Direktlänk till inlägg 9 april 2011

MED SOLEN I ÖGONEN

Av Anita - 9 april 2011 08:45

Med morgonsolen i ögonen sitter jag här och tittar ut, ser den nedrasade takstegen och nu äntligen har gärsgården tinat fram.

Som det toksnöade igår kan man inte tro att våren är på väg men förr sa man alltid att det skulle komma en ny omgång snö för att få bort den gamla och så är det nog.


Lyssnar på radion och hör brorsan snarka lite hemtrevligt, hör kaffepannan koka och spraket i spisen. Vinden vinter och tjuter som en galning. Om inte vinden vore så vore det en väldigt fin dag idag.


 

Vårtecknen duggar tätt nu. I björken har skatan byggt bo. Den har aldrig byggt så nära huset förut men vi har väl blivit mer bekanta nu när jag pratat med henne varje dag hela vintern.


Igår i snöovädret fick jag se att både koltrasten och bofinken har kommit  och slagit sig ner vid fågelbordet.


Efter vägen tinade snön så dikena är proppfulla. Vi fick till och med göra en liten dikningsutryckning med spadar och korp för att leda vattnet ner i diken där det rann över vägen och bildade stora lokar. Lite roligt är det allt att dika vatten. Det har jag alltid tyckt.


Sitter och tänker på att nu kanske jag kan andas ut. Vintern har nog fått stryka på foten nu även om han försöker klämma till lite då och då.


Jag har överlevt vintern. Allt har ordnat sig på något vis även om det såg mörkt ut ett tag.

Listan är lång. Bilen som inte gick genom besiktningen. Stegarna som ramlade från taket. Elelementen som lade av.

 Den obarmhärtiga kylan som  nära nog tog knäcken på mig.

 Harpesten, urinvägsinfektionen, magsjukan, listan kan göras lång.

 Veden som tog slut.

Pengarna som inte räckte till. Än kan jag väl inte ropa hej för elräkningen har inte kommit ännu och den lär väl bli en fasa i sig.


Nåväl nu är den förbi och jag kan konstatera att jag lever och mår rätt bra.

Nu är dagarna lätta att leva. Bara en sådan sak att man kan gå ut och mata fåglarna utan att behöva dra på sig jackor mössa och vantar, bara tjippa ut i foffatofflorna är helt underbart. Ni ser att jag inte har stora fodringar på livet egentligen.


 Vår välkommen till paradiset Fisksjön.


Förrgår åt vi surströmming hos grannen. Han sjöng till och med snapsvisor för oss.


Igår var jag på begravning av en annan granne. Det var en fin och speciell begravning som började med "Jämtlandssången" och ett väldigt fint tal av vår präst.

 Grannen som bott här i hela sitt liv fick förmånen att dö hemma i sitt hus och slapp både sjukhusvistelse och sjukdom. En död som man önskar sig själv faktiskt.


Kvällen tillbringade vi hos DataFia med familj. 

Vi får väl se vad som ska hända idag. En sak är säker. Det kommer att bli en bra dag.

  Dagens ord: Håll ansiktet i solen så ser du inte skuggorna.

 
 
Ingrid

Ingrid

9 april 2011 10:46

Det låter verkligen som att du har hopp om livet igen efter en jobbig vinter. Visst känns det som om det bara gäller att överleva tills det blir en vår igen.

Ha en fin helg där vid ditt älskade Fisksjön!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Herta

9 april 2011 10:52

Jag ser att Ni har mycket kvar av snö osv. Här är det mesta äntligen borta fast vi hade så mycket denna vinter.Det är härligt. Har satt frön inne som väntar på att sättas ut, vilket förståss kommer att dröja ett bra tag till.

 
Skatan

Skatan

9 april 2011 12:33

Hopp om livet ... visst är det det. Även efter den tuffaste av vintrar. Kram på dig!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

9 april 2011 17:43

Att dika och hacka snö är bland det roligaste som finns, hade möjlighet till det senare idag när vi var till stugan.....
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
mimio

mimio

9 april 2011 21:10

Härligt att våren är på väg hos dig också Anita. Var på begravning jag också, igår hos min systers svärfar... syrran hade skrivit ett så vackert tal om hur hans livet varit, det var mycket om naturen och om hur J alltid kom med något från naturen i sin hand VAR gång han hälsade på... och varje gång det var kalas försvann han alltid en stund för att sedan komma tillbaka in värmen och berätta hur det stod till ute i naturen.. en skogens man ,,, härligt. :)trevlig helg! m

http://mimio.blogg.se

 
Ann

Ann

10 april 2011 09:34

Det vill jag, hålla mitt ansikte mot solen. Så härlig din dag låter nu när vintern äntligen tappat sitt grepp en aning. Nu ljusnar det!

http://anbylens.wordpress,com

 
Ingen bild

Ewan

10 april 2011 17:33

Trots alla våra vedermödor Anita,så är det trots allt,hopp om livet.......visst är det "gött" att leva.Du liksom jag,kräver inte så mycket,för att vi ska må bra......solstrålar och lite fågelsång,räcker långt!
Kram på Dig från Ewan i Söder skogen

 
billan

billan

10 april 2011 22:26

Härligt....hopp om livet!
Snön har förstört massor här hos mig, för att inte tala om sorken:(((
Bofinken har missat mig på vägen, jag har inte sett en enda ännu.....hoppas den kommer i morgon då!
Ha en bra vecka och må solen lysa i ditt ansikte!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Ann

Ann

11 april 2011 08:30

hej kompis! Håller isarna till påsk?????
Ny vecka med nya upptåg väntar! Men våren gör ju att det spritter i kroppen, vårkänslor spirar!!!
Hälsa Göte! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards