Direktlänk till inlägg 5 mars 2011

KVALSTER OCH KRUMELURER

Av Anita - 5 mars 2011 08:31

  

Hurra nu behöver jag aldrig mer dammsuga för det är ingen ide. Det framstod med tydlighet när krumeluren och rymdvarelsen Pro-Aqua kom in och visade sina konster i mitt hem.


Denna nya maskin kan allt. Söt är han också och den unga killen som demonstrerade den var också söt. En liten test visade att när jag dammsugit en bit av min matta dammsög den nya maskinen den en gång till och fick ur hur mycket skit som helst som fastnade i filter som blev alldeles svart.


Den här lilla sötnosen (dammsugaren inte killen) hade massor med tillbehöver och allt skit hamnade i en behållare med vatten. Inget damm som for tillbaka i luften alltså. Inget filter, ingen påse. Smarta lösningar på det mesta. Den kunde både torka golv, putsa fönster och när min soffa fick sig en duvning blev den som ny. Har aldrig sett maken att det kan finnas så mycket osynligt.

   

De vita grejorna som ligger på golvet är filter som visar hur mycket skit jag hade i mitt hem.

För en kvinna som kämpar hårt för att hålla skiten ifrån sig (inte jag alltså) måste det bli en chock att se hur mycket skit det finns överallt fast man tror att man städat.


Jag tog det med ro men när han ville gå upp i sovrummet blev jag lite tveksam. Tro inte det värsta. Nej. det var min obäddade säng som störde.

   

En särskild snurrande borste skulle rengöra mina madrasser från kvalster och damm.

En inlevelsefull berättelse om kvalster som skiter och kräks i min säng kändes lite så där och när jag fick se filtren blev jag faktiskt lite skrämd. Jag trodde i alla fall att jag hade ganska rent i min säng men där ser man. Hualigen.

   Tur att dom inte är av den här storleken utan så små att dom inte syns. DET får man vara tacksam för i alla fall. Tänk om dom kräktes och sket i sängen och vore så här stora. Tack moder jord för att du gjorde kvalstren små!


Nåväl detta är säkert framtidens maskin. Fuktar luften dessutom som en riktig luftrenare och har en massa praktiska grejor. De vanliga snabeldrakarnas tid är snart förbi det förstår man ju.


Demonstrationen gav mig i alla fall ett väldigt rent och fint hem, mina mattor har nog aldrig varit så rena, alla fläckar borta och dammet i taket puts väck.

Det var bara en hake med den där maskinen. Den var på tok för dyr.


Jag skulle aldrig prioritera en städmaskin men vore man ung och rädd för skit och bakterier så vore det toppen. Som sagt  Med min ekonomi så får man prioritera det som är nödvändigt som värme och mat och någon lite dans då och då.


Visst pratade han om hur ohälsosamt det är med kvalster och damm och att man kan bli sjuk av det men jag tror nog att vi människor tål lite skit, annars skulle jag vara död för länge sedan.


Det var i alla fall en riktigt trevlig eftermiddag och som sagt. Rengöra med bara vatten utan några som helst medel och dessutom få en bra luft inomhus med lite skön fukt i är inte så dumt. Framtidens maskin tror jag och troligen blir det kanske som med tv-apparaterna. Dom blir billigare med tiden.


För min del är det bara att försöka bli vän med mina bakterier, dammtussar och kvaltster. Det är inte konstigt att jag inte känner mig ensam. Det kryllar ju av varelser överallt.


Dagens ord: Bättre lite dammtussar i hörnen än ett rent helvete. 

 
ANNONS
 
Herta

Herta

5 mars 2011 10:02

Vilken söt kille. Skulle passa även hemma hos oss om vi nu inte hade en maskin och hade hur mycket pengar som hellst.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Selma

Selma

5 mars 2011 13:50

Men man måste fortfarande valla runt den själv antar jag.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

5 mars 2011 16:18

Jag har minsann haft vissa funderingar på en sån där maskin. Jag är ju allergisk och kan få väldiga nysanfall ibland när jag städar.

Det tål faktiskt att tänka på?!

Hoppas att blåsten ger med sig till kvällen.
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Margit

Margit

5 mars 2011 16:49

Intressant det du skriver..och visar!!! Allt dammet,snutsen!!! Ja så skulle det säkert bli hos de flresat av oss..det fins där..men syns "inte"....
Lasse hae en liknande dammsugare. han köpte o beställde en via TVn...och det är så också, man fyller på vatten..OCH den suger MYCKET BRA! Jag tycker det är SÅ spännande efter man kört runt...ÖPPNA den och tömma ALLT skit..som mn dammsugit upp..och jag bruknar HÄPNA!!
Och samtidigt då känns det meningsfullt..Allt detta har varit på golven..och NU är det borta...
Och inte dammsuger vi dagligen...1-2 ggr i veckna..och så har vi ju våra 2 katter..förutom oss..som skräpar ner...
Önksar dej Anita en lugn lördakväll..och en fin söndag, UTAN storm och tjut i knutarna!!!
Kramar!!!!

http://margitholm.blogg.se

 
billan

billan

5 mars 2011 20:18

Vilken makapär! Men inget för mig....jag nöjer mig med min gamla dammsugare och vattentorkning mellan varven:)
Det har nästan slutat blåsa här, hoppas det lugnat ner sig hos dig också!

Härliga vårbilder på din bakgrund....man blir alldeles glad i hjärtat!
Ha en trevlig kväll och en skön söndag!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
mimio

mimio

5 mars 2011 22:52

hahaha Anita, där fick du både rent och fint samt trevligt besök! sådana där demonstrationer har vi också haft någon gång... det är komiskt och priset är inte bara dyrt utan hutlöst, känns som om man skulle investera i hus eller bilköp när man hör summorna. Så något köp har det aldrig blivit här heller.

http://mimio.blogg.se

 
Kristina

Kristina

6 mars 2011 21:18

Jag har med haft dessa besök men senast var det en tjej.
Hon stannade hela dagen jag fick bjuda henne på mat så att jag själv kunde äta.
Nej!!!det blev inget köp.
Jag behöver ha lite skit i hörnen!
Kramar från mig1

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
zaq

zaq

6 mars 2011 22:38

bland min släkt fanns/finns det barn med allehanda allergier, en moster sa då en dag "Dina ungar är nog friska för de får utstå en hel del skit" -till saken hör att just den dagen stod de formligen på örona ie en lerpöl utanför lagårn... Ungarna "gjet" ju få leka!!!

http://zaq.blogg.se

 
Ingen bild

storabh

7 mars 2011 14:02

Håller med, skogis!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se