Direktlänk till inlägg 25 april 2011

VÅREN KOM SOM SKJUTEN UR EN KANON

Av Anita - 25 april 2011 08:54

Det går inte riktigt att fatta att bara över en dag kan våren komma.

Plötsligt är det varmt som den varmaste sommardag. Inte en vind rör sig och solen gassar och gassar. Isen börjar bli mörkblå och jag tippar på att det blir rekord när isen går upp.

 Helt plötsligt slår tussilago och krokus ut och jag drabbas av den där vårstressen som väl alla som har trädgård har.


Kratta innan det börjar blåsa igen!

 Få ordning i växthuset och laga och klippa och stöka. Dessutom ska man umgås med sina vänner.

I förrgår tog det någon timme att stöka undan efter festen.

 

Sen kom lille gullige Liam cyklande på sin nya cykel. Han har gjort det bra för det är ändå en kilometer till broder B:s stuga.

 


Så solar vi på altanen och grillar korv. Tur att jag har Liam att leka med. Vi kastar oss ner till diket och börjar rensa och få vattnet att forsa starkt och fint.

Broder B snickar till en träbåt och vi släpper den längst upp och ser hur fort det går innan den kommer ner i sjön.


Sjön föresten. Vi sitter nere vid stranden på min brygga också och naturligtvis ska brorsan ut på isen. Utan stövlar dessutom. Kan bara sluta på ett vis. Hjälp Hjälp. Med båsthake lyckades snickarMagnus dra in isflaket. Vad är det som gör att man ska leka med sådant.

 Kanske samma som gör att jag kastar mig på alla diken och bäckar man ser.


Vårskriket är närma nu. DansBritt. Du kommer väl och skriker med mig?


  Man kan för första gången ligga på gräset och åma sig i solskenet. Båda spinner av fröjd.


Frampå kvällen far vi till DataFia med familj och även där är det nu vår. Vi äter i uterummet för första gång och det är grillat som gäller.

Igår på morgonkvisten dyker brorsan med fru och Liam i en låda på cykeln. Dom ska ner till byn och hälsa på SnickarMagnus. Har man ingen barnsadel får man ta till andra lösningar. Broder B är en riktigt uppfinnarjocke och ÅsaNisse.


Igår krattade jag hela dagen i CHORTS och top. Varmt som mitt i sommaren. Jag har i alla fall lyckats kratta en gräsmatta . Nu är det bara 3 kvar. Det går bra att kratta men att frakta bort löv och ris är ett tråkigt göra. men..... till skillnad mot städning inomhus syns det verkligen skillnad och de löv som är borta är borta.

När man städar inne blir det ju skitigt igen så fort.


Frampå eftermiddagen träffades vi hos Broder B för att fika. Broder O och Sofiepropp kom också och hon följde med mig hem.


Det var meningen att vi kvinnor skulle ta en långpromenad ner på byn men jag drabbades av något konstigt, förmodligen solfrossa. Jag frös så jag skakade och SofiePropp och jag blev sittande och torrglo på en gammal film istället.


Tillfälligt var det nog för idag är jag frisk och kry igen och ska kasta mig ut och fortsätta med nästa gräsmatta.

Grannen blev helt plötsligt sjuk när jag tog fram lövkrattan. Han brukar bli det varje år så att jag ska fixa hans del av gräsmattan också. Dessutom har han börjat prata i potatislandet också. Vem ska fixa det tror ni? Jag?


På något sätt går våren för fort. Den slår till hastigt och försvinner lika fort. Man hinner inte med att njuta även om man gör sitt bästa.

Trodde att det skulle bli annorlunda nu när jag är ledig men våren är kanske mer ett tillstånd än något man kan göra något åt. Jag försöker ta det lugnt men drabbas av en oro.

 Det ä'r nu allt ska hända och helst på en gång och jag har ingen ro. Jag vill vara ute hela tiden. Jag vill inte ens gå in och laga mat.

 Jag vill känna, lukta, förnimma. Känna solen värma min vinterbleka kropp och leva, leva, leva.


Därför blir det kanske lite dåligt med bloggen nu ett tag för jag har inte ens en dator man kan bära med sig och tur är väl det kanske.


Dagens ord: Våren är alltid ny. Den som är rädd för solen ser sällan sommaren.  

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

25 april 2011 10:34

Så härligt det är nu Anita!

Och så kul att se Liam i lådan. När vi var barn satte pappa en stor låda på en cykelkärra och där satt vi tre töser när familjen skulle på cykelutflykt. Man tager vad man haver.....

Kram och ha en fin annandag påsk!
Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Herta

Herta

25 april 2011 10:36

Villket härligt inlägg! Har pratat med Håsjö i helgen och hört om solen och värmen som Ni har. Vilken kanonbild på de två i gräset. Det blir så tydligt mej att jag vill leva med katt.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Ingen bild

Ewan

25 april 2011 15:17

Åh,va skönt,att du fått en riktigt härlig Vårhelg!

 
Soldansaren

Soldansaren

25 april 2011 17:38

Ja, nu är en ljuvlig tid! Och den slår bara till innan man hinner blinka och sedan är den, som du säger, förbi. Vi får väl göra vårt bästa att hinna med att njuta!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Titti

25 april 2011 18:31

Hela påskhelgen har varit förunderlig varm, skön och blåsfri!
Våra vuxna barn med respektive + katter har varit hemma, så det har varit ett trivsamt myller av två och fyrbeningar.
På påskaftons kväll eldade vi tillsammans med grannarna i vanlig ordning. I år var det mycket luft i kasen, så den brann upp rekordsnabbt! Andra år har vi knappt orkat stå kvar tills den brunnit ner.
Våren är kort och intensiv och visst finns det att göra när man är med trädgård!Jag softar lite i år och tar bara lite då och då. Man måste ta sig tid att njuta i solstolen med!

kramar till dig och en smekning över pälsen till Oskar!

 
zaq

zaq

26 april 2011 21:33

Härligt verkar du ha haft det, min påsk blev lite över förväntan också :-)
Och Margit hon åkte ju iväg hon, till blåkulla, vet inte vem hon drog med men garanterat hade hon nog tänt sina djävulsögon ;-) huvva!!!

http://zaq.blogg.se

 
Lena

Lena

26 april 2011 22:46

Helt otroligt vårväder här också. Svårt att bara hinna njuta. Lätt att bara ska göra en massa saker först...

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

26 april 2011 22:58

Visst ääär det härligt ...man tror bara inte det är sant efter alla iskalla dagar denna vinter ...

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Kristina

Kristina

27 april 2011 09:15

Underhållande och dramatisk läsning bjöd du på.
Det där om vårskriket låter intresant det skulle jag gärna vilja vara med på!
Kram och tack för givande läsning.

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Av Anita - Söndag 22 mars 08:56

Jag har blivit en riktigt frusenlort på gammeldagarna. Broder B och Frun A kommer nästan varje dag förbi och säger att det är härligt väder och så går jag ut och tycker att det blåser jävligt kallt. Jag blir nerfrusen och det tar timmar att tina...

Av Anita - Torsdag 19 mars 08:26

Det pratas hela tiden om pesten så jag ska inte prata ett dugg om det, eller åtminstone väldigt lite. Inget av det vi tänkte roa oss med i veckan blev av för allt är inställt. För oss i Fisksjön finns det att göra i alla fall.     Vi kan ju va...

Av Anita - Måndag 16 mars 09:31

Nu pratas det bara om pesten och mycket är inställt. AMV och Gubben sitter fast på Mallorca och har försökt att få komma hem tidigare. Årsmöten är inställda och mitt besök hos sköterskan är också inställt.    Här i Fisksjön har vi haft besök i he...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se