Direktlänk till inlägg 19 maj 2011

MITT BLAND DJUREN OCH ANDRA LUSTIGA FIGURER

Av Anita - 19 maj 2011 09:34

   När jag sitter här framför datorn har jag utsikt mot vägen och postlådan. Istället för postbilen får jag se en trana vandra på vägen. Blicken åt öster.


Vrider jag nacken ner mot sjön får jag se att skatan hämtar min gamla smörgås för att ge till sina små nyfödda ungar i stora björken. Ser också att det blåser ganska hårt idag. Blicken mot söder.


Så går jag in i köket och tittar mot väster ser jag en hare på gräsmattan och långt bort i skogsbrynet ser jag älgkon med sin nyfödda kalv.

  Tänk att äntligen få leva mitt i det verkliga livet och inte bland en massa dammiga papper.


Vi fortsätter väl på djurtemat.

Igår morse ringde en kvinna till mig och ville ha hjälp att hitta en stig som hon glömt vart den går.

Dom i den lilla byn firar varje år gökotta och gör en vandring till olika små mysiga smultronställen och nu skulle man väst i sjön och vandra ner till sjön. Vilken härligt tradition.


Klart vi hittade stigen och gick ner till sjön där hon plockade upp kaffe och fika ur ryggsäcken och vi satt där och myste. Lyssnade till tornfalkens bråk för att vi var för nära hans bo och till och med fiskljusen fanns på sin vanliga plats.


Vissa dagar ramlar allting på plats precis av sig själv. Jag fick ett tips om en som kunde sätta upp takstegar bra och när jag for på Kälarne mötte jag honom utanför macken och så var det fixat lätt som en plätt. Åtminstone lovade han komma om 2 veckor. Vi får väl se för mitt förtroende för karlar och hantverkare är ju inte stort som ni vet. Dom brukar mest lova och lova.


På affären mötte jag mannen som skulle skriva på ett protokoll och som av en slump hade jag protollet i bilen så då blev det ordnat lätt som en plätt.


Jag fortsatt mitt grävande runt min hydda, gjorde rabatter och satt luktärtfröna och sockerärtfröna.

Jag blev lerig från tipp till tå och mina händer som gräver som en mullsork i jorden är snart som stålull men skit samma.


Jag ÄLSKAR att gräva i jorden. Tänk att få ligga på knä ute och under den mest ljuvliga fågelsång och med svalorna glatt kvittrnade runt omkring huvudet få planera, rensa och bara själv hitta på vad man ska göra.


Mitt liv är sannerligen fullt av lycka och glädje varje dag nu och inte blev det sämre av att meditationsgruppen kom för sista gången innan sommaren.


Vi tänkte ta det lite lugnt och se på en film som är inspelad i Borgvattnet, stället med spökprästgården om ni hört talas om det.


Den heter Psalm 21 och var en stor besvikelse. Den var så dålig så man var tvungen att skratta åt eländet.


För det första så är det nästan alltid så att när norrlännigar ska beskrivas så verkar vi vara underliga, töntiga och tysta och bara säga jooooo men visst.


Vi bor i gamla fallfärdiga hus som är omoderna och fula.

Vi hade lite svårt att ta in Borgvattnet på det viset och såna underliga människor som det var i den filmen kan jag garantera att du inte träffar där uppe om du skulle råka fara dit.


 Vi stängde av på halva filmen och roade oss med att söka energispår istället. Dessutom fikade vi en hel del och skrattade en hel del och berättade lite olika saker om detta märkliga liv som ibland kan vara sig ganska svårt att förstå.

  Det lugnar framåt kvällen och nu står Fisksjön i sitt mest grönskande flor. En ljuvlig doft av grönska slår emot en på farstukvisten och för mig sjunger livet sin vackraste sång.


Varje dag dyker det upp människor från diverse håll så jag är aldrig ensam och hur ska man kunna vara ensam när man har alla djur runt omkring sig, när fåglarna sätter sig på min hand och fjärilarna landar i håret.


Nu ska jag ut och gräva så ha en bra dag.


Dagens ord: Regn faller och solen skiner lika på fattiga och rika men de rika kanske har råd med bättre regnkläder och dyrare stövlar.     

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lise-Lotte

19 maj 2011 10:59

Har tillbringat flera somrar i Borgvattnet tillsammans med min dåvarande sambo som hade en stuga där, och nog träffade iaf JAG på lustigt folk! ;)
Sovit (eller iaf slumrat) i spökprästgården tillsammans med mina barn har jag också gjort, och belönade med diplom för vår bravad blev vi :)

 
irja

bloggplatsen.se " title="http:// 40-talisten, bloggplatsen.se " target="_blank">irja

19 maj 2011 15:01

Hej i Hyttene,
visst är det underbart med den Svenka naturen, och har man den turen också att bo ute på landet och nära skog och mark, så har man oftast besök av skogens djur,så ensam behöver man inte känna sig,,,, Ja nu är det evigt påtande i blommsterrabatterna och köks-grönsakslandet, vi jordfräste vårat potatis och grönsakslandet med lite kogödsel och att jorden ska få luft så att jorden blir varmare,,, men just nu så har vi bara regn, så visst blir det bra jordblöta.....
Ja vi är många sorter i våran herres hage, det är väl skönt att vi inte är alla lika varanndra, hur skulle världen se ut då... LER...
HA en bra dag vännen....
KramiZ IA.....

http:// 40-talisten, bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

19 maj 2011 18:15

En av de mest pratsammaste människor jag träffat kom från norrland. Fast han var förstås gift med en skånska...;)

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

20 maj 2011 00:30

Underbara och härliga naturskildringar!
Att sitta i en luktärtshydda måste vara rena drömmen!
Jag har inte sett någon lupin blomma här i Skåne!
Du har en hel äng! Avis!
Jag har försökt att fröså lupiner i många år, men de vill inte. Får väl gräva upp några plantor, som jag hittar på en undangömd vägkant.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Selma

Selma

20 maj 2011 09:41

Visst är det konstigt att vi alltid ska beskrivas som sådana exotiska kufar.

http://frunatmaken.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 17 jan 08:50

  Så har det lugnat sig lite med blåsten men det har inte ljusnat ännu men på bron är det vitt av snö och tittar jag ut på bilen så syns den inte under snön och fågelbordet har en två dm snömössa så jag befarar det värsta.   Känns som om jag ä...

Av Anita - Måndag 15 jan 08:30

Tala om värmeväxlingar och likadant med mig. Värken i kroppen borta och humöret är bättre. Ute sitter det inte bara en ekorre utan två och Morris sitter och morrar i fönstret.   Jag startar bilen och åker mot Hammarstrand. På ett kalhygge står...

Av Anita - Fredag 12 jan 15:25

När man vaknar och det är 28 grader kallt, när motorvärmarsladden ligger inne i bilen och alla bildörrar är fastfrusna inser man att det inte blir någon vattengympa.   När vanliga telefonen inte funkar och mobilen är utan ström och jag upptäcker ...

Av Anita - Onsdag 10 jan 10:26

  22 grader kallt. Kände det redan när jag vaknade och katten Morris vägrade kliva upp. Katter är kloka djur som vet när det är meningen att man ska ligga kvar i sängvärmen. Nåja, jag kliver i alla fall upp och eldar i spisen och kokar mitt kaff...

Av Anita - Måndag 8 jan 16:22

  Mitt i snöeländet kom en fin dag då solen tittade fram men det varade inte länge minsann. Med stormvarning och snövarning och 2 varning började jag misströsta om att jag skulle komma iväg på bio som planerat var. För säkerhetskull tappade jag ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se