Alla inlägg under mars 2011

Av Anita - 18 mars 2011 12:45

Vet att jag stundtals är en riktig gnällkärring men för fasen. Jag har för det mesta anledning och då tycker jag att det är en mänsklig rättighet att vara både sur och förbannad.

Nu mina vänner ska ni få höra mig vara positiv och känna tacksamhet. Ett gammaldags ord som man kanske skulle ta och damma av och använda lite oftare.


Ser med tacksamhet tillbaka på en toppenvecka.


Jag är tacksam för:

Att solen har värmt och ljuset har kommit tillbaka.

Att jag har haft vänner hos mig alla dagar.

Att jag orkade gå en hel mil och för att jag känner mig frisk och stark igen.

Att jag inte fått en hel massa hemska räkningar.

Att det finns bibliotek så jag kan låna massor av böcker nu när jag inte ens har råd att köpa en reabok.

Att min änglatrumpet frodas och att ingen ohyra har syns på den.

  


Om jag tänker till så har jag fått en hel del den här veckan:

Hemägg av Sofiepropp.

DansBritt bjöd på korv när vi var på den härliga utedagen i skogen och på sjöarna.

DataFia har bjudit på middag.

Broder O kom med en fin piketröja till mig.

PappersBeda kom igår med en släpvagn ved och det precis när jag tog den allra sista kärran ved.

Bullar och gott matbröd fick jag också.

Min jobbarkompis gav mig den goda harren.

Jag har fått massor med telefonsamtal från vänner och bekanta.

All energi jag fått av mina meditationsvänner.


Det är så lätt att glömma bort att vara tacksam och så lätt att minnas och reta sig på allt som gått snett åtminstone är jag sådan på vintertiden.


Vi alla kan väl vara tacksamma att vi slipper vara i Japan just nu.


Idag är det gråmulet och stora flockar med domherrar  har kommit till fågelbordet så det är nog bara en tidsfråga innan det börjar snöa. Nej föresten när jag ser ut så börjar redan snön falla.


Jag hörde hur man sa på väderlekstjänsten att det skulle komma nysnö. Va fasen nysnö. Det brukar väl inte ramla ner gammal snö eller......

Här i Fisksjön finns det då bara gammal snö på marken. Konstigt. Jag fattar ingenting.

    

Idag stoppar jag ner skatans skata i ett paket och skickar iväg till henne. Det är väl lika bra det innan skatan flyger iväg själv. Man kan ju aldrig veta vad som händer på det här stället.


En annan sak. Jag beställde flygbiljett till Gotland igår. Åker dit den 11/7 och blir där en vecka. Jag har alltid drömt om att få åka till Gotland och nu ska det äntligen bli av, till största delen tack vare PappersBeda. Hon är en pärla på livets halsband Det är ett som är säkert.


Dagens ord: Jag vill tacka livet för det gett mig så mycket men jag behöver inte mer snö nu. Stopp Stopp

ANNONS
Av Anita - 17 mars 2011 14:59

  

Så jag längtar till maj månad och att få sitta på förstukvisten i kvällsolen och njuta av en kopp kaffe och höra bäcken porla och duvorna kuttra i grannens granskog.


Men..... det är inte så dumt nu heller om den satans vinden kunde låta bli att blåsa så förfärligt kallt.


Gårdagen började jag med att gå ut en stund. Hade planen att sitta ute och dricka kaffe och läsa men det kunde man snart glömma för vinden som det inte gick att hitta lä för någonstans.


Gamle Anders kom en sväng och vi gick in och fikade istället. Tänk så mycket tid man har med sina besökare nu när man inte har tusen sysslor man måste skynda sig med.


Efter att han åkt kom SnickarMagnus en stund och vi blev sittande och prata rätt länge.


Så var det dags att göra iordning för meditationsgruppen, tända ljus, ta fram lite fika, ställa soffor o fotöljer i en ring och tända i braskaminen. Mysigt ska det vara.


Man kan ha lite fördomar om meditation. Se framför sig någon gammal munk eller att man sitter på golvet med fötterna i konstiga vinklar. Se liksom något allvarligt och väldigt högtidligt.


Ni vet ju mitt valspråk. Det ska vara lätt att leva och vi 8 tjejer som sitter här och mediterar tar det så. Huvudsaken är att man kan unna sig själv ett par timmar som är alldeles sin egen. Inga krav, inga telefoner som ringer, inga ungar som rycker i en eller gubbar som ska ha mat och passning.

 Bara vara.

 Hos mig är tyst och lugnt och sedan vi mediterat färdigt så blir det mycket skratt och glädje och tok. Vi har roligt och det är kanske det allra viktigaste.


Ibland vet man inte om man ska berätta saker eller hur man ska göra men med risk för att jag blir ansedd som lite galen så ska jag berätta den här märkliga hitorien.


I måndags kväll satt DataFia och gjorde luffarslöjd framför tv.n Jag visade då henne min svala som jag gjort några dagar innan och lade den på bordet.

Morgonen därefter när jag skulle hänga upp den ovanför spisen tillsammans med dom andra fåglarna var den spårlöst försvunnen. Jag letade under bord och stolar i alla rum. Tänkte att datafia fått med sig den av misstag men inte.


Letade i kattens korgar och överallt och igår kväll hjälpte alla tjejer till men inte Borta med vinden eller något.


Imorse när jag kom ner och satt på kaffet och tände i spisen då fick jag se att den kommit tillbaka och hängde på sin plats ovanför spisen tillsammans med dom andra fåglarna och fjärilarna som fanns där. Förklara det om ni kan.


Nåja idag skulle jag åka spark en tur och visst gjorde jag det men attans så kallt det blåser. Skulle göra lite nytta men jag känner mig så slö idag och än slöare blir jag av att jag vet att jag inte behöver skynda mig.

   

Dagens ord: Det finns mycket mellan himmel och jord som man inte förstår och det är kanske lika bra det. Livet ska vara lätt att leva och man ska inte fundera så förbaskat bara låta det vara. Allt kan man inte förklara    

ANNONS
Av Anita - 15 mars 2011 17:20

På vårvintern när solen börjar gå ner blir det så fina blå skuggor på snön. Solen står lågt och när jag tittar ut ser jag räven jaga råttor nere på åkern ner mot sjön. Katten Oskar sitter på förstukvisten och småmorrar. Han tycker att alla råttor runt omkring är hans.


Jag lagade mat och det är så mysigt att stå vid vedspisen och röra i grytorna och känna doften samtidigt som solen lyser in genom fönstret och jag vet att snart kommer mina gäster. Så satt vi vid köksbordet och åt middag och maten tog slut så det smakade nog gott.


Mina gäster blev kvar länge och längre fram på kvällen kom broder O också. Jag tycker om att ha många människor i mitt hus.


Idag sken solen från en klarblå himmel och jag packade ryggsäcken. DansBritt kom och vi vandrade iväg på skoterspåret till Kolbjännsjön.

  

Vi tände lite eld, grillade lite korv, drack lite kaffe och satt med ansiktet mot solen.

Rätt vad det var kom Snickarmagnus farande på skotern och han var på väg till en annan liten Tjärn. Den tjärn som vi inte hittade i somras. Vi beslöt att vandra iväg dit på skoterspåret.

   

Där satt han och drog abborre på abborre med en belåten min och många hade han fått.

   

Jag metade inte utan satt med ryggen mot stenhällen och lapade sol. En helt underbar dag. Vi vandrade så småningom hemåt och vi har väl gått ungefär en mil idag och jag är så glad att jag orkade. Min kraft börjar sakta komma tillbaka. Visserligen känner jag mig trött nu och tror att ett varmt bad ska sitta bra men idag har jag inge problem med att leva i nuet.


Dagens ord: Fånga dagen.   

Av Anita - 14 mars 2011 13:56

Man kan gå på sjön nu utan att sjunka ner i djupsnö. När jag tittar ut genom fönstret börjar jag se översta pinnarna på gärsgården. Solen värmer i lä men vinden blåser lite kallt fortfarande. Snön har krympt. Det är faktiskt sant.


Som jag trodde så började det droppa in folk på lördagen. Först kom DataFia och efter en stund mullrade det till och tre snöskotrar kom in på gården. Det var DataFias man, snickarMagnus och Storfiskarn.

   

Storfiskarn har köpt en ny skoter och har redan lyckats köra sönder rutan.

Vi åt mina muffins och drack kaffe och sedan kom Sofiepropp och hennes mamma. Sofie skulle ligga över hos mig tills på söndagen.

  

Sofiepropp och jag har vissa likheter (kan bero på att vi är släkt kanske)

Vi gillar samma mat, vi gillar samma filmer så vi brukar alltid titta på film när vi träffas.


Lördag for vi till Kälarne och åt pizza och sedan såg vi på festivalen och vi tyckte nog båda att Erik kunde få vinna. Kanske blir man så förvirrad av att han är så gullig och inte har han en massa fula tatueringar heller.


Pratade i telefon gjorde jag också den här kvällen, många många samtal.

Det var inte bara en fin dag, det var tråkiga nyheter också. Så är ju livet, både glädje och sorg.


Söndagen var det pimpeltävling ute på sjön så vi gick ut en sväng på sjön och kollade läget. Sedan satt vi i solen nere vid strandstugan och pratade och så kom Snickarmagnus och DataFias man farande på skotrarna.


En liten stund senare kom en vägföreningsgubbe och så tog SofiePropp och jag och tittade på en gammal film "Dimmiga bergens gorillor" och det är ju en fantastisk film. Jag hade sett den för länge sedan men glömt att den var så bra.


Idag har jag varit på jobbet och då fick jag harr av min jobbarkompis. En fisk jag aldrig har smakat förut men den var jättegod.

     

Åt en nu direkt när jag kom hem och resten blir lunch imorgon för ikväll kommer DataFia med familj och Snickarmagnus och äter hos mig.


Det är alltid ett bekymmer att hitta på vad man ska äta för dom är så enormt grannlaga i den familjen, den ena äter inte det och den andra inte något annat men jag har bestämt mig för att göra en kasslergryta med paprika och purjolök och klyftpotatis till det.


Det är en sak som SofiePropp

 och jag är lika.

Vi äter allt och tycker att allt är gott. Det är så bra med såndana människor. Det är verkligen lätt när man inte behöver fundera  över sånt när man ska göra mat.


 Idag tänker jag på att passa tider.

Tänk så skönt att jag nu har blivit kung över tiden.

Att åka på jobbet när jag vill.

Att sitta på hotellet och surra så länge jag vill och inte behöver tänka på att lunchen är slut.

 Att lägga mig sent om jag vill se något på tv.n och inte behöva upp på morgonen. Att lämna stök och disk till nästa dag för jag har ju TID. Tänk er kära vänner. JAG ÄR KUNG ÖVER TIDEN och inte SLAV som man var förut.


Dagens ord: Vi lever en sekund i taget, och sekunden är just nu. Av Anita - 12 mars 2011 10:36

  

Jag har sagt det många gånger. BAKA det gör jag inte. Kan inte, vill inte,blir för mycket disk. Det finns tusen anledningar till att jag inte bakar men man är inte sämre än att man kan ändra sig.


Egentligen blev det bara för att min brorsa har skaffat höns och jag får ägg då och då. Små och stora men alla med en knallgul gula inuti. Jag minns min farmors sockerkaka som var gyllengul och blev lite sugen. Nu har jag bakat muffins för andra gången på en vecka. Idag vet jag att kaffegästerna blir många. Det är soligt och fint ute och då brukar man dra sig till Fisksjön.


Muffinsformar hade jag inte men det går bra att ta det man har. Sedan är det lite kul att stoppa i muffinsna (heter det så) med vad man har som hallon. lite sylt och i en del rosenhonung. Vi får se hur det blir. Det luktar gott när man bakar så varför inte. Nu har jag ju tid så kanske jag blir en riktig bakkärring till slut. Det kunde man inte tro.


Gårdagen blev inte som jag tänkt. DataFia kom och vi satt igång att blanda till färg och målade hennes ljuslyktor.

   

Det är så roligt att blanda färg av pulver och få till den färg man vill ha.  Sedan kom snickarMagnus.


Han kom från Skåne igår och ska vara här och fiska och åka snöskoter några dagar så jag hoppas att det blir fint väder så han kan njuta av sina lediga dagar.

Kvällen blev det middag hos DataFia och sedan tittade jag på "Lets Dance".

Dom är så duktiga så det är svårt att veta vem som vinner. Danssjuk blir man ju i alla fall.


Nu väntar jag på att SofiePropp ska komma. Hon ska ligga över inatt. Imorgon är det en stor pimpeltävling på sjön. Man brukar dra upp så där ett ton abborrar så Fisksjön gör verkligen skäl för sitt namn.


Annars kan man ju inte låta bli att tänka på dom stackare som finns mitt i jordbävningen och katastrofen i Japan. Hoppas nu bara att det inte blir något med kärnkraftverket också.


Det är bara att konstatera att katastroferna kommer tätt nu runt om i hela världen. Det är moder jord som ruskar på sig och talar om att vi börjar gå för långt med att förstöra den jord vi fått till låns.


Här i paradiset Fisksjön var det -17 grader imorse men nu har solen värmt upp så nu är det bara någon grad kallt och det ser ut att bli en underbar dag.


Dagens ord: Man ska aldrig säga aldrig. 

Av Anita - 10 mars 2011 14:13

  

Kanske är det ljuset som är annorlunda?

Kanske är det den svaga doften av något annat än snö?

Kanske är det att fåglarna börjat kvittra mer och att räven skriker som ett sårat barn om natten?

Kanske är det att solnedgången har en annan färg?

Är det kanske början på våren. Kan man börja hoppas?


Jag har ju lovat att inte visa flera vinterbilder men den här solnedgången som var annorlunda kan jag inte låta bli att visa.

   


En underbar dag att vakna till och vara ledig.

Nu börjar jag känna njutningen av att slippa sitta instängd på ett dammigt kontor och suktande och längtande titta ut på solen. Våren har alltid varit sån för mig. Längtan ut. Längtan bort.


Igår var också en bra dag. Middag hos DansBritt och sedan gick vi på bio och såg nya ÅsaNisse. Visst skrattade jag men..... Änglagård var mycket bättre och gamla riktiga ÅsaNisse  som känns äkta och är riktigt kult kunde man inte jämföra med förstås men den var väl ok.


   

Idag har jag varit ner till DataFia. Hon har semester för att städa (har ni någonsin hört en karl som har semester för att städa föresten)? Jag bara undrar?


Nåväl hennes dammsugare hade fått fukt i sig och möglat i magen så hon ville låna min. Den är ju relativt osliten som ni förstår.


Klart att med en strålande sol och ett härligt väder övertalade jag henne till att ta ledigt och vi tog hunden Bibi och tog en långpromenad i vårsolen istället. Solen värmde gott på ryggen faktiskt. Man måste passa på och fylla på energi. Städningen finns kvar men det ska mulna på framåt kvällen.


   

Mina pelargonskott frodas i solljuset. Bladen blir grönare och grönare. Min änglatrumpet växer så det knakar.

Solen lyser in och kastar solränder på golven. Ser att fönstren är skitiga men det struntar jag i. Nu ska njutas.


Katten Oskar och jag sitter på strandstugetrappen med en bit saltfläsk, lite lingondricka och en Maeve Binchy-bok och njuter av solen och mår så BRA och det är jag banne mig värd efter en rent plågsam vinter och ett plågsamt liv instängd på dammiga och tråkiga kontor.


Hurra. jag fryser inte och jag känner mig FRISK och kry och FRI nu fattas det bara att jag ska vara RIK VACKER och ÄLSKAD så skulle livet vara helt PERFEKT..


Dagens ord: En del ser att fönstren är skitiga medan andra ser att solen äntligen tittar in. Vem mår bäst tror du?   

Av Anita - 9 mars 2011 10:39

  

Kanske skulle jag skriva om kvinnodagen och semlor men det gjorde jag nog ijol och förra året och de flesta bloggarna jag läser skriver om det så jag hoppar över det.


Jag har jobbat ett par dagar nu och inte hunnit med att varken läsa bloggar eller att skriva. Man blir liksom lat när man inte har någon jäkt och gör man då någon kraftansträngning någon dag så blir man liksom trött. Fattar inte att jag orkade att jobba.


Nåväl. när jag sitter här och ser att det droppar av taket. stora blanka droppar då börjar jag tänka på vatten.


Som ni kanske hört så är myten om norrlands rena vatten bara just det. En myt.

Hela Östersund har fått koka sitt vatten i flera månaden och magsjukan har härjat som attan pga av bakterier i vattnet.


Vatten. Vi är ju mest vatten själva också och allt levande är helt beroende av vatten. Int tänker vi på det. Självklart att klart fint vatten rinner ur kranen.

   

Vatten har för mig varit väldigt viktigt. Vårbäcken som porlar.

 Fisksjön med sitt klara vatten som är det första jag ser varje morgon.

När jag är ledsen och frusen kryper jag ner i mitt badkar och njuter.

  

Det här är inte mitt badkar utan på ett hotell i Stockholm som jag besökte för länge sedan. Bubbelbad. Så ljuvligt.

  

Att åka kanot i en spännande å och titta på bäverhyddor och se de blå trollsländorna svepa fram över vattnet.


Meta på sjön en klar lugn sommarkväll. Det enda ljud som hörs är porlandet från bäcken som rinner ut i sjön och lommen som hoar.

  

Ligga och sola i båten och höra vågorna klucka mot land.

  

Till och med sådana här sysselsättningar kan ge både spänning och glädje.

Att tvätta mattor i sjön och känna doften av såpa och rök från elden.

Sova i strandstugan och vaggas till ro av vågorna brus.

Bada naken i månskenet.


Att dricka vatten ur bäcken eller en källa när man gått långt i skogen och är jättetörstig.

Milt fint sommarregn som får huden att suga åt sig fukten och mjuka upp mitt torra skinn.

Egentligen händer allt trevligt här i Fisksjön runt sjön och stranden.


Tänker på alla som inte ens har rent vatten, som får gå långt långt för att hämta vatten och inte har något att dricka. Då kan man känna att man är född i en lycklig värld och en lycklig tid trots allt.


Det enda onda jag kan säga om vatten är att jag inte tycker om fruset vatten, typ snö. I mina ögon en helt onödig sak som bara får en att bli frusen, ledsen och deppad. men........idag droppar det från taken.....stora glänsande efterlängtade droppar.


Jag vill idag hylla vår bästa vän vattnet. Utan det skulle vi inte ha något som helst liv.


Dagens ord: Den som dricker ur en källa får rent vatten.  

Av Anita - 7 mars 2011 17:26

Den här helgen rusade fram. Det blev ingen marknad i lördags utan en stund med luffarslöjd i köket tillsammans med DataFia. Sedan var det dags att åka till Höglunda på byafest som visade sig vara en fest efter skotersafari.


Av det lärde jag mig att det är skönt att man inte är ung och kvinna. Så många unga söta flickor, fint uppklädda och så många fulla unga män med snusen hängandes utanför, hängbyxor och tokmössa och skrålande och raglande. Stackars tjejer som ska ta hand om sådana och knappast har dom varit så pass att dom kunnat vara något till i sängen, möjligen att dom har kräks på tjejerna.  Tur att man är gammal och kan åka därifrån. men ..... maten var god.


Vid halv 8 tiden på söndag kom snälle Sven med en smörgåstårta och vi satt framför tvn och tittade på Vasaloppet. Det har liksom blivit tradition att vi ska göra det. Grannen brukar också komma men iår gjorde han inte det. Vi hade riktigt trevligt även om Jerry Arlin inte vann fast vi hurrade allt vi kunde.


Sedan blev det en sparktur ner till byn för nu har det slutat blåsa så man kan vara ute igen. Idag har jag jobbat hela dagen.


   

Egentligen tänkte jag fundera runt barn idag. Det slår mig ganska ofta att tiden har gått och de som jag sett som barn nu är vuxna människor. Jag har alltid tyckt om barn och egentligen skulle jag jobbat med något sådant. Här är nu min kusin Carina och det slår mig med häpnad att hon snart är 50 år. Herreminje.


   

Så min alldeles egen lilla gullpluttson som nu är en vuxen karl.

   

Här var han väl så där 12 år och vi var i Italien och han hade bränt sina ben i solen. Han har ett väldigt ljust och ömtåligt skinn, inte alls som jag som lätt blir brun och aldrig blir bränd.

   

Lilla Sofie som är över 20 år nu och en vuxen kvinna. Vi träffas ju ganska ofta i alla fall. Vi går ofta på film och har samma smak.

   

Daniel är också över 20 och en lång mager ranglig kille som inte alls ser ut som den här lilla plutten som han var här på bilden.   

Det finns inga småbarn kvar nu att leka med. Min brorsdotterdotter Olivia och jag roade oss med att klä ut oss på Sofiero i våras.

   

Egentligen är det bara lilla brorsdottersonen Liam som är ett litet barn nu och han är så speciell och rar. 


Jag saknar de tider då Fisksjön vimlade av små barn och vilda skrik. Saknar alla roliga lekar, alla teaterföreställningar, att utflykter och skattjakter. Alla "fångarna i skogen" lekarna, allt byggande av kojor och skogsnuvehus. Alla sagoberättelser och vilda lekar på gräsmattan. Saknar att leta efter tomten och tävla med barkbåtar i bäcken. Jag vet att jag är barnslig och det är väl därför jag har så god hand med barn.


Dagens ord: Barn är glädje och att ha barnasinnet kvar gör att man inte känner sig så gammal som man är.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se