är det bara att ta nya tag..och kämpa..och när timman är slut...så känner jag mig SÅ nöjd och belåten.
VARMA kramar tilld ej, Anita!!!! och jag önskar dej en fin ALLA HJÄRTANS DAG!!!! din vän Margit.

http://margitholm.blogg.se

 
billan

billan

14 februari 2011 12:55

Det där med tro kan jag skriva under på, "tron kan försätta berg".....hur mycket jag än försöker tro så är det bara berg och motförsbackar överallt:(......

Jag är nöjd och belåten över att jag tog kompledigt idag, tänker knappt sticka ut näsan genom dörren:) Bara en kort sväng till postlådan, misstänker att det kan ligga en elräkning där...hoppas slippa få en allt för kraftig elchock bara...Jag måste fylla på fågelfrö o nötter också....
Sedan blir det till att starta musjakten, Signe kom nyss in och släppte lös en pipande varelse i huset:(..
Önskar dig en fin Alla Hjärtans Dag!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Anita F

Anita F

14 februari 2011 14:05

Oj, oj vad jag har skrattat åt ditt inlägg idag. Du är för go, vännen !!! Vi sitter i samma båt det är bara det att jag tar ut bekymren i förväg. Men visst är det sant att tron försätter berg. Berget kanske inte rör sig men tror man det riktigt mycket så inbillar man sig att det rört på sig.*skrattar*
Hår, rynkor och kalla fingrar .... ja allt du räknar upp stämmer överens med mig. Tänk, då är vi två. Om vi försöker "tro" bort det tillsammans så kanske, kanske ???? Ska vi försöka och börja redan i morgon???
Stor Alla Hjärtansdagskram till dig min vän !!! Så glad att jag hittade din blogg.

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Cecilia

14 februari 2011 19:02

Kram på dig faster ja denna vinter har varit tuff hoppas du får en bättre vår och sommar.KRAMAR på dig.

 
Skatan

Skatan

14 februari 2011 19:37

Idag har till och med jag deppat ihop nästan ... trots att jag veeet att jag kommer till värmen redan på lördag. MEN kylan tar knäcken på mig med och då har jag inte tillnärmelsevis så kallt som du. Du har verkligen haft många motgångar men nu ... alldeles snart vänder det skall du se. Jag skall "be" för dig ... fast jag egentligen inte är så religiös ...så får vi se om jag blir bönhörd.

Varma kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Av Anita - Lördag 5 jan 09:28

Jag tittar ut genom fönstret och får se sju snöskotrar åka över sjön. Eftersom det regnade igår skulle jag tro att det var väldigt subbigt och blött på sjön. Nu verkar det vara uppehåll och nollgradigt. Blankis och jättehalt.   Det har minsann va...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se