Direktlänk till inlägg 7 april 2011

APRILVÄDER

Av Anita - 7 april 2011 10:14

När jag sitter och tittar ut på snövädret så tänker jag på aprilväder för igår ni var det en rent härlig dag.


Kinabror och jag packade ryggsäckarna och drog iväg ut på sjön, ända väst i sjön. Han på snöskoterna och jag på sparken.

Uppdelade sysslor efter det vi passar bäst för. Han fiskar och jag gör som jag alltid gör sköter om lägerelden.


Jag är den som letar efter lägerplats där det är som mest lä och mest sol.

En udde där det finns en gammal eldstad.


På en gammal tall hänger det en plåtburk med sträng i som man ska koka kaffe i och en gammal kniv. Undrar hur länge dom hängt där?

Här har fiskare slagit läger i kanske 100 år och mer men en kaffeburk rostar säkert rätt fort.

 

Första ställena där det blir bart är just på stränderna och här är det så fint. Olika fina mossor tittar fram överallt. Det doftar fuktig mossa och jord.   Det är så gott om nedrasade torra fina pinnar efter stormen i vinter så det är en baggis att tända en riktigt fin liten eld.


Den första vårelden får mig att må så otroligt bra, hjärtat riktigt sjunger. Att äntligen få vara nära skogen och elden och solen och dofterna.

Bara eldens sprakande annars är det tyst.


 Så packar man ur ryggsäcken. Där finns en del att äta, lite korv och lite att dricka och naturligtvis kaffe.

  Hembakat tunnbröd att rulla in korven i.

Ni kan inte tro vilken lycka det är för mig att äntligen få sätta fötterna på annat än snö och sitta här med ansiktet vänt mot solen, lutad mot en tall och njuta av våren.

  Fiskelyckan för brorsan var inte så bra men skit samma, katten Oskar är glad för småfisken och som sagt vi hade korv med oss.


Även den skönaste dag lider mot sitt slut och vinden tilltar allt mer. Jag ställer mig på sparken och får vinden i ryggen. Det är bara att fälla ut vingarna (förlåt jag menar armarna) så blåster vinden mig nästan ända hem. Bara några enstaka sparktag behövs men isen börjar bli blöt och subbig.


Efter en dag i sol och blåst känns ansiktet hett och man är både avslappnad och pigg på samma gång. En överdos av syre kanske.


På kvällen var det dags att släppa in alla tjejerna på meditaionskvällen.  Kinabror rymde fältet.

 Jag gör min debut med min egen meditation och dom verkar bli nöjd med den. Vi har som vanligt väldigt roligt. Är det inte det livet går ut på. Sällskapa och ha roligt.


Idag vaknar vi till blötsnö och strömavbrott. Strömavbrottet varade bara någon timme så nu har vi strömmen igen. Vi har ju fullt upp på dagarna.


Nu är det surströmming hos grannen som gäller och sedan ska jag dra iväg och jobba.


Dagens ord: Tiden går fort när man har roligt.

 
ANNONS
 
Anita F

Anita F

7 april 2011 17:45

Du är precis som jag ... älskar naturen. Mossor, träd, växter ... ja allt som kommer fram när Bore försvinner. Visst är det underbart??? Elden, tunnbrödet .. ja, det doftar ända hit. Tack föra tt du delar med dig.
Stor kram från mig !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Herta

7 april 2011 19:27

Blir sugen på grillad korv.

 
Lena

Lena

7 april 2011 21:18

Jag blir sugen på surströmming!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Margit

Margit

7 april 2011 23:45

Ja visst går tiden fort...när man har roligt!! Så snat så!!!
Förstår att det var härligt när ni var ute på isen!!! Och fick FIRRAR som Oskar sedan fick till middag!!!
Och snöat hade det gjort hos dej..igen...Men visst är det vår!!!!
Härkligt o undrbart!!!
Kramen vännen!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Margit

Margit

7 april 2011 23:46

Glömde säga att jag blev sugen på Surströmmingen!!! Så gott!!! Tänk om jag varit där!!!
Kram!

http://margitholm.blogg.se

 
Soldansaren

Soldansaren

8 april 2011 14:53

Tack för elden och turen ute i markerna! Fick lite flaschbacks till min barndom i tivedsskogarna då vi ofta var ute i skogen som ju var min pappas arbetsplats. Då var jag inte särskilt intresserad av att vara med ute utan ville helst vara hemma och läsa... Men jag kan känna dofterna och det där mjuka gunget under stövlarna när jag ser dina bilder.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
mimio

mimio

8 april 2011 19:55

Så mysigt med elden som sprakar. Finns inget bättre än att få vara ute sådär i naturen. Jag o Gråben brukar ju ta våra spår-rundor och rasten vid någon glänta sedan...det är en himmelsk stund.. vovven jag rådjuren och fåglarna o vad man njuter då.

http://mimio.blogg.se

 
Skatan

Skatan

9 april 2011 07:19

Vilken dag! När du berättar om den är det som att känna röken från elden ända hit ... och höra knastret från elden. Jag ser er riktigt framför mig. Hälsa Kinabror!

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Anita F

Anita F

16 maj 2011 10:01

Tittar in och önskar en bra måndag ...
Kram från mej !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se