Direktlänk till inlägg 22 mars 2011

HUNDAR

Av Anita - 22 mars 2011 14:08

Med en spinnande katt på magen vaknar jag imorse och det stormar utanför och är lite grått så det blir en innedag. Ligger och njuter av att ligga och dra mig på morgonen, Sakta sakta vakna, sträcka på sig, kanske läsa en bit i en bok och ta det lugnt.


 Det far en del tankar i skallen just den tiden och jag är så glad över att jag får sådana mornar äntligen. Mornar av ro. Det har jag önskat mig hela livet och äntligen är jag här.


En sak till som jag kommer att få. Det är att uppleva våren under dagtid. Se vilka fåglar som bosätter sig i holkarna, följa naturen i lugn och ro. Se var blommorna växter, klättar upp på bergen som jag längtar till, allt utan brådska.


När jag ligger här så tänker jag också på alla härliga hundar jag har umgåtts med i mitt liv. Så många och alla så snälla och sådana personligheter.

  Min första hund Lurvas var en blandrashund, en duktig älghund och en trevlig sällskapshund, klok som få. Han blev 15 år gammal och hans sista år var han barnvakt till sonen. När han började gråta hämtade Lurvas mig omedelbart så att jag skulle få tyst på honom.

  Min andra hund hette Cris och var stor snäll och dummare än tåget. Höll på att dränka sig i sjön och ån flera gånger för hon inte hade vett att gå iland när hon jagade fåglar.

  Vilda lekar tillsammans med pappas hund var det alltid och pappas hund tog med Cris för att lära henne jaga älg men det gick inte så bra.

 

Broder O har också haft många hundar men den klokaste var nog ändå Zeb. Han kunde gå lös fast han var älghund och var en trogen och snäll sällskapshund.

 Mamma och Ivar hade också en hund som hette Khila och hon var sin alldeles egen personlighet. Hon lämnade inte ens förstukvisten och det var med nöd och näppe hon ville gå ut och gå. Däremot kunde hon dyka i vattnet efter pinnar och simma i timmar. Mycket förtjust i mat var hon också.

  Broder B hade en härlig långhårig hund som hette Lukas. Han följde gärna med på promenader och var rätt förtjust i att bada i sjön. Han gjorde gärna sin egen lilla vandring på badstrandsrundan och sov ofta inne i skuggan under någon buske. En härlig mysig hund.

  Sonens fästmö hade en liten liten hund som hette Tindra. Hon var inte större än katten Oskar men väluppfostrad och duktig. Det märktes minsann inte att hon hade en liten hjärna. Så smart.

 

En liten Tindra och en jättestor Lukas. Kärleken finner inga gränser, inte ens hos djuren.

  På jobbet har vi alltid haft hundar till min stora tröst. Ibland har hundarna varit det enda som dragit mig till jobbet. Dom har verkligen visat sin tillgivenhet betydligt mer än dom andra på jobbet.


Två av dom har funnits speciellt i mitt hjärta och det är Santi som ofta låg inne i mitt rum och hälsade mig varje morgon med stor glädje.

  Den andra var jämthundstiken Milla som hade det där speciella som jämthundstikar har. Det lite blyga tillgivna och mycket rara sättet som går rakt in i hjärtat.

 

På andra sidan sjön finns en speciell och mycket egen blandrashund som heter Gösta. En säregen personlighet som man måste tycka om.


Det här var bara ett litet axblock av alla hundar jag känner. Det finns fler. Bob, Challo, Vilma, Puck, Bibi, jag kan inte nämna dom alla men hundar är underbara. Ibland tänker jag att jag skulle ha en hund men man blir ju lite bunden om man har djur. Det får räcka med katten Oskar. Jag vill ju åka och fara som jag vill utan att ha förplikterser mot någon. Det får räcka med katten Oskar.


Ni som har djur vet att dom betyder väldigt mycket för en, ibland lika mycket som människor. Ibland kan jag tänka att om vi vore lika kärleksfulla mot människor vi har runt oss skulle livet vara mycket bättre. Trots allt kommer man på sig med att först hälsa på hunden sedan på människan och man har inte samma gulliga tonfall heller. Underlig va.


Så dagens hälsning får bli som om du vore en hund: Men hej på dig lilla du.

Vad du är fin. Oj vad du är duktig. Oj oj oj lilla gulliga du. Kom här får jag krama dig.

   

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

22 mars 2011 16:25

Visst är det fantastiskt med hundar!
Jag skrev ju också ett inlägg om mina hundar för ett tag sedan
http://stenstugu.com/wp/hundar-hundar-hundar men jag hade inte så fina foton som du.
I söndags pratade jag i alla fall med sonen till familjen, som hade den underbara settern Dongola när jag var liten. Det var så roligt att höra att han kom ihåg både henne och mig.

Ha en fin fortsättning på dagen!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Selma

Selma

23 mars 2011 09:06

Hundar är helt underbara djur. Rottisen som bor hos oss nu är en "once in a lifetime-hund". Så klok och så tillgiven. Dessutom är han duktig på både lydnadsplan och i spårskogen. En tröstare och ett busfrö.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Sundinska

Sundinska

23 mars 2011 10:00

Vad många fina hundar du haft och har omkring dig!
Vet inte hur jag skulle klara mig utan hundarna här hemma. Ja, inte katterna heller! Det är de som håller en uppe när allt annat är pest och pina.

http://solagast.blogspot.com

 
irja

irja" title="http://bloggplatsen.se]irja[/url]" target="_blank">bloggplatsen.se]irja[/url]

23 mars 2011 13:54

Good eftermiddag vännen,,,
Hunden är ju människans bästa vän,,, Ser att även du har/är omgiven av flera olika raser av hund,och vackra hundar,JA, jag kan inte tänka mig att vara utan våran fyrbenta tillgivna vän....Kravlös kärlek och alltid glad och välkommnar en hem om man varit borta...och tar mig ut på promenader. ler..annars är jag ju hemma för det mesta , efter min ryggskada....
Idag inte lika varmt och soligt som vi hade igår ,tisdag,,,, idag halvmulet och vårvinden viner kring knuten, så jag föredrar stugvärmen idag....
Ha det bäst vännen....
KRAM IA......

http://40-talisten bloggplatsen.se

 
Kristina

Kristina

23 mars 2011 15:48

Så mycket fina hundar du har haft omkring dig.
Härligt med bastu!
Kramar och ha en bra fortsatt dag!!!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
storabh

storabh

23 mars 2011 19:25

Härligt Skogis. Vilka fina hundar! Ha det gött i vårfloden!

http://storabh

 
Skatan

Skatan

24 mars 2011 16:38

Härliga hundar och härligt hundliv har du haft ... Vi har haft några stycken vi också och alla är olika, sig själva och inte någon annan lik. Trots att de kan vara av samma ras. Masen, min första "egna" hund var en westie och ligger mitt hjärta väldigt nära ... och så StinaFina förstås. Ja om vi bemötte varandra som vi möter hundar för det mesta (inte i Thailand förstås ... där gillar de inte hundar så mycket. Annat än att äta upp dom kanske) skulle livet bli vänligare och trevligare.

Kram på dig!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Margit

Margit

25 mars 2011 23:20

Ja det var MÅNGA fina bilder du visar på så MÅNGA vackar olika hundar!!!
Ja tänk vad djuren betyder mycket för oss människor!!!
Jag har upptäclt att dom lesta av oss som bloggar..har djur, antingen huna, katt...eller båda dera...eller häst...
Ja dom är för goa och SÅ tillgivna!!!
Önskar dej Anita en trevlig helg!!! och så skönt att få ha sovmornar..mest varje dag!!!
Kram!!!

http://margitholm.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Av Anita - Söndag 22 mars 08:56

Jag har blivit en riktigt frusenlort på gammeldagarna. Broder B och Frun A kommer nästan varje dag förbi och säger att det är härligt väder och så går jag ut och tycker att det blåser jävligt kallt. Jag blir nerfrusen och det tar timmar att tina...

Av Anita - Torsdag 19 mars 08:26

Det pratas hela tiden om pesten så jag ska inte prata ett dugg om det, eller åtminstone väldigt lite. Inget av det vi tänkte roa oss med i veckan blev av för allt är inställt. För oss i Fisksjön finns det att göra i alla fall.     Vi kan ju va...

Av Anita - Måndag 16 mars 09:31

Nu pratas det bara om pesten och mycket är inställt. AMV och Gubben sitter fast på Mallorca och har försökt att få komma hem tidigare. Årsmöten är inställda och mitt besök hos sköterskan är också inställt.    Här i Fisksjön har vi haft besök i he...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se