Direktlänk till inlägg 17 maj 2011

ALLA DESSA PLANER MAN HAR

Av Anita - 17 maj 2011 15:28

  Tänkte fara och jobba igår morse men katten Oskar och jag sov så länge så det var ingen ide. När regnet fallar är det skönt att ligga och höra hur det smattrar på taket.


Plan 1: Städa och baka sockerkaka. Jag har fått ägg av broder O och då blir sockerkakan så gul och fin.

Sockerkaka blev det men sedan lockade solen ut mig.


  Mitt gamla trädgårdsland har blivit överfullt med lupiner. Ett helt fält fullt med alla olika färger. En del gillar inte dom för dom sprider sig men här i Fisksjön där inte så mycket lever får man vara jätteglad för de blommor som trivs men......

jag har en PLAN och just igår skulle det bli för då fanns lusten där och pockade på. Nej inte den lusten! Lusten att gräva och odla.


I mitten på lupinåkern ska det byggas en hydda av sly (det finns det ju gott om)

Runt hyddan ska det sättas luktärter och sockerärtor och där ska lille gullige Liam och jag sitta och dofta på blommorna och sticka ut handen och plocka sockerärter och mumsa på. En matta i mitten ska vi också ha.


Men......först måste jag gräva upp en massa lupiner som är i mitten. Om ni inte grävt upp lupiner förr så ska jag tala om att det är ingen barnlek. Dom har otroliga rötter och jag tror jag drog upp minst 50 stycken.


Så kom jag på att broder O:s fjälla ville ha lupiner så jag sparade dom i en stor balja. Jag har ju svårt att slänga växter.


Så blev jag lite slö och det började regna så jag tog en promenad och när jag kom hem igen så kom en av åkarna hit och fikade och sedan kom broder O o fjällan för att hämta blommorna.


Sent på kvällen fortsatt jag för jag kunde inte låta bli. Det är så roligt. Det är dessutom så fantastiskt att jobba i skymningen.

 Det är då morkullan sträckar över gården.

Det är då älgmamman kallar på sin nyfödda kalv ute på åkern.

Det är då göken gal för första gången iår.

  En bra bit hann jag men till slut jagade hungern och tröttheten mig in i huset. Egentligen vill jag vara ute dygnet runt nu även om det sista dagarna kommer regnskurar lite då och då och det är rätt kallt.


Idag åkte jag till jobbet och på hotellet var det bruna bönor och fläsk och vi for dit och åt och pratade. Alltid lika trevligt.


När jag åkte hem låg ett träd över Fisksjövägen, inte stort men i alla fall. Eftersom det inte finns någon fler än grannen och jag i byn var jag ju tvungen att åka hem och hämta en såg. Jag är dålig på att såga, skitdålig så under svordomar lyckades jag få av trädet och dra det på sidan.


Idag har jag gjort klart hyddan.

  Kanske ser den inte mycket ut för världen just nu men vänta till slingrande luktärtor i alla färger täcker den och den ligger mitt i ett hav av blå-lila-rosa-vita lupiner. Kommer att bli toppen tror jag.


Nästa plan är att göra en jordgubbspyramid men jag måste ha hjälp med snickrandet så jag får väl vänta till gamla Anders dyker upp.


Det är konstigt att hela jag är så full med ideer och planer och det spritter i både händer och ben att få börja med allt jag tänkt men inte hunnit.

 Min livsenergi har verkligen återkommit med full styrka och det är jag jätteglad för.

Solen, friheten och hälsan. Styrkan och skratten och snart dansen också. Vad mer kan man begära. Jo, lite mer pengar och en tjusig italienare men man kan ju inte få allt här i livet.


Läste på facebook att någon idiot hade sagt att kvinnor över 50 inte skulle ha bikini eller kort-kort.  Undrar vad karlar över 50 inte ska ha? Såna uttalanden  gör mig helförbannad.

Bara därför ska jag gå omkring i min fina röda bikini med prickar på så fort det blir väder och kortkort också och visa mina åderbråcksben för dom som vill se.


Dagens ord: Alltid retar det någon. 
 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

17 maj 2011 17:05

Åh så vackra dina lupiner är!
Här får vi vänta tills blåelden blommar. Lupiner växer inte vilt här, men blåelden kan också bilda så där vackra fält, för att inte tala om vägkanterna. Jag hoppas att den ännu blommar när du kommer till Gotland.

Den där hyddan blir säkert jättefin och tänk vad Liam ska bli förtjust över en den.

Du, karlar över 50 som går i livsmedelsaffären i shorts och med bar överkropp, svettiga, håriga och stormagade, det borde vara förbjudet, man kan tappa aptiten för mindre.

Jag går också i bikini och skäms inte för det, man är som man är!

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Liliann

Liliann

17 maj 2011 19:56

Ååå blir inte mindre avundsjuk nu.....Njut Anita. Å vad gäller karlar över 50 så håller jag med ovanstående inlägg.....det låter säkert hemskt men jag skulle inte släppa ut min gubbe så där ej heller om han satt på sig kortstrumpor i sandalerna!!!
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Kristina

Kristina

17 maj 2011 21:30

Jag blir så imponerad av dig. Jag skulle vilja träffa dig vi har så mycket gemensamt. Har du redan hört göken, det har inte jag gjort än. En sådan hydda skulle jag vilja göra, men det ser svårt ut.
Ha det jättegott och kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Ann

Ann

18 maj 2011 07:42

Hej Anita!
Va härligt det kommer att bli bland Lupinerna!
En jordgubbspyramid ska det bli på Vikbäcken också! De ser ju så läckra ut och passar när lilla barnbarnet kommer och vill mumsa jordgubbar.....Ha det så gott ! I den underbara våren! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Beppan

Beppan

18 maj 2011 09:08

Åh dessa vackra lupiner!!! Älskar dem verkligen - så fantastiskt när de fyller vägrenarna och trädgårdarna i dina trakter. Hos mig trivs de inte. (Kan förstå att det kan bli väl mycket av dem ibland...)
Den där slykojan blir säkert härlig klädd med ärtor till både gom och lyst!

Vadå regler för kvinnor över 50. Var det en man eller kvinna som kläckte ur sig något så urbota dumt?? Vid närmare eftertanke måste det ha varit en man... Han hade visst rätt mycket otur när han tänkte.
:-)

http://beppansallehanda.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

18 maj 2011 09:36

Sådana uttalande som de där om bikini och att kunna ha eller inte vid en viss ålder gör mig också skitförbannad. INGEN bestämmer ... INGEN!
Jättefin hydda du har byggt av sly? ... jag ser den framför mig när alla blommorna har slingrat sig upp ... luktärterna, krassen? och ni sitter därinne du och Liam :-)

Ha en fin dag ... även om det kanske regnar!

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

AnEk

18 maj 2011 16:44

Jag älskar lupiner dom är så vackra, men jag är förbjuden av min son (skogsmästaren) att plantera sådana eftersom dom sprider sig så! (Han måste kanske få bestämma eftersom det blir han som får tampas med dem i framtiden!

 
Ingen bild

Lise-Lotte

18 maj 2011 17:29

Vad var det för en korkad "gubbe" som uttalade sig om kvinnor över 50 och bikini? Låter som om han själv inte ens vore 20 fyllda, iaf inte mognadsmässigt!

 
Anita F

Anita F

18 maj 2011 18:19

Duktig du är som bygger hydda och sågar av nedfallet träd. Dålig att såga du??? Men du fick ju av det ... Du KAN !!!
Jag bloggade igår om bikinin och kort-kort för jag reagerade också på det. Sätt du på dig din prickiga bikini och ta på dig kort-kort och visa åderbråcken ... Man kan visst få visa upp sig i vilken ålder man än är.
Stor kram från mej !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

18 maj 2011 19:36

Du har drabbats av den där härliga vårkreativteten, det här jag det. Vilka härliga idéer du har! Lycklige Liam som får vara i din fina hydda.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena

Lena

18 maj 2011 21:41

Jag hörde också göken i helgen. Den lille filuren. Fin och finurlig hydda du skapat. Tror det blir mysigt att sitta där med en kopp kaffe i sommar, i en prickig bikini så klart:)

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Titti

18 maj 2011 22:41

Så himla fin hyddan blev!
Vill ha! - Vill ha! - Vill oxå ha en så´n!
Kan du komma hit och visa hur man gör?!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 21 mars 10:16

  Det ska gudarna veta att det är högst en dag i veckan som man kan njuta av vädret utan storm och snöfall. I tisdags var det en sådan dag då hela dagen hade en liten guldkant omkring sig.   Promenad på skoterspåret med Jack. Det hade frusit...

Av Anita - Tisdag 19 mars 09:33

Jag är med i en facebookgrupp som heter "Vi som är född mellan 1940-1960." Där visar man saker från förr och frågar om vi kommer ihåg och då inser jag att de flesta saker man kastat bort för länge sedan använder jag fortfarande.   Mina gula 80-t...

Av Anita - Söndag 17 mars 13:57

Jag är alldeles ointresserad av sport och har aldrig brytt mig. Speciellt skidåkning som jag alltid sedan barndomen sett som en plåga på hög nivå. Aldrig ska man säga aldrig. Jag har börjat titta på skidskytte tillsammans med Kinabror. Där sitter v...

Av Anita - Lördag 16 mars 08:48

  Härom dagen när jag vaknade och tittade ut genom fönstret och såg att det toksnöade, stora äckliga snöknular till flingor. Jag lovar det var inte flingor utan bollar som trillade ner tätt,  tätt.  Då slog svårmodet till och det kändes som om jag...

Av Anita - Onsdag 13 mars 09:40

Så mycket jag lärt mig av mina bloggvänner under de 10 år som jag bloggat. När man bor så här i skogen på landet så träffar man mest samma människor hela tiden för vi är inte så många men genom bloggen har jag nått hela landet och till och med utom l...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se