Direktlänk till inlägg 23 april 2011

UNDRAR OM MAN BLIR VUXEN NÅGON GÅNG

Av Anita - 23 april 2011 09:40

  Att duka och laga mat till 23 personer tar ju en liten stund. Mitt på dagen började det droppa in folk. Först kom lille gullige Liam med pappa och dom hjälpte mig att bära in extramöbler. Sedan började det droppa in folk eftersom.


På bron stod min häftiga häxa och hälsade alla med ett skratt. En del av barnen blev lite rädda för henne så jag bad henne vara lite tystare.

Vädret var helt underbart.  


AMV med familj kom och hon hade med sig både kaffe och penseer till mig.

Vi fick se att det började bildas blötpölar nere vid sjön eftersom dikena neröver åkern sitter igen.


Det tar rätt lång tid att koka 6 kg potatis så vi kom på att vi kunde gå ner dit en halvtimme innan vi började med maten.  Med kratta och pinne drog vi ner som de tappraste riddare och jässes så roligt det var.


Vi dikade och vattnet forsade och det blev roligare och roligare att se vilken nytta det gjorde och rätt vad det var så hade vi som vanligt glömt bort tiden.

Vi har den benägenheten både AMV och jag och vi har gjort så i alla tider så dom som känner oss vet ju hur det brukar bli. Ibland undrar jag om vi någonsin ska tappa det här barnasinnet som finns kvar hos oss. Kanske tur att man fortfarande kan känna hur ivern kommer över en och att man verkligen kan glömma tid och rum för att leka med en liten sommarbäck och med sin bästa kompis.


Maten blev försenad. Konstigt nog var det ingen som klagade. Barnen sprang runt, karlarna satt på altanen i solen och drack öl och pratade och nu då vi alla 23 samlats så fanns det en hel del att prata om.

  Det blev så småningom mat i alla fall. Sill och ägg förstås.

  Lax, skinka, hälsingehxans potatissallad, kycklingsallad och en gryta jag lärt mig av Kinabror som blev väldigt god.


Min misslyckade tårta blev rätt fin när man dolt felen med grädde och choklapåskägg så det blev en trevlig kväll även om lite försenad.


Jag oroar mig alltid för att maten inte ska räcka och alltid gör jag för mycket men det gör ingenting. Jag kan leva på rester i flera dagar nu och det är tur för nu är mina matpengar slut så det blir att hoppas på att man blir bortbjuden och som sagt. Jag har mycket rester att tugga på så det ordnar sig nog det också.


Nu har morgonen randats. Ute gassar solen och det blåser inte ett dugg ännu. Jag ska kasta mig ut och kolla mitt dike och sedan är det räfsning som gäller tills det dyker upp folk.


Jag diskar och diskar och plockar och plockar. Det är nog så att jag blir mindre irriterad på all disk och stök numera sedan jag blivit ledig men en sak blir jag fortfarande rätt lack på och det är att karlarna sprider sina ölflaskor och ölburkar överallt. Ute och inne och överallt. Vet inte om det är min nyktra sida som gör sig gällande men jag tror jag skulle bli lika irriterad om det vore läskburkar som fanns överallt.


Nåväl nu ska jag ut i solen.


Dagens ord: Sol i hjärta. Sol i sinne Sol ute Sol inne



 
 
Ingen bild

Lise-Lotte

23 april 2011 10:23

Bli för allt i världen inte vuxen! Ha du barnasinnet kvar, det är det bästa.

 
Ingen bild

Herta

23 april 2011 10:50

Nej barnasinnet får inte lämna oss.

 
Ingrid

Ingrid

23 april 2011 14:15

Här har jag hållit nu på förmiddagen och förberett för påskaftonen. Vi blir inte så många på vårt kalas som du hade igår, det är Krister och hans sambo som kommer hit och vi ska äta ägg, sill och lax och sedan nötytterfilé på en bädd av råstekt potatis och så en skål med sockerkaka, jordgubbar och vispgrädde till efterrätt.

Ha en fin fortsättning på påskhelgen!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

23 april 2011 19:23

Åh vad kul ni har haft ... och vad gott med all god mat och tur att solen lyste och att du och dina kompisar har barnasinnet kvar. Tänk vad tråkigt det skulle vara utan det .

Glad fortsättning på påsken !

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Lena

Lena

23 april 2011 22:19

Du verkar klara allt. Vilken stormiddag för alla dessa! Kul!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards