Direktlänk till inlägg 5 april 2011

GUMMAN TÖ OCH KINABROR

Av Anita - 5 april 2011 20:18

  Man glömmer hur fort våren bara kommer farande. I söndags åkte hunden Bob hem och vägen blev oframkomlig. Blottats upp så flera dm blötsnö och sörja fick mig att ringa på hjälp och under över alla under dök en vägskrapa upp nästan genast.


Det tinar och rinner och droppar. Jag satt på altanen med katten i knät. Han spann och gosade nu när han fått mig för sig själv. Dock blev han lite misstänksam när han såg att jag bäddade rent i sonens rum. "Kommer fler hundar tro".


Måndagen började solen skina och det var varmt och härligt. DansBritt och jag skulle åka till Frösön och hämta kinabror vid flyget. När vi närmade oss Östersund fick vi se att fjällen syntes mer än någonsin den här dagen.


Så kom han brodern och vi gick och åt lite mat.   Planka med röding åt både kinabror och Dansbritt. Jag åt kött för jag förstår att det blir fisk hela veckan nu om kinabror rycker ut på isen. Nu var det bara vatten ute på isen och jag kände mig tveksam till om snöskotern skulle ta sig ner.


 

Det är alltid fantastiskt spännande när brorsan kommer och han har alltid med sig de mest roliga grejor från Kina. Här fick jag en hatt som jag ska ha när jag rensar ogräs isommar. Tycker själv att jag blev lite kineslik i ögonen. Visst blev jag det.


  Så hade en tjej broderat den här fina tavlan till mig med små små korsstygn. Så fina grisar (favoriter) solrosor och fjärilar, en tavla precis i min smak. Äter gör dom också och det gillar jag också. Härligt Härligt.


Så kom broder O med sambo och hälsade på en sväng och kvällen bara gick iväg fort och snabbt.

Det var en underlig solnedgång den här kvällen med färger som inte varit förut i år.

  Vårskymningen har en särskild ton och det känns fint att den är här igen.


Idag har det varit full fart. Vi började med att åka på jobbet och träffa min jobbarkompis och PappersBeda och gå iväg till hotellet och äta bruna bönor med fläsk.

Det var fint väder så vi bestämde oss för att åka ut på sjön. Smärre missöden som att borrarna inte funkade, kinabror körde fast med skotern och att det inte nappade ett dugg gjorde inte så mycket.


Jag hittade i alla fall vårens doft upp på land. Så fort bergknallar och berg börjar få bara fläckar måste jag bara upp på land, känna marken under fötterna för första gång och dra in lukten av fuktig vårmark. Ni som inte har snö kanske inte tänker på att marken luktar. Det luktar liv, det luktar vår. Snön är fullkomligt död och luktar ingenting. Jag är SÅÅÅÅÅ glad att den skiten håller på att tina bort. Less på snö kan man minsann säga att man blivit den här vintern. Den har varit lång.


Hoppas bara att isen håller ett tag till så kinabror får fiska så mycket han vill.

Imorgon blir det en ny dag. Vi får se vad som dyker upp då.


Dagens ord: Heja heja friskt humör snälla gumman tö. Jag kung vinter allt du kan med kvasten för nu ska han bort   

 
 
Ingrid

Ingrid

5 april 2011 21:02

Den där fiskplankan såg för himla god ut! Och så fin du blev i kinahatten, den får du ta med till Gotland i sommar.

Hoppas nu att våren tar fart och att din bror får sitt lystmäte av fisk.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ann

Ann

6 april 2011 07:21

Vad du "hörs glad" i skrivandet när Du "fått hem" Kinabror!!! Hälsa!

http://dansann.blogg.se

 
Skatan

Skatan

6 april 2011 07:22

Visst ser du lite kinesisk ut i hatten ... som måste vara helt perfekt när solen gassar i sommar. Vad härligt att Oskar få ha sin matte ifred och du har fått sånt fint besök ... Ha det nu så riktigt gôtt!
Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

6 april 2011 07:45

Ja visst är det härligt, snart går det att ta sig fram överallt!?
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Herta

6 april 2011 09:12

Fisken ser helläcker ut. Blir hungrig i denna tidiga timme.

 
Anita F

Anita F

6 april 2011 19:03

Visst blev du lite kinalik i hatten. Jättefint. Snätt bror du har och tänk så roligt att ha honom hemma nu. Den broderade bonaden med grisar var så fin den också. Jag håller med dig om att gumman tö ska jobba nu och Bore hålla sig borta.
Stor kram vännen !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

6 april 2011 20:29

Jag blir alltid lika förvånad varje år att det bliv vår igen. Vi tog oss allt igenom den här vintern också, du.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
mimio

mimio

8 april 2011 19:49

Hihi vilken härlig Kinalook du fick i hatten!
förstår att det blir skönt för dig att slippa snön. Jorden luktar verkligen härligt, det är något visst och snart kan man så i trädgården =) tror jag ska skaffa mig ett krydd och salladsland i år. Gräsmattorna här börjar att bli gröna och fina igen våren är sannerligen en härlig tid. Heja heja gumman tö =)

http://mimio.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards