Direktlänk till inlägg 2 maj 2011

SNÖ

Av Anita - 2 maj 2011 14:09

 

Snö kom det igår och jag var glad över att den smälte bort rätt fort. Visst är det väl väldigt konstigt att man vänjer sig vid sol och värme men har så svårt att vänja sig när det blir kallare igen.


Valborgsmässoaftonen tillbringade vi fört hos broder O och åt en massa gott grillat älgkött. Sedan drog vi iväg ner till Håsjögården där det visserligen inte var någon brasa, bara ett par eldkorgar men kören sjöng fint och vi kunde njuta av fika och kolbullar. Det var faktiskt mycket folk där och solen försökte värma så gott den kunde.


När jag kom hem hade jag tänkt elda i bastun och ta ett bad men jag kände mig så frusen och det var riktigt kallt ute så jag struntade i det. "Ljuset i mörkret" på andra sidan sjön hade tänkt en stor fin brasa som speglade sig i sjön som faktiskt var spegelblank och vacker. En koltrast hade kvällsrerenad uppe i björken och det var trots kylan en fin kväll.


Som tur är har inte löven slagit ut ännu här hos mig men uppe på berget i Kolbjännsjön var det en skimrande grönska.

 

Tibasten har slagit ut så nu blir det nya blommor för varje dag. Jag har inte tittat efter blåsippor ännu men troligen kanske någon slagit ut i någon solig skogsglänta. Det blir väl kvällens uppdrag att gå en sväng och kolla läget.


Igår åkte broder B med familj tillbaka till Skåne och som vanligt blir det tomt och tyst när alla åker. Eftersom det var så hemskt kallt igår så tänkte jag stöka inne men jag blev så förfärligt lat och lade mig att slumra och vaknade efter flera timmar.


Idag har det varit jobb halva dagen och sedan har jag varit på bibblan och lånat nya böcker.


Fick ett tips om en tjej som heter Anna Bovaller som har skrivit bla Svinajakten. Den ska vara bra och hennes sista bok också. Få se hur den är. Det blir inte så mycket läsa nu. En liten stund innan jag somnar men jag somnar så fort nu när jag är utomhus hela dagarna.


Kroppsarbetet och friska luften gör att man sover som en stock på nätterna. Inte för att jag sover dåligt men nu har jag inte ens drömt och vaknat av att jag snarkar och att katten Oskar slår på mig med sin lilla tass och tycker att jag ska vara tyst.


Min längtan till de blå bergen är ingen längtan längre. Jag kan klättra upp på de blå bergen när jag vill och när man vet att man kan så domnar längtan bort. Allt finns i ens eget huvud. Det man inte kan längtar man efter och det man får kanske inte blir så viktigt längre.


Nu har jag klättrat upp på alla tre småbergen runt omkring, husmyrberget, rävberget, cowboyberget, berget vid Kolbjännsjön och två av bergen runt sjön.

Jag tycker om att stå högt uppe på bergen och titta ner på världen. Gillar att flyga också föresten. Se molnen under en och se att hela världen är som ett docklandskap. Det är fröjd det.


Den här tiden är det härligt att bo i skogen och bara kunna gå rakt ut åt alla håll utan begränsningar.


 Synd bara att vi människor förstör och gör kalhyggen och gräver upp stora hålor överallt. Det har blivit mycket svårare att ta sig fram. Alla gamla fina stigar har man fällt över. Man får inte göra det men det skiter dom i.

Det är ju en pina att klänga och klättra över nerröjda träd och kliva ner i surgropar. Kan faktiskt komma på mig med att gå omkring och svära istället för att vissla glatt som man gjorde förut.


Nåja

Dagens ord: Människan är naturen och djurens värsta fiende.

 
 
Liliann

Liliann

2 maj 2011 15:11

Det gör inte så mycket att det inte är "skitvarmt" ute ännu, chansen att hinna med naturens växling ökar....och som du säger snöhelvetet är iaf borta!
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

2 maj 2011 15:36

Hejsan!
Naturen ändrar sig även om man inte gör någon åverkan på den. I vår hage där korna gick förut var det stora fina stigar ändå här hemifrån och nästan ner till havet. Man skulle nästan ha kunnat cykla där. Varje kväll gick jag ner och hämtade korna och så vandrade vi hem genom hagen.

Nu, när det är snart 25 år sedan det gick några kossor där, har hagen växt till totalt. Av stigarna finns inte ett spår kvar och ska man ta sig fram behöver man nästan machéte.

Nu får vi hoppas att värmen snart kommer tillbaka!!
Kramar

http://stenstugu.com/wp

 
Janne

Janne

2 maj 2011 21:25

Hej! Här har det varnats för frost i natt. Märkligt att vädret och tempen går opp och ner så här. Det haglade lite i eftermiddags. Ha en fin dag nu !

http://badbollen.blogspot.com

 
Karin

Karin

2 maj 2011 22:53

Hej!
Jag har läst och läst i din blogg och njutit av dina anteckningar. Har lett åt många saker, och nickat till andra och sagt visst är det så till resten!
Jag har 16 dagar kvar innan jag slutar mitt arbete på sjukhuset i Malmö. Och då ska jag också som du bara njuta av allt som finns runt omkring mig. Vi har en sommarstuga i norra Skåne och där tänker jag tillbringa många och härliga dagar.
Gillar dina fågelskildringar och avis på alla dina hackspettsorter. Men jag skickar upp både svalor och flugsnappare till dig.
Har tagit en liten bloggpaus fn, men börjar igen den 19/5, då är JAG friherinna, och min längtan dit är stor!
Välkommen till mig!
Kram Karin
PS Tack för att du delade med dig av vårskriket, känslan förstår jag absolut.

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Ewan

3 maj 2011 07:22

Även i Blekinge och över Lunnatorpet,kom snöflingor,under Måndagen.Varade 20 minuter,sen kunde man klä av sig och njuta under en STOR SOL.Lite tokigt!

 
Kristina

Kristina

3 maj 2011 08:46

Så fin hamocken blev, vilken bra ide.
Jag gillar återvinning, det slängs för mycket som kan återanvändas.
Här snöade det på morgonen idag!
Ha en bra dag och kram på dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Margit

Margit

3 maj 2011 22:11

Ja tänk så fint väder vi hade förra veckan..och NU är dte så kallt.
Förstår att det blev tyst och tomt...när dina gäster åkte hem igen...
Fina bilder du visar oss!!!
Önskar dej en GOD NATT..ochdu sover ju gott..läste jag.
Precis som du..kan ta en "lur" på dagen..så har jag gjort i eftermiddag,,var SÅ trött ..och det var SÅ skönt att sova nån timme..då...
Kramen min vän Anita!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Skatan

Skatan

4 maj 2011 21:40

Det ääär svårt att vänja sig vid de här bakslagen. Men en tröst är ju i alla fall att man veeet att man går mot varmare tider och ljusare för var dag som går och än har det inte vänt ... :-)

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards