Direktlänk till inlägg 9 maj 2011

SKIT UNDER NAGLARNA OCH MOSKATO

Av Anita - 9 maj 2011 09:02

  Så varmt och skönt solen skiner. Vinden fläktar lite lätt men är bara som en ljummen smekning. Fåglarna sjunger och nu har vårens näst sista fågel kommit. Flugsnapparen. Kan säga att han blev lite överraskad när han såg att hackspetten tagit hans holk. I vanliga fall brukar han jaga bort talgoxen som brukar ta holken i besittning men en hackspett rår han inte på.


Det finns olika sätt att rensa blomrabatter. Det vanliga som man gör när man har bråttom och jobbar och allt ska ske fort fort. Dra upp lite ogräs här och där och hoppas på det bästa.


Nu när det finns tid gräver man bort både brännässla och kvickrot och det är ett ganska gediget jobba. Det gjorde jag igår. Tänkt att jag ska ta en rabatt varje dag och göra det ordentligt.

Som vanligt händer det en massa annat under dagen så ni ska inte tro att jag är klar.


  AMB med man kom och naturligtvis ska vi göra det vi pratat om hela vintern.

Fira våren med att sitta i hamocken och dricka muskato. Hade inte tänkt att bilden skulle bli så här men det är ganska tydligt för hur jag är.

 Skitig under naglarna med en längtan till Italien.

  Så AMV och jag satt där och fnittrade och sedan gick vi badstrandsrundan. Lite tung i benen blev vi för vi är inte van att dricka alkoholhaltiga varor och absolut inte mitt i solgasset på en söndag.


Vi fick stanna och vila flera gånger hi hi.

Lite soppa åt vi i deras husvagn och framöver kvällen ringde DataFia och bjöd på middag så då for jag dit och åt fläskkotletter och potatisgratäng. Mums mums.


Vandrade hem och fick då dagens promenad. Fast klockan var 7 på kvällen kunde jag gå barärmt dom 3 km som det är hem till Fisksjön.


Landade framför tvn men somnade. Jo föresten. Natten innan var jag vaken till klockan 3 och läste en så spännande bok att jag inte kunde sluta. "Nora Roberts" Hotfullt Paradis. Den var spännande, romantisk och sexig och dessutom handlade det om en fantastisk ö någonstans i tropikerna. Kunde bara inte sluta.


Det är väl härligt när man kan ligga och läsa på natten utan att behöva känna att man blir trött på dagen. Jag har ju privilegiet att kunna sova en stund i hamocken på dagen om jag vill. Nu blev det ju inte så men valet är i alla fall mitt.


Hörde ni: VALET ÄR MITT. JAG bestämmer över mitt eget liv för första gången.


Nej nu måste jag ut i solen. Rabatterna väntar på min jordiga hand.


Dagens ord: Solen lyser även på orensad rabatt.

 
 
Selma

Selma

9 maj 2011 09:52

Det där rensa tycker jag är lite småtrist faktiskt.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

9 maj 2011 10:02

Njuuuut Anita det är du värd!
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

AnEk

9 maj 2011 16:04

Vilka underbara ord: Valet är ditt! Det skall jag anamma! Ha en skön vår!
Kram
Anita

 
Skatan

Skatan

9 maj 2011 18:49

Ja-a VALET ÄR verkligen DITT!! och hua mig vad längesen jag var här hos dig och hälsade på. Det är klart man skall ta det där avbrottet och dricka vin i hamacken med bästa väninnan när det finns en chans. Dagarna rinner iväg och ändå hinner jag ingenting ... men det behöver jag ju inte heller. Valet är mitt också.

Hej då härliga Skogsnuvan och kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

9 maj 2011 21:53

Visst är det härligt när man har friheten att göra som man vill. Jag låg ute i baden-baden igår och snarkade och sov, så jag hade sömnproblem i natt faktiskt, men det fick man väl tåla. Idag har jag hållit igång, så den här natten blir säkert lugn.
Ha en fin fortsättning på veckan! Några dagar till med sol och värmen blir det nog den här omgången.
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Trollet Ann

Trollet Ann

9 maj 2011 23:11

Hej Skogssnuvan

Jag finns här, om än i annan form. Valde att lämna skogen för en stund och vara ute bland andra. Skriver inte lika ofta som förr, har inte funnits lust, tid eller behov, men vem vet, nu närmar sej sommaren och då kommer kanske skrivlusten tillbaka.

http://anbylens.wordpress.com

 
Sundinska

Sundinska

10 maj 2011 13:18

Nu får du gärna göra ett inlägg om vad Muskato är för något, för det har jag ingen aning om!

http://solagast.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards