Direktlänk till inlägg 16 maj 2011

JAG OCH GUBBARNA

Av Anita - 16 maj 2011 09:38

  En regning måndagsmorgon var det väl lämpligt väder att fara och jobba men jag och katten Oskar vaknade inte förrän efter nio. Med regnet tattrande på taket är det lätt att sova. Ändrade mina planer genast. Det kommer väl en dag imorgon också. Efter en hel veckas utevistelse finns det att göra inne i vilket fall.


Ni ska inte tro att jag är hjärtlös och självisk. Jag har verkligen tänkt på er stackare som jobbar hela veckorna.

 Minns hur det var. Det kom soliga fina dagar och där satt man instängd på kontoret och tänkte. " Till helgen då ska jag vara ute och grilla och rota i trädgården och bara ha det härligt"


Jo minsann framåt fredag börjar det dra ihop sig till regnväder precis som det blev den här veckan. Plötsligt var det bara 3 grader varmt och pissregnade hela tiden. Sånt gör att man blir stressad för allt man skulle gjort och inte kunnat.

Tack och lov att de dagarna är över för min del.


Jag drog på mig regnkläder och stövlar för trots regnet skulle min kryddgård göras klar och det tog mest hela dagen och halva lördagen också men nu är den klar.

Stenarna med namnen är målade och utlagda. Det fattas en del örter fortfarande. Dom står i växthuset och växer till sig. Mina egenhändigt tillverkade fågelbad är utplacerade och alla mina grodor är på plats


Så här blev det i alla fall.

  Kommer att bli bra när alla örterna har börjat blomma och välla över kanterna.

Jag är nöjd.


Jag är nöjd med resten av helgen också. Lördagen kom PapperBeda och vi åt pasta med laxsås och ett glas gott vitt vin.

Vi planerade inför vår växtfärgning som ska bli strax före midssommar. Det är länge sedan vi färgade nu och har nästan glömt bort men det blir nog bra. Klart att vi badade bastu nere vid sjön också men det var så ruggigt ute så vi kastade oss inte i sjön utan gick upp och duschade istället.


Såg på melodifestivalen gjorde vi förstås.

 Jag kanske är gammaldags men jag tycker att det börjar bli för mycket av allting. För mycket blinkande ljus. Dansare är inte längre dansare utan riktiga akrobater. Har man anlag för migrän måste man få det av allt glimmande och blinkande i bakgrunden. Musiken och artisterna försvinner liksom i alltihop. Det finns liksom inget bräcken på någonting. Var ska det sluta. Liksom för mycket tycker jag.


Skit samma. Igår regnade det från och till.  PappersBeda och jag åt frukost och jag stökade lite inne. Bakade en sockerkaka till vägmötet.


 Så kom vägbasen och strax därefter dök ett par jag känner upp. Dom ville ha några plantor som jag har gott om.


 Canadensiskt älggräs. Stora rosa plymer. Rätt fina faktiskt. Det blir ju en del plantor över när man rensar rabatter.

Så blev det ju lite fika förstås.


Igår kväll var det då dags för vägmöte och det dök upp några gubbar, samma som vanligt så nu blir det till att skriva protokoll och dona och fixa med det en stund.


En lite trist sak är att mina änglatrumpet er har fått spinn. De hade det ifjol och jag har sprayat och satt i luspinnar och jag vet inte vad. Nu har dom tappat nästan alla blad så det fanns bara ett alternativ och det var att sätta ut dom fast risken för frost inte är över. Dom brukar repa sig när dom kommer ut och jag har dom i ett skyddat hörn på altanen så jag får väl vakta och lägga över. Få se om dom repar sig.  


När jag sitter här framför datorn ser jag ut på vägen och nu kommer posten i sin gula bil.

Ser att det är skimrande grönt utanför och till och med min mossiga gräsmatta börjar grönska lite sakta. Skatan hoppar runt och letar mask. Det är disigt och duggregnar lite grann.

  Det blir en städdag idag. Ska bli riktigt roligt.

Hörde ni vad jag sa.

Jag berättade just nu att jag bakar!!!!!!!

Jag berättade just nu att jag ska städa och tycker att det är helt ok!!!!!!!!


Personlighetsförändring har inträtt hos skogsnuvan. Allt är roligt när man inte måste skynda sig.


Dagens ord: Rik är den som har friheten att göra vad man vill . (Jag är rik fast jag är fattigare än en kyrkråtta ).

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

16 maj 2011 10:35

Så fin din kryddgård blev! Den kommer att bli jättetjusig till sommaren.
Här har också varit svalt och småskvättligt väder, men tyvärr inget ordentligt regn. Nu är det TORRT!

Lycka till med städning och bakning!

Jag har just strukit lite och nu ska jag gå ut och dammsuga ur bilen.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anita F

Anita F

16 maj 2011 12:29

Men kära vän, vilket fint kryddland du skapat. Vilka mysiga stenar du tillverkat också ... Kreativa Skogssnuvan har varit i farten.
Håller med dig om att det är skönt att inte jobba längre utan får skapa de kommande dagarna alldeles själv och fylla dem med det man tycker passar för stunden.
Hoppas du har det fint i ditt skapande även idag. Om det regnar så är ju du själv en sol som förgyller omgivningen. Du har förgyllt min stund nu med ett intresant inlägg och vackra bilder. Tack vännen !!!
KRam på dig !!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Herta

Herta

16 maj 2011 17:30

Det tar sig mer och mer.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Ingen bild

anek

16 maj 2011 20:01

Vad fint ditt kryddland blev, man får verkligen inspiration! Tänka sig att lediga (nya) Anita gått o blivit huslig!
Kramen!

 
Kristina

Kristina

16 maj 2011 21:49

Vilken bra idé med stenarna, det får jag nog apa efter. Vilken fin kryddträdgård. Jag har en jag med men jag har mynta i den så den blir som en urskog. Men det gör inget, en stor del går åt till mitt te.
Hos mig trivs libbsticka den blir jättestor jag får dela den varje år.
Kram på dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Janne

Janne

17 maj 2011 08:24

Hej! Vilken lioten fin kryddplats du har fått till. Det är kul att skärda egna sådda grejor. Ha en fin dag nu !

http://badbollen.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

18 maj 2011 09:41

Sannerligen, sannerligen säger jag Eder ... "rik är den som har friheten att göra som man vill" ... och gööör det också. Och inte snärjer in sig i massa "måsten" ...

Härlig kryddgård ... precis som du Skogsnuvan
...
Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 21 mars 10:16

  Det ska gudarna veta att det är högst en dag i veckan som man kan njuta av vädret utan storm och snöfall. I tisdags var det en sådan dag då hela dagen hade en liten guldkant omkring sig.   Promenad på skoterspåret med Jack. Det hade frusit...

Av Anita - Tisdag 19 mars 09:33

Jag är med i en facebookgrupp som heter "Vi som är född mellan 1940-1960." Där visar man saker från förr och frågar om vi kommer ihåg och då inser jag att de flesta saker man kastat bort för länge sedan använder jag fortfarande.   Mina gula 80-t...

Av Anita - Söndag 17 mars 13:57

Jag är alldeles ointresserad av sport och har aldrig brytt mig. Speciellt skidåkning som jag alltid sedan barndomen sett som en plåga på hög nivå. Aldrig ska man säga aldrig. Jag har börjat titta på skidskytte tillsammans med Kinabror. Där sitter v...

Av Anita - Lördag 16 mars 08:48

  Härom dagen när jag vaknade och tittade ut genom fönstret och såg att det toksnöade, stora äckliga snöknular till flingor. Jag lovar det var inte flingor utan bollar som trillade ner tätt,  tätt.  Då slog svårmodet till och det kändes som om jag...

Av Anita - Onsdag 13 mars 09:40

Så mycket jag lärt mig av mina bloggvänner under de 10 år som jag bloggat. När man bor så här i skogen på landet så träffar man mest samma människor hela tiden för vi är inte så många men genom bloggen har jag nått hela landet och till och med utom l...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se