Direktlänk till inlägg 14 mars 2011

SNÖN SJUNKIT UNDAN LITEGRANN

Av Anita - 14 mars 2011 13:56

Man kan gå på sjön nu utan att sjunka ner i djupsnö. När jag tittar ut genom fönstret börjar jag se översta pinnarna på gärsgården. Solen värmer i lä men vinden blåser lite kallt fortfarande. Snön har krympt. Det är faktiskt sant.


Som jag trodde så började det droppa in folk på lördagen. Först kom DataFia och efter en stund mullrade det till och tre snöskotrar kom in på gården. Det var DataFias man, snickarMagnus och Storfiskarn.

   

Storfiskarn har köpt en ny skoter och har redan lyckats köra sönder rutan.

Vi åt mina muffins och drack kaffe och sedan kom Sofiepropp och hennes mamma. Sofie skulle ligga över hos mig tills på söndagen.

  

Sofiepropp och jag har vissa likheter (kan bero på att vi är släkt kanske)

Vi gillar samma mat, vi gillar samma filmer så vi brukar alltid titta på film när vi träffas.


Lördag for vi till Kälarne och åt pizza och sedan såg vi på festivalen och vi tyckte nog båda att Erik kunde få vinna. Kanske blir man så förvirrad av att han är så gullig och inte har han en massa fula tatueringar heller.


Pratade i telefon gjorde jag också den här kvällen, många många samtal.

Det var inte bara en fin dag, det var tråkiga nyheter också. Så är ju livet, både glädje och sorg.


Söndagen var det pimpeltävling ute på sjön så vi gick ut en sväng på sjön och kollade läget. Sedan satt vi i solen nere vid strandstugan och pratade och så kom Snickarmagnus och DataFias man farande på skotrarna.


En liten stund senare kom en vägföreningsgubbe och så tog SofiePropp och jag och tittade på en gammal film "Dimmiga bergens gorillor" och det är ju en fantastisk film. Jag hade sett den för länge sedan men glömt att den var så bra.


Idag har jag varit på jobbet och då fick jag harr av min jobbarkompis. En fisk jag aldrig har smakat förut men den var jättegod.

     

Åt en nu direkt när jag kom hem och resten blir lunch imorgon för ikväll kommer DataFia med familj och Snickarmagnus och äter hos mig.


Det är alltid ett bekymmer att hitta på vad man ska äta för dom är så enormt grannlaga i den familjen, den ena äter inte det och den andra inte något annat men jag har bestämt mig för att göra en kasslergryta med paprika och purjolök och klyftpotatis till det.


Det är en sak som SofiePropp

 och jag är lika.

Vi äter allt och tycker att allt är gott. Det är så bra med såndana människor. Det är verkligen lätt när man inte behöver fundera  över sånt när man ska göra mat.


 Idag tänker jag på att passa tider.

Tänk så skönt att jag nu har blivit kung över tiden.

Att åka på jobbet när jag vill.

Att sitta på hotellet och surra så länge jag vill och inte behöver tänka på att lunchen är slut.

 Att lägga mig sent om jag vill se något på tv.n och inte behöva upp på morgonen. Att lämna stök och disk till nästa dag för jag har ju TID. Tänk er kära vänner. JAG ÄR KUNG ÖVER TIDEN och inte SLAV som man var förut.


Dagens ord: Vi lever en sekund i taget, och sekunden är just nu. 



 
 
Ingen bild

Lise-Lotte

14 mars 2011 14:32

Den godaste fisken jag någonsin ätt är faktiskt harr! Blev tvingad att följa med mamma och pappa och fiska i fjällen varje sommar på semestern och det som gjorde semestern uthärdig var just harren. Underbart gott!

 
Ingen bild

Lise-Lotte

14 mars 2011 14:34

Och sorry, för alla felskrivningar... Lite hetsig vid tangentbordet tror jag...

 
Anita F

Anita F

14 mars 2011 16:14

Visst är det så ... vi lever en sekund i taget och sekunden är just nu. Skönt är det att vara Kung över tiden fast jag har ju en äkta hälft att ta lite hänsyn till och ibland tycker jag han styr min tid lite för mycket. Ibland alltså !!!

Vackra kort du bjuder på och så låter det som ni haft det väldigt mysigt i helgen.
Visst är Eric fin så det räcker och blir över och som du skrev ... Inga tatueringar eller andra konstigheter.
Ha det gott du kung över tiden !!!
Stor kram !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
billan

billan

14 mars 2011 20:36

Vilken härlig helg du haft..jag förstod att det skulle dyka upp många vänner!
Harr är supergott, gravad är en delikatess som jag kan rekommendera.
Jag räknas som en tacksam människa att bjuda på mat, jag äter allt med god aptit:) Utom dålig och dyr vägkrogsmat....då sätter jag hellre tänderna i en god macka!
Nu kom jag att tänka på den där goda efterrätten med mandelgrädden som du skrev om förra året och som jag gjorde:) Mums!!!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Margit

Margit

14 mars 2011 23:12

Nu har jag suttit och läst nåra inlägg..bakåt hos dej..och ser att du både bakat några gånger..och haft fullt hus.med folk únder helgen..och att det varit pimpeltävling!!!
Ja ibland så gör man så mycket..och vissa dagar är betydligt lugnare..så är det OCKSÅ hemma hos oss. Så som förra veckans JOBBIGA 24 timmars dygn var..med PLATT FALL..på slutet..så är det tursamt nog..inte SÅ ofta...nu mera.
Ja visst är det SKÖNT..att NUMERA styra över sin tid. I natt så la vi oss...kl 3..ja du läste rätt.
Jag vaknade och stegh upp kl 9..och satte mig vid datorn..och Lasse han sov/låg nästan fram till kl 11. OCH nu snarkar han..vid TVn...sover SÅ gott så...
Önskar dej Anita en mycket GOD NATT..och en fin fortsättning på veckan..som nu börjat..igen...
Kramar!!!!

http://margitholm.blogg.se

 
irja

bloggplatsen.se " title="http:// 40-talisten, bloggplatsen.se " target="_blank">irja

15 mars 2011 00:14

Kära Anita,
Visst är det skönt att vara Kung över tiden, och få härska över den alldeles själv... Snålvattnet rinner ner över mungiporna när jag ser den underbara stekta harrarna,,, älskar fisk, föresten all mat, nej nu ljuger jag, ej snabb mat....Men de går väl an om det inte bjudes på annat.....
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Så mycket med akdiviteter du har hunnit vara med om,,,,
Ha det bäst vännen
KramiZ IA,,,,

http:// 40-talisten, bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

15 mars 2011 07:03

Då är jag lik dig och SofiePropp i en sak i alla fall: Jag äter också allt och tycker allt är jättegott. Det är inte alltid bra att ha sån aptit och tycka mat är så himla gott som jag. Inte nu när jag får passa mig lite grand. Det frestar hårt när jag måste avstå att "ta om". Vid festliga tillfällen struntar jag i mina egna uppsatta regler.

Njut av dina härliga vårdagar som kommer framöver också ...

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

16 mars 2011 17:56

Åh vad länge sedan jag såg Dimmhöljda bergens gorillor. Efter att ha sett den och filmen Mitt Afrika när jag var i tonåren så bestämde jag mig för att jag också skulle bo i Afrika.. så har det inte blivit än och numera är jag väl inte lika hågad.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards