Direktlänk till inlägg 23 februari 2011

FORTSÄTTER OCH FORTSÄTTER OCH FORTSÄTTER

Av Anita - 23 februari 2011 08:56

Ska det aldrig ge sig? Vecka på vecka, dag efter dag. Inte -36 men väl -30 och jag tror aldrig jag frusit så som jag gjort den här vintern.


Det är som om jag hade isvatten istället för blod i ådrorna. Händer och fötter är som isbitar och jag får aldrig upp värme i dom.


Jo, när jag vaknar på morgonen och har legat nerbäddad känns det riktigt bra och likaså när jag tar ett riktigt hett bad men nu när jag har iskallt i badrummet eftersom elementet är trasigt så blir jag lika fort kall igen när jag ska upp ur badet.


Jag har kommit på att man kan klä sig under täcket även om det är bökigt. sockar, benvärmare, kalsonger, byxor undertröja, flanellskorta, ylletröja, handledsvärmare och torgvantar. Det är värst om jag blir iskall det första på morgonen. Man är mest frusen då.


Med klomsna fingrar tänder jag i spisen i köket och försöker värma fingrarna på kaffekoppen.


Jag fryser inne. Jag fryser ute. Jag fryser när jag hämtar ved. Jag fryser när jag kör bil. Jag fryser när jag hämtar posten.


Alla planer blir omkullkastade. Att hälsa på kompisar, att åka och handla, att åka spark, att gå på skoterlederna och få lite motion. Allt, allt blir bara drömmar i det blå. De enklaste saker förvandlas till oöverstigliga berg när fingrarna känns som oformliga prinskorvar.


Visst, jag vet att jag sagt i min blogg att Livet ska vara lätt att leva. Vilket jävla skämt. Jag minns inte sist livet kändes lätt att leva.  


Dagens ord skulle kunna vara: Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Det löjligaste jag någonsin hört. När det är över -30 kan man inte klä sig så man inte fryser. I så fall skulle man ha så många lager kläder och ansiktsmask men då skulle man inte orka gå eller kanske man skulle ha någon form av rymddräkt.


Dagens ord får bli: När kylan nyper till är livet mest bara skit.

 
ANNONS
 
Liliann

Liliann

23 februari 2011 11:35

Håll ut Anita!!! det blir mildare till helgen.
Kramar i massor

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lise-Lotte

23 februari 2011 13:24

Jag inte ens föreställa mig hur du har det där i kylan i Fisksjön, men jag förstår att det är ett litet h-vete just nu.
Har också kollat vädret inför helgen och vi får ju verkligen hålla tummarna för att meteorologerna har rätt för en gångs skull och att kylan släpper!
Kram

 
Ingen bild

Ewan

23 februari 2011 17:01

Du har verkligen "satt ord" på vad det vill säga,att frysa.Jag hatar känslan.Jag vet att du har det mycket värre än jag.
Varma bad,är skönt.Mindre skönt,att kliva upp.För Ewan har heller inget element,i badrummet.
Sjömannen satte aldrig upp något element,efter badrumsrenoveringen,för ett år sedan....brr.....

 
Soldansaren

Soldansaren

23 februari 2011 19:26

Känner med dig! Nej, det där med att "det är väl bara att klä på sig" är bara skitsnack. Jag fryser som en gris här hemma, trots att vi bara har -17 ute och får ofta höra att jag får väl klä på mig då. Men man vill ju för fan kunna röra sig också! Och vi har ju, som sagt, rena värmeböljan här nere. Lider med dig, känner med dig!
Varma kramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

23 februari 2011 22:15

Jag gick och tänkte på dig och hur du har det. Att du bara orkar!

Jag kommer ihåg "för hundar år sen" när vi hade strömavbrott ett par dagar på senhösten och bara hade en liten kakelugn att elda i. Det var så isande kallt inomhus, så jag gick ut i ladugården till korna. Sällan har vi haft så välklippta och välryktade kor som efter de två dagarna. Det finns ingenting så vidrigt som att frysa inomhus.

Nu blir det nog snart bättre väder både hos oss på Gotland och hos dig. Till helgen kommer mildvädret. Enligt yr.no får ni plusgrader i mitten på nästa vecka!! Det låter väl trevlig!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Dansbritt

23 februari 2011 22:35

Nu tycker jag också att det räcker. Lite vårsol med takdropp skulle sitta fint. Kram

 
Margit

Margit

23 februari 2011 23:18

Förstår min vän Anita, att du fryser!!! Önskar att du kunde komma en runda till oss..och få lite av värmen som vi just nu har här hemma hos lasse. Ute är det - 22...och inne just nu...+ 21.8..alltså 44 graders skillnad....
Och du just nu kanske bara har ca + 15...DET är inte varmt, då fyser man!!!

Beundrar dej, att du ändå mitt i kylan har din HOMOR kvar!!!!
Ösnkar dej min vän en GOD NATT och hoppas att du kan sova gott ändå!!!
Kram!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Selma

Selma

24 februari 2011 18:33

Det har sannerligen varit en kall vinter.

http://frunatmaken.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 18 juni 22:05

Jag öppnar dörren och går ut i försommaren. När regnet dragit bort och vinden mojnat slår syrendoften mot mig, stark och intensiv.   Över sjön seglar ett svart moln och närmar sig sakta. Är det åska på väg tro. Luften liksom väntar på något och ...

Av Anita - Lördag 16 juni 17:25

En del människor tittar uppåt mot solen, månen, stjänorna och molnen. En del tittar på bilar och människor.   Jag tittar mot marken och ingen liten blomma går mina ögon förbi. Nu i skogen den lilla rara ögonpyrolan. Så liten,men den ser ut som o...

Av Anita - Fredag 15 juni 09:26

Äntligen tid hos tandläkaren. Igår morse satt jag där och väntade på lindring. Jättehål på gränsen till att det blev rotfyllning men med bedövning och en timme i tandläkarstolen vinglade jag ut med ena mungipan hängande och halva ansiktet bedövat men...

Av Anita - Tisdag 12 juni 22:38

Ja vad ska man säga om tandvärk. Det är svårt att låta bli att tänka på det och försöka koncentrera sig på något annat. En ny vecka började igår och jag väntade hela dagen på att få besked av en tandläkarmottagning om jag kunde få hjälp. Vid 4atide...

Av Anita - Söndag 10 juni 22:12

När tandvärken hindar mig från att sova trots syrendoft och koltrastsång är det bara att kliva upp och diska och stöka fast klockan är tre på natten och det börjar ljusna.Sjön ligger blank och fin.   Bortsett från tandvärk så har det varit en fin...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se