Direktlänk till inlägg 20 maj 2011

FÖRBANNAD

Av Anita - 20 maj 2011 10:08

 Nu Nu ni go vänner är jag förbannad och inte bara det jag är nästan ursinnig.

Det var länge sedan jag var på dåligt humör men vissa saker retar verkligen gallfeber på mig.


Gallfeber 1: Gummistövlar. Finns det något värre än när man går i skogen och har många kilometer hem och upptäcker att ena stöveln läcker in vatten så strumpan blir blöt och man börjar få skavsår.


Gallfeber 2. Fast gummistövlar är dyrare än guld blir dom sämre och sämre. På tre år har jag nu köpt 4 par stövlar och dom håller knappt över sommaren. De lila köpte jag igår så vi får väl se hur länge dom håller. Jag har slängt ett par till och det var ett par dyra Tretorn såna gröna ni vet så kom inte och säg att jag ska köpa märkesstövlar för dom är precis lika dåliga dom.


Jag har inte råd att kasta bort pengar på gummistövlar men här i myrarnas och blöthålens rike måste man bara ha gummistövlar annars får man hålla sig hemma på gården.  


Gallfeber 3. Att det alltid ska blåsa isvindar från sjön så man måste ha vinterjacka och vantar fast solen skiner.

Hängde tvätt igår kväll och imorse låg alltihop på marken för sträcket hade blåst av. Hälften av kläderna fick jag hämta i skogen, skitigare än innan jag tvätta dom.


Gallfeber 4. Jag skulle slå ner pinnarna runt vinbärsbuskarna och slog mig på högra handen med släggan så svordomarna ekande runt sjön. Pekfinger och långfinger är blå som sommarhimlen.


Gallfeber 5. Grannen hade sett att tranorna spankulerade runt omkring i min trädgård och vet ni vad dom gjort. Min nya rabatt runt kojan med sockerärtor. Där har dom ätit upp varenda ärta och sparkat runt i jorden Puuuuuu. Man blir så trött.


Gallfeber 6. Att det aldrig går att hitta något i mitt uthus och att det alltid är en förfärlig röra på arbetsbänkarna. Tänk om dom som är där och rotar kunde lägga tillbaka något på sin vanliga plats.


Nu har jag gallfebrat klart för idag. Tänkte väl att det skulle straffa sig att vara så sjukligt positiv som jag varit i flera veckor nu.


En sak som funkade har jag i alla fall gjort idag och här kommer en beskrivning över hur det går när man ska starta gräsklipparen för första gång när den stått hela vintern.


Förstår att det kanske är självklart för en del men vissa kvinnor kanske inte kan

1 Titta på den och klappa den och säg att nu min vän ska du och jag umgås hela sommaren i ur och skur.

2 Vänd på den och se efter om det är massor med torkat gräs under (brukar vara så hos mig) Peta lös det med något vasst.

3. Ta lite sandpapper och slipa llte på knivarna.

4. Ta lite sprayolja och spraja vid fästet på knivarna som dom snurrar lätt och gärna lite där axeln går in också.

5. Kolla om oljan räcker. Annars fyll på

6. Fyll på bensin.

7. Kom ihåg att trycka på schokblåsan några gånger.

8. Ryck.9.Ryck.10.Ryck.11.Svär.12 Ställ dig på platt underlag. 13 Bön och be.14 Klappa och prata snällt med den.Ryck några gånger till.

15. Brum den är igång. Kom ihåg att berömma den. Barn, karlar, hundar och gräsklippare behöver mycket beröm för att fungera bra.


Nu ska jag försöka värma på kaffepannan och det grämer mig att jag måste sitta inne och fika för jag hittar inget lä någonstans.


Hoppas att ni får finväder den här helgen ni stackars människor som måste sitta inne och jobba hela veckorna och kom ihåg


Dagens ord:Uppskjut till morgondagen det du inte vill göra idag.




  

 
 
Ingrid

Ingrid

20 maj 2011 11:20

Du är för härlig!

Nu känner jag riktigt igen dig.

Kram och ha en fin dag!

http://stenstugu.com/wp

 
Selma

Selma

20 maj 2011 11:51

Det är visst någon miljövänlighetsanpassning det där med stövlarna. Det var nåt ämne förr i dem som gjorde att de höll men som inte var så nyttigt.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

20 maj 2011 15:38

Du är i alla fall rapp och rolig att läsa när du är förbannad!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Sandra

Sandra

20 maj 2011 19:28

Försvarets M90 gummistövel kan jag rekommendera! Hittade helt nya för 245:- på nätet Jag köpte också dyra stövlar innan dess. med stålhätta och allt på Granngården, trodde nog de skulle klara av att ha i stallet, men icke de luckrades upp underifrån i sulan :-(

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Märit

20 maj 2011 21:16

Härligt att få spy galla emellanåt. Sedan kan allt bara bli bättre :-)

 
Skatan

Skatan

21 maj 2011 08:13

Nu har jag väntat länge på att den "gamla" Skogsnuvan skall sticka fram sitt huvud ... och vad härligt ... nu kan man reta sig igen på förtretligheterna tillsammans med dig. Förtretligheterna ... förresten ... eländets elände när allt går sönder, förstörs och inte blir som man har tänkt sig ...

Kram och hoppas du får en verkligen fin varm helg ... så du kan "klä av dig"

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Janne

Janne

22 maj 2011 08:32

Hej! Köp inga billiga stövlar utan gå till en Jaktbutik dom brukar ha kvalite' då jägare inte vill ha billigt skräp. Ang gräsklipparen be en kille eller man att hjälpa dig. Ha en bra dag nu !

http://www.badbollen.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards