Direktlänk till inlägg 31 mars 2011

NU HAR DET STORA SURANDET BÖRJAT

Av Anita - 31 mars 2011 09:52

 

Här sitter han katten Oskar och surar. Jag ska vara hundvakt i några dagar till grisnäsan Bob och det faller inte Oskar på läppen. Han tycker inte om hunden Bob av någon anledning utan har satt sig i mitt sovrum och tjurat. Nu får jag nog överge mitt sovrum för några dagar och ligga på nervåningen för Oskar försvarar sängen med sitt liv och jag kan bara tänka mig vilket liv det skulle bli om Bob hoppade upp i sängen. Hualigen.

 

Ni som tror att man har mycket tid när man är pensionär anar inte hur jäktigt det är. Så bråttom så man hinner inte ens blogga vissa dagar.'


Den här veckan har varit fullkomligt fulltecknad och så måste man ju sova länge på mornarna också.

Vi tar det från början med iförrgår. Började morgonen med att titta ut och se att äntligen har stormen gett sig och solen sken fint, en toppendag väntar.


Åkte ner till en bekant på byn för ett ärende och där blev jag kvar rätt länge och fick frukost och en lång, lång pratstund.

När jag kom hem ropade grannen på mig och han börjar krya på sig nu för han började prata om att vi skulle äta surströmming någon dag.


Ute en stund och sedan gjorde jag kräftpaj till 2 tejer och mig och så drog vi iväg till Indal på storseans. Det var trevligt och intressant. Hon som hade seansen känner jag sedan förut och det var trevligt att träffa henne. När vi åkte hem snöade det så man knappt såg vägen men det gick bra ändå. Börjar med strålande sol och slutade med toksnöing. Än har inte våren tagit sitt grepp om vintern men dom brottas för fullt.


I går vaknade jag till kyla -16 grader och strålande sol. Åkte till jobbet och på lunchen åkte vi alla till ett ställe som är helt unikt.

Det heter Grannäset och där har man renoverat en gammal ladugård och gjort restaurant. Inte vilket mathak som helst utan med fantastisk närproduserad mat.

Vi skulle tacka av ett par killar som jobbat hos oss länge. Så gott så gott.


När jag kom hem på eftermiddagen såg jag att DansBritt hade kommit och satt ute på sjön och pimplade. Jag gick ut och hon hade fått en hel hop med mört och några fina abborrar också. Bra före på sjön, skare och lite snö ovanpå. Man kan gå överallt och isen är över halvmetern tjock om inte mer.


Så kom "Mitt ljus i mörkret" med hunden Gösta framför sig på snöskotern. Så blev det till att fika lite och det finns väl ingen gång kaffet är så gott som utomhus.

När vi satt där kom ytterligare ett vårtecken. För första gång hörde vi orrarna spela på sjön. Våren ÄR på väg även om det går långsamt.


Vi satt ute länge till framåt 6 på kvällen. Sedan DansBritt åkt for jag ner till DataFia och vi tog en lång promenad med hunden Bibi. Det är rätt kallt så det har frusit till is så vi fick gå väldigt långsamt.


Snabbt som en höna skiter hade den dagen sprungit iväg. Tänk vilken LYCKA att få bara göra det man tycker är roligt. Visserligen SKULLE  man väl putsat fönster men jag tycker att de första fina dagarna på våren måste man njuta. Nu MÅSTE jag ingenting utan kan spara det till någon dag jag VILL (om det nu kommer någon sådan hihi).


Faktiskt känner jag mig rätt frisk nu och på rätt bra humör också. Livsandarna har liksom kommit tillbaka. Idag blåser det lite igen och var rejält kallt inatt men jag skulle tro att Britt kommer och vi drar ut på sjön. Kanske lite grillning nere vid sjön och naturligtvis sitta vid strandstugeväggen och lapa sol. Kanske vi rent av tar och badar lite bastu framåt kvällskvisten.


Min brorsdotter J kommer med en kompis på lördag och dom ville titta på min loppis. Den är i ett miserabelt skick och en massa lådor jag inte ens vet vad det är i. Jag har gruvat mig för att ens titta in där men nu blev jag lite sugen och började rota i lådor och hittade många spännande saker en del som jag var tvungen att ta reda på själv. Fina snapsglas i grönt glas, En jättfin mörkblå kastrull med blommor på, en kosa att ha i ryggsäcken och dricka kaffe ur. (min gamla har gått sönder) Vilka grejor. Jag blev riktigt sugen på att öppna loppisen till sommaren igen. Kanske om jag kunde få någon att hjälpa mig att diska upp och göra iordning. Kanske vi får se.


Dagens ord får bli: Solens värme kostar ingenting och lyser både på fattiga och rika utom på kontorister som måste sitta inne och lida. 

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

31 mars 2011 10:59

Du är för underbar!

Så jag skrattade när jag såg fotot på Bob, han har verkligen en grisnäsa. Det är inte att undra på att inte Oskar gillar honom.

Så skönt att höra att du känner dig i form igen och att humöret lättat lite.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

31 mars 2011 13:36

Vad härlig han är Oskar ... och jag förstår honom. Hans matte ... :-)

Skönt att du känner dig piggare och att det har blivit lite sol på sistone ... även om det kan vara nog så kallt.

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Herta

31 mars 2011 20:59

Men snälla. Hur skall det bli för Oskar. Här kommer det hem en oren till honom och förpestar hans lugna trygga liv. Hälsa Oskar att han har mitt fulla stöd. Låt hunden flytta in till grannen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 14 okt 12:13


Jag pratar inte om mig själv nu även om det ligger lite sanning i att jag också är en sådan sak men jag såg att jag skrivit en berättelse för några år sedan om vattenvärmaren nere vid sjön. Jag skrev bättre förut och visst fanns det saker som var bät...

Av Anita - Onsdag 11 okt 09:33


Nog behövs det vassa och starka tänder, speciellt om man är bäver. Igår när jag gick strandstigen hade bävern gnagt ner en riktigt stor björk ca 15 cm i diameter. Förstår inte hur han kommit igenom den.   Jag har fortfarande inte listat ut var h...

Av Anita - Söndag 8 okt 08:52


Tänk så annorlunda världen blir med lite sol.   Tänk att en av solrosorna slagit ut men det var i sista minuten för på fredagsnatten var det 2 grader kallt och gräset var vitt av rimfrost när jag vaknade.   Fredag ät DansBritt och jag lunch...

Av Anita - Onsdag 4 okt 18:43


Så olika det kan vara. Ifjol den här dagen sken solen från klarblå himmel och sjön låg blank och trädens löv lyste som guld. Minns den dagen som en lysande skimrande dag.   Nu har det regnat hela natten och i morse låg dimman tung över sjön. Nu ...

Av Anita - Måndag 2 okt 08:59


  Ny månad och bladen har snart blåst av björken. I dag regnar det och är grått och trist ute.   Strömavbrott ska det vara från kl 10 så nu för jag sno mig på om jag ska hinna skriva ett inlägg.   Jag har gjort en liten resa i helgen och ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se