Direktlänk till inlägg 16 april 2011

INDALSÄLVEN DU VACKRAST ÄR

Av Anita - 16 april 2011 13:36

  Alla tider på året är det vackert. Vårens lila fäger, försommarens ljusgröna flor, högsommarens blommande almäck som gör bergen rosa och så höstens vackra gula, orange och röda färger. Allt speglat i vattnet. Vintern ska vi inte prata om. Då är hela världen ful och bara vit (tycker jag i alla fall, vinterhatare som jag är).


Kinabror, Sofiepropp och jag drog iväg ner till Alnön för att hälsa på faster Gunhild och hennes man. Egentligen skulle jag åkt tidigare men snön hindrar mig ju. Snart åker jag ner igen och stannar några dagar men den här dagen blev en trevlig tripp i alla fall.


Det är lite så att det blir alltid fler än man tror som träffas när i kommer tillsammans i den här släkten. Först så kom en kusin och sedan en kusin till. Så kom ett kusinbarn och efter en stund ett kusinbarn och hennes två söta ungar och så kommer det en katt också.


Det var fullt i lägenheten av trevliga. vackra och härliga människor. Vilken tur jag har som har så trevliga släktingar. Det är minsann inte alla som har det.


En sådan här dag var det ju naturligtvis en massa äta. Börjades med kaffe och mackor och sedan blev det pizza och sedan fika igen.


Vid 4tiden drog vi iväg mot IKEA-området och var in på Biltema, Rusta och Willys för att handla lite. Det ska inte bli någonting men det blir det ju alltid.


  Så på väg hem igen och så stannade vi till i Svarthålsbyn och hälsade på Lekkamraten och Leila. Där blev det en god iransk soppa och sedan fika på det.


Ja ni hör. Om man skulle hålla på så här varje dag skulle man bli tjock. Jag har så många vänner jag skulle ha hälsat på så jag får väl försöka hålla igen lite med ätandet hemma och spara mig till alla besök jag ska göra.

 Se upp mina vänner. Snart står jag där utsvulten på er trapp och förväntar mig få både mat och fika.


Kanske kanske kommer jag blåsande på kvasten och landar lite elegant utanför dörren med katten Oskar bak på kvasten. Man vet aldrig.

Våren är ju full av magi.


Vaknade klockan 4 imorse av att en bil körde in på gården. Det om något var mysko. Trodde att det var grannen som var sjuk men det enda jag såg när jag tittade ut var två skator som höll på att pippa ute på gården. Jo du skatan. Sådana är dom, de sexgalna fåglarna på min gård.

 


Dagens ord: Goda ord är bättre än guld, men inte skulle det sitta illa med en liten vinst  heller.   

 
ANNONS
 
Liliann

Liliann

16 april 2011 14:11

Det är en otroligt vacker väg 87:an iaf från Stugun mot Bispgården...Ja och våren är ju äntligen här Magiskt...Ha det bäst Anita
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

16 april 2011 15:39

Jag har minsann redan börjat fundera på vad jag ska kunna bjuda dig på i sommar. Du är ju så bortskämd med så mycket god mat, jag får väl försöka hitta på något typiskt gotländskt.

Kram och ha en fin helg!

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Lise-Lotte

16 april 2011 16:08

Har varit i Borgvattnet i en stuga ett antal gånger (och förstås även sovit över i Spökprästgården) och då fått åka längs med Indalsälven och det är så bedårande vackert så jag nästan får tårar i ögonen när jag tänker på det.

 
Selma

Selma

16 april 2011 22:17

Vackert är just jämt vad det är!

http://frunatmaken.wordpress.com

 
billan

billan

16 april 2011 22:30

Visst är det vackert! Tjoa till nästa gång du åker till Alnön så kanske vi kan sammanstråla någonstans......skulle vara kul..dessutom har jag ju en pelargon som du ska få adoptera:)

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Ann

Ann

17 april 2011 08:55

Du fick mej att minnas Klarälvens brus, tack.

http://anbylens.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

17 april 2011 11:35

Det är väl inte för inte som jag kallas för Skatan ... :-) ... neeej, jag bara skoja ... Det pippas lite här var i naturen just nu ... det är inte bara skatorna som håller igång.

Visst är det härligt att ha en sån fin släkt som du har ... och roligt. Och vackert är det där du bor och i trakten ... Hälsa Lekkamraten och Leila nästa gång ni träffas från mig. Jag tyckte mycket om dom ... vilka härliga människor!

Kram på dig! Vi ses väl på torsdag på Blåkulla eller ska vi ta sällskap dit? Oskar får följa med Stina stanna kvar hemma ...

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

18 april 2011 22:38

Av någon underlig anledning tycker även jag att Indalsälven är väldigt vacker! :-)

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 19 juni 19:48

Nu kom Kinabror och jag iväg till kusinen vår och till rara Faster. Att åka efter indalsleden en fin försommardag är verkligen en upplevelse. Den skira grönskan, vägarna som är kantade av lupiner i alla färger, åkrarna fulla med smörblommor och m...

Av Anita - Måndag 17 juni 07:27

  Lilltåa, tåtilla, tappalånga, långstånga och stortuppen upp i vädret. Igår var DansBritt här med sina barnbarn och vi tillbringade den soliga och fina dagen nere vid sjön. Under en vilostund i strandstugan så lärde jag dom den gamla ramsan och...

Av Anita - Torsdag 13 juni 11:54

Det har varit städvecka för mig den här veckan och just idag saknar jag min mamma. Hon var en baddare på att städa och hon hade en förmåga att städa utan att det märktes. Jag däremot får till ett hemskt elände och stök när jag städar. Det är inte m...

Av Anita - Tisdag 11 juni 19:40

  En gång hade jag en tam svala som nästan varje dag hälsade på och satt på min axel. Även den tuffaste svala dör till slut men hon har lämnat kvar sina barn och barnbarn som bygger bo i uthuset. Dom är inte lika tama som Iris som min svala hette....

Av Anita - Söndag 9 juni 21:19

Kinabror och jag åkte till AMV och Gubben i Bräcke igår. Där var det hejsan tjosan hela dagen och halva natten Årets cruising på byn. Fint väder som om man var utomlands. Bakluckeloppis och utställning av bilar nere på hamnen. Det gick till och m...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se