Direktlänk till inlägg 22 maj 2011

DANSA NATTEN LÅNG

Av Anita - 22 maj 2011 09:56

 

Idag känner jag mig lite seg eftersom jag kom hem vid 3-tiden inatt. Ska vara hundvakt och vaknade därför alltför tidigt men vad sjutton. Sova kan man väl göra någon annan dag.


Kanske ska jag prata lite om gårdagen innan dansen fast det kom lite i skymundan nu.


Det var Kälarnedagen och jag åkte dit för att äta kams på hotellet och kolla lite på marknaden där det fanns det mesta fast i det lilla formatet. Man kunde köpa tunnbröd, ostar, stickade sockar och en massa annan och köpa lotter förstås.


Det roligaste var det nyöppnade "Tantmuseet" med gamla kläder och saker från tanternas tid. Tanterna själva bjöd på fika iklädda typiska tantklänninger med fina förkläden. En riktigt rolig grej.


Det enda jag handlade var en reparationssats till min plastbåt som fått en spricka och en förpackning plastpåsar.

  Som vanligt blåste det kallt i paradiset Fisksjön  men allt växer ändå. Ormbunkarna bara sprutar upp ur marken. Tror dom växt flera dm bara på några

dagar.


Tog ett bastubad och planerade lite inför danskvällen på Hanssons Loge. Det blev ingen bussresa som var planerat utan jag tog på mig att köra. Det var DansAnn, Tompa och jag. Det är alltid bra att ha med sig en danskavaljer så vet man i alla fall att man får dansa någon dans.


 Lite orolig var jag för att jag inte skulle få dansa. Den fasan finns varje sommar. Jag är ju en kvinna som blir äldre och äldre och jag vet hur det brukar bli för dom flesta. Rätt vad det är så är man där. Panelhönan som sitter i ett hörn och ser sur ut. Klart att man blir det föresten. Sur alltså. Ikväll blev det inte så och det gjorde  mig så glad. Än dansar kärringen HURRA   

Framöver kvällen mojnade vinden och vi åkte glatt pratande mot Långsele. Det var en sagolikt vacker kväll och när vi kom fram kände jag direkt att det skulle bli en härlig kväll.


Häggen hade slagit ut och doftade på det speciella vis som bara hägg kan. Konstigt med häggen. På långt håll luktar den jättegott men tar man in den luktar den kattpiss.


 När vi kom inom grindarna bjöds vi på cider och en liten smakbit med ost och druvor. Det var ett ovanligt och lite trevligt inslag.


Genast vi kom in fick vi dansa. Träffade en kille som jag inte sett på många år och som vi haft mycket roligt tillsammans med och sedan dök det upp många av våra gamla dansbekanta. Faktiskt gick det bra att dansa fast det var så länge sedan. Det är väl som att cykla kan jag tro. Det finns i minnet.


Tänk att jag nästan glömt så lycklig dansen gör mig. Så härligt det bubblar i hela kroppen. En alldeles speciell känsla som bara får en att bli så himla glad och lycklig.


Vid elvatiden gick vi till bilen och fikade som vanligt. Ann hade bakat ett härligt bröd och vi satt där och lyssnade till musiken. Utanför var hela världen grön och några gubbar stod och pissade i buskarna. Allt var precis som det ska vara en försommarkväll på dans. Nu blir man ju sugen på mer och mer och mer.


Synd bara att jag som vanligt glömt kameran hemma. Inte för att jag skulle fotografera pissande gubbar och lägga ut på bloggen. Tro för all del inte det. Så när inte jag hi hihi.


 Vid halv 2 tiden började vi dra oss hemåt. Vi skjutsade hem en man till Långsele först och sedan åkte vi genom sommarnatten. Det började ljusna så smått. Nätterna är väldigt korta nu och det blir inte riktigt mörkt men det var på gränsen till frost, bara 1 grad varmt men vad gör väl det när vi sitter i en varm bil, glada och nöjda med kvällen. 


Alltid när jag kommer hem mitt i natten kan jag sakna min mamma. Vi satt alltid i köket med macka och mjölk och skrattade och fnittrade när vi varit på dans. Det var härligt att ha en mamma som var så ung att vi kunde åka på dans tillsammans och ha väldigt roligt. Det kan jag sakna när jag kommer hem.

 Det är liksom inte lika kul att sitta i köket och äta macka själv. Man måste varva ner en stund innan man kan sova även om det är väldigt sent (eller ska man kalla det tidigt på morgonen).

Dans. Dans. Dans. Så härligt.


Dagens ord: Det av hjärtat är fullt talar munnen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lise-Lotte

22 maj 2011 11:13

Vad var det jag sa?! Jag VISSTE väl att du skulle få dansa! Gläds med dig! Ha en fin söndag!

 
The Secret Garden

The Secret Garden

22 maj 2011 11:14

Jodå, visst hämtar trädgården sig efter sorkdjäklarna... men mycket är helt borta, totalt. Det mesta runt bäcken är puts väck så jag får plantera nytt. Det jättegamla rosensnåret har sorken förstört hälften av. Känns jobbigt, precis när växterna börjat komma igång och ha några år på nacken så blev de uppätna. Kostar gör det ju också.
Domherrarna har suttit i det gamla äppelträdet och atit ALLA blomknopparna!! Och min sälg (tror att det är en sån) som jag har hållit på att formklippa till ett träd, det har dött! Och där är det inte sorkarnas fel, det har tvärdött ändå.
Jodå, jag ska vara med på Lands Öppen Trädgård nu i sommar. 17 juli. Hade mina funderingar över att våga vara med, för det är ju mycket som inte är färdigt i trädgården och annat som naturen börjat ta tillbaka.. men så är det ju, bara att acceptera.

Ha det fint!

http://www.hemligatradgarden.blogspot.com

 
Herta

Herta

22 maj 2011 12:07

Ja nu får vi börja läsa om Dina roligheter igen. Gillar förresten ormbunksbilden. jag har sett några på tomten som jag hoppas växer till sig i sommar.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Soldansaren

Soldansaren

22 maj 2011 12:25

Vad kul att du är igång med dansen igen! Inte kan jag tänka mig att du blir någon sur panelhöna, nog vill de väl dansa med dig!!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

22 maj 2011 23:10

Ah nej, inte din fina luktärtskoja! Hoppas att du sår nya frön, och att de hinner att gro! Skyr inte tranor något? Kanel, krossade äggskal eller dylikt som är bra mot andra plågoandar?
Nej, förresten, det är synd att säga att Tranan är en plågonade!
Dansa på du!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
skogsnuvan själv

skogsnuvan själv

23 maj 2011 09:42

Jag har en uppstoppad tomte som är i naturlig storlek. Funderar på att dra fram sparken och sätta bredvid landet med risk för att mina besökare spärrar in mig på något psykhem.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Dansann

Dansann

23 maj 2011 11:27

Hej på´re Dansbruttan! Tack för en skojig danskväll, med dom rätta danskompisarna....
Det gav mersmak, kan jag säja!! Finns få saker som ger en sån glädje som dansen...Kram till dej från Dansann!!!

http://dansann.blogg.se

 
Skatan

Skatan

27 maj 2011 11:10

Vad härligt det låter ... och du beskriver allt så att det känns som man är med ... Nu börjar en fin härlig danssommar för dig och det kommer inte vara den sista. För du kommer få dansa alltid ... tills du stupar ... det är jag alldeles säker på. För gillar man något så syns det ... man strålar ... och dååå spelar åldern ingen som helst roll.

Kram!

Vad sommarfint du har fått härinne förresten.

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 20 sept 09:42

  Jag som aldrig brukar bli getingstucken har blivit det fyra gånger i sommar, senast igår. Annars var det en helt fantastisk dag igår. Varmt och skönt som den finaste sommardag. Vinden var ljum för en gång skull.    En bra dag för att fixa ...

Av Anita - Onsdag 19 sept 08:10

  Idag blir det nog en fin dag. Ser att solen lyser på min trädgård som fått andra färger nu.   Härom dagen gick jag en promenad på badstranden.  Tänkte på Astrid Lindgren och filmen vi såg i söndags. På hur fantastiskt det var att hon behöll ...

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se