Direktlänk till inlägg 27 mars 2011

Å RÄVEN SKET PÅ BROA

Av Anita - 27 mars 2011 12:50

  Räven sket på broa inatt. Jag hoppas i alla fall att det var räven.

  Sparken har frusit fast i isen nu när det är kallgrader igen. Synd för det är rena skridskoisen på gårdsplanen och är förenligt med bryta benfara att krångla sig ut.

Eftersom det fortfarande blåser kunde man kanske fälla ut jackan till ett segel och segla iväg över isen.


Som sagt vinden blåser så gott den kan men har lugnat sig lite och då börjar det toksnöa istället så nu är det en smärre snöstorm.


  Jag följer vårens framsteg genom att titta på gärdsgården och som ni ser så är det någon dm ovanför snön nu så lite har det tinat i alla fall.


Jag kurar inomhus. Igår var det inte hit en enda människa men jag pratade i telefon med mina brorsdöttrar, sonen och kinabror.


Nu när man är pensionär måste man se till att inte alla dagar är lika. Därför har jag bestämt mig för att helgerna är jobbfria. Det ska vara som på den gamla tiden. Helger är vilodagar. När man jobbade hade man ju fullt upp med att göra det man inte orkade eller hann på vardagarna men nu är det andra bullar.


Umgås med släkt och vänner, lata sig, promenera, läsa och bara slöa framför tvn. Igår umgicks jag inte med någon bara per telefon men..... jag läste ut en tjock bok och bara latade mig, badade skumbad och åt upp en stor bit brieost och några skivor parmaskinka framför tvn.


Bortsett från att jag längtar till våren och till att kunna röra mig fritt ute i naturen så har jag det rätt så bra. Tänk att det kunde vara så skönt att bara vara lat.


Dagens ord: Var glad om det bara är räven som skiter på bron. hi hi

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

27 mars 2011 13:07

Visst måste man försöka se till att varje dag inte blir den andra lik när man nu är pensionär och arbetsfri.
Vi dricker ett glas vin till maten på helgerna, aldrig på vardagarna och på söndagen är den nyttiga havregrynsgröten utbytt mot rostat bröd med marmelad och ost och på söndagarna äter vi huvudmålet mitt på dagen, precis som vi gjorde förr i tiden.

Här är det också kallt och blåsigt och kalla nätter har vi haft flera i rad, så nu är det hårdfruset i backen igen.

Ha en skön söndag!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anita F

Anita F

27 mars 2011 13:44

Du skriver så mycket klokt. Visst, man bör ha variation i livet så att inte varje dag blir den andra lik. Men, så länge ishavsvindarna håller på så kurar åtminstone jag ihop mig i ett hörn med en bok eller korsord eller blir sittande framför brasan med datorn.
Joo, jag satte penséer igår men jag ställde lådorna på altanen som är inbyggd. Tycker de fina blommorna skall få en behagligare tillvaro än ishavsvindar.
Ha en fortsatt god helg men vän och simma lugnt !!!
Kramen från mej !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Liliann

Liliann

27 mars 2011 17:20

Vilken underbar bakgrundsbild!!!
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Kristina

Kristina

27 mars 2011 18:06

Vilken fin spark du har! Nu är snön borta här men jag förstår hur du har det med halkan. Det är så skönt att isen är borta. Det har tagit fort på snön här tack vare blåsten. skönt att man kan ha lite nytta utav den.
Ha en fortsatt bra dag!!!
Kramar!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Hannele på Hisingen

Hannele på Hisingen

28 mars 2011 14:37

jag vill ha en spark

http://hannelesparadis.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 15 sept 10:34

Vet inte riktigt var jag ska börja. Sitter och tittar ut genom fönstret och inser att nu kommer inte sidensvansen att ha något kvar att äta när dom kommer senare i höst.   En flock trast på säkert 100 stycken fullkomligt rensar rönnen. Lite sy...

Av Anita - Fredag 13 sept 08:39

Mina bloggvänner Anki och Åke visar skyltar en gång i veckan och ibland har jag tänkt göra det men det är bara en sak. Det finns inte så många skyltar här i Fisksjön, bara några gamla mötesplatsskyltar och ibland någon varning för jakt men jag kom på...

Av Anita - Tisdag 10 sept 09:17

  Tar väl det positiva först. Söndagen sken solen stundtals och var varm och skön men så fort den gick i moln blev det kallt och ruggigt.   Älgjakten var i full gång men jag kunde inte hålla mig från att gå till skogen och plocka lite lingon. ...

Av Anita - Lördag 7 sept 14:53

Fredagen började som en vanlig fredag med att Kinabror och jag åkte till Hammarstrand för att äta lunch och handla mat. Den här fredagen for vi till en gårdsbutik för att handla grönsaker. När det finns ett sådant fint ställe ska man ju utnyttja de...

Av Anita - Fredag 6 sept 08:39

  Precis så har det varit den här veckan. Omväxlande sol och omväxlande svarta moln och häftiga regnskurar.  Idag skiner solen men det blåser isande vindar och bara 8 grader varmt.   Det har varit nära frost nu en del mornar och jag ängslas ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se